Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ

Εικόνα  

83 χρόνια απ' την

δολοφονία του Ι. Μεταξά από Βρετανό πράκτορα!  

Σαν σήμερα, το 1941, άφησε την τελευταία του πνοή ο Εθνικός Κυβερνήτης & πρωθυπουργός του "ΟΧΙ", Ι. Μεταξάς. Ωστόσο, ο θάνατός του, δεν ήταν τυχαίος!

 "Αν είχαμε τον Μεταξά σε νοσοκομείο, τρίτη θέση, θα ζούσε", είπε αργότερα ο Κ. Μανιαδάκης, υπουργός Ασφαλείας της 4ης Αυγούστου. «Στις 29 Ιανουαρίου ο "Έλλην Μόλτκε", ο γερμανόφιλος που δεν είχε πάψει ποτέ να ελπίζει σε μια γερμανική μεσολάβηση, ο δικτάτορας Μεταξάς πεθαίνει.

 Ο Τσώρτσιλ βλέπει σ’ αυτόν τον θάνατο την άρση του κυριοτέρου εμποδίου, που εμπόδιζε την πραγματοποίηση του βαλκανικού σχεδίου του», έγραψε στην "Ιστορία του Β' Π.Π.", ο γνωστός Γάλλος ιστορικός, Ρεϊμόν Καρτιέ.  

Το "βαλκανικό σχέδιο" του Τσώρτσιλ, ήταν να ανοίξει μέτωπο στα Βαλκάνια & να παρασύρει τους Γερμανούς. Πληθώρα ιστορικών ντοκουμέντων, πιστοποιεί ότι ο Χίτλερ είχε μεσολαβήσει για το σταμάτημα του ελληνοϊταλικού πολέμου.  

Η πρότασή του ήταν η εξής: να υπογραφεί ειρήνη, να κρατήσει η Ελλάς τα εδάφη που είχε απελευθερώσει ο Ε.Σ. στην Β. Ήπειρο & να παραμείνει ουδέτερη μέχρι το τέλος του πολέμου.  Ωστόσο, ο Ε.Σ. κατήγαγε συνεχείς νίκες. Ο Ι. Μεταξάς, θεώρησε σωστό να μην διακόψει την νικηφόρα πορεία του Στρατού μας, αλλά να υπογράψει την συμφωνία ειρήνης, όταν θα σταματούσε η προέλαση. Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα & ο Βρετανός πρέσβης πρότεινε στον Ι. Μεταξά την αποστολή βρετανικού εκστρατευτικού σώματος στην Ελλάδα.

 Η τέλεια βρετανική παγίδα, για να προσελκύσουν τους Γερμανούς στα Βαλκάνια! Φυσικά, ο Ι. Μεταξάς αρνήθηκε. 

Την επομένη, ασθένησε από πυώδη αμυγδαλίτιδα & λίγες ημέρες αργότερα πέθανε, μετά από ένεση που του έκανε Άγγλος γιατρός & λέγεται ότι περιείχε δηλητήριο φιδιού!  

Επιτέλους, το "βαλκανικό σχέδιο" του Τσώρτσιλ μπήκε σε ενέργεια & οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή: γερμανική εισβολή, κατοχή, Δεκεμβριανά, συμμοριτοπόλεμος!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις