ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ....!!!

 

Ο κ.πρωθυπουργός είχε έτοιμο

ένα διθυραμβικό βίντεο για τα F-35 κι ένα «εξοπλιστικό πακέτο» από ΗΠΑ, το οποίο για να μην μακρυγορούμε θα μπλέξει τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της σε τεράστιες περιπέτειες! Δεν είναι να παράδοξο ούτε αποτελεί έκπληξη η διαστρέβλωση της πραγματικότητας από κυβερνήσεις, ωστόσο για να ΄μαστε δίκαιοι, ο κ.Μητσοτάκης και οι σύμβουλοι του έχουν περάσει σε επίπεδα εξωπραγματικά!

Δεν πρόκειται να κουράσουμε με λεπτομέρειες που σκόπιμα γίνονται κυρίαρχο αντικείμενο της δημόσιας συζήτησης, ακριβώς για να αποπροσανατολιστεί και να παραπλανηθεί ο κόσμος. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα που έχει στήσει το σύστημα του κ.Μητσοτάκη από χθες σε μέσα ενημέρωσης και μέσα «κοινωνικής» δικτύωσης».

Απλά ,απλούστατα ερωτήματα που πρέπει πρωτίστως να απαντηθούν από τον πρωθυπουργό, τον ΥΕΘΑ -που μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει δήλωση- και φυσικά τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Για τους τελευταίους έχουμε τη βάσιμη υποψία ότι θα προτιμήσουν να στηρίξουν εξόφθαλμα΄λάθη ,παρά να συγκρουστούν με την πολιτική ηγεσία και ειδικά το Μαξίμου.

Πρώτα απ΄ όλα να υπενθυμίσουμε στον κ.Μητσοτάκη που είναι λάτρης της ελεύθερης αγοράς ότι «ο τζάμπα πέθανε», που λέμε στην Ελλάδα. Το να λέει λοιπόν στο βίντεο του ότι οι Αμερικανοί θα δώσουν «τελείως δωρεάν βοήθεια στην Ελλάδα», είναι ψέμα!

Ο κ.Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του που ασχολούνται με τους εξοπλισμούς -ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θ.Ντόκος για παράδειγμα- γνωρίζουν ΑΡΙΣΤΑ τι σημαίνουν τα τρία γράμματα EDA που τα διαβάζουμε και τα ξαναδιαβάζουμε στην επιστολή Μπλίνκεν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. Γνωρίζουν ότι πρόκειται για οπλικά συστήματα που οι Αμερικανοί έχουν για απόσυρση και τα δίνουν με έξοδα μεταφοράς αλλά κυρίως συντήρησης και επισκευών από τη χώρα που θα τα πάρει. Είναι μεγάλη εξυπηρέτηση για τις ΗΠΑ να ξεφορτώνονται οπλικά συστήματα που είτε απέτυχαν ,είτε ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωή τους, γιατί το να καταστρέψουν κοστίζει πολλά λεφτά! Το είχαμε διαποστώσει και με την προμήθεια των ελικοπτέρων Kiowa , για την οποία είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις ειδικών. Δυστυχώς όχι μόνο δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι για να «αναστηθούν» κάποια ελικόπτερα θα κοστίσει, αλλά κάποια φαίνεται ότι…πνίγηκαν στο Στεφανοβίκειο!

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι περιβόητες «φρεγάτες» LCS , τις οποίες οι Αμερικανοί ,με προτροπές από το εσωτερικό της χώρας τους, απέσυραν άρον ,άρον για να γλιτώσουν το τεράστιο κόστος των επισκευών! Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποια απ΄ αυτά τα πλοία έγιναν προσπάθειες επίλυσης των προβλημάτων. Απέτυχαν! Τέσσερις «φρεγάτες» δεν τις άγγιξαν καν ,γιατί η προτροπή Αμερικανών δημοσιογράφων να τις…βυθίσουν -δηλαδή να τις αποσύρουν- εισακούστηκε! Μαντέψτε ποιες «φρεγάτες» λένε οι πληροφορίες ότι θα δοθούν…τελείως δωρεάν στην Ελλάδα: αυτές οι 4 προβληματικές «φρεγάτες»!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΛΑΝΙΚΗΣ29 Ιανουαρίου, 2024 20:46

    Παλιότερα οι Αμερικάνοι μας παρακαλούσαν να μπούμε στα F35 σαν συνεταίροι δηλαδή να φτιάξουμε στην Ελλάδα κάποια εξαρτήματα, πχ τα φτερά, αυτό το απορρίψαμε. Σήμερα θέλουμε απλά να τα εισάγουμε σε μια τιμή σχεδόν διπλάσια !!!! από αυτή που τα αγοράζουν άλλα κράτη. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι πολιτικοί, μεσάζοντες κλπ θα τρίβουν τα χέρια τους...... Πω πω τι μίζα έχει να πέσει !!!! Πέραν ότι το F35 είναι ένα αεροπλάνο που είναι σχεδόν άχρηστο στο Αιγαίο, το μόνο που έχει χρησιμότητα είναι σε έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Μήπως τελικά όταν είναι να τα παραλάβουν δεν πρέπει να μπούν καν στον κόπο να τα φέρουν στην Ελλάδα αλλά να τα πάνε κατευθείαν "δωρεά" στην Ουκρανία; Αυτό άλλωστε δεν γίνεται και με όλα τα πανάκριβα οπλικά συστήματα που έχουμε αγοράσει στο παρελθόν και είμαστε τόσο "large" που τα στέλνουμε όλα δώρο στην Ουκρανία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά όταν τα παραλάβουμε δεν θα υπάρχει Ουκρανία.
    Το σημαντικότερο είναι ότι όλα τα υπερσύγχρονα όπλα πρώτον είναι Νατοϊκά όπλα με ότι αυτό συνεπάγεται και δεύτερον μας δίνονται λιψα για να μην αλλάζουν οι ισορροπίες.
    Όπως καταλαβαίνετε με τα λιανοντουφεκα θα πολεμήσουμε.
    Τουλάχιστον να έχουμε ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις