Μυστήρια γαλάζια φώτα εντοπίστηκαν στον ουρανό πριν από τον καταστροφικό σεισμό του Μαρόκου

Μυστήρια γαλάζια φώτα εντοπίστηκαν στον ουρανό πριν από τον καταστροφικό σεισμό του Μαρόκου – οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι μπορεί να τα προκάλεσε… 

Μυστήρια γαλάζια φώτα

παρόμοια με αυτά στο μεγάλο σεισμό της Τουρκίας παρατηρήθηκαν και στο μεγάλο σεισμό του Μαρόκου μεγέθους 6,8 Ρίχτερ. Μια πιθανή εξήγηση μπορεί να είναι πως τα «φώτα του σεισμού» – τα προκαλεί ένα σπάνιο φαινόμενο που πιστεύεται ότι συμβαίνει σε περιόδους σεισμικού στρες.

Η Daily Mail αναφέρει : Από καιρό πιστεύεται ότι αυτά τα ασυνήθιστα φώτα λαμβάνουν χώρα εν μέσω των αλλαγών που συμβαίνουν στο μαγνητικό πεδίο της Γης κατά τη διάρκεια ενός σεισμού ή μιας ηφαιστειακής έκρηξης.

 


Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα μπλε φώτα είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι ο σεισμός δεν ήταν φυσικό φαινόμενο. Παρόμοια φώτα έχουν δει και στις δασικές πυρκαγιές που σάρωσαν πρόσφατα σε πολλά μέρη τον κόσμο, τότε είχαν επίσης προηγηθεί φώτα στον ουρανό που ορισμένοι ερευνητές τα ονομάζουν όπλα άμεσης ενέργειας (DEWs).

Το 2014, ο Δρ Friedemann και οι συνεργάτες του μελέτησαν 65 ανεξήγητες αναφορές αυτών των φώτων από το 1600. Οι περισσότερες θεάσεις έγιναν πριν ή κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, αλλά ποτέ μετά.

Αυτό το μοτίβο οδήγησε τους επιστήμονες να πιστέψουν ότι η συσσώρευση σεισμικού στρες είναι ο βασικός μοχλός των σεισμικών φώτων. Θεωρούν ότι τα «ενεργοποιημένα» ηλεκτρικά φορτία στα πετρώματα στον φλοιό ιονίζουν τα μόρια του αέρα καθώς έρχονται στην επιφάνεια.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις