Ποιοι είναι οι χειρότεροι λαθρομετανάστες στην Ευρώπη


Πακιστανοί, Άραβες και Αφγανοί βρίσκονται στην κορυφή της λίστας όταν οι Ευρωπαίοι κάτοικοι καλούνται να κατατάξουν τις ομάδες λαθρομεταναστών με τις οποίες είχαν τις χειρότερες εμπειρίες. Αυτό φαίνεται από μια έρευνα μεταξύ 33.000 πολιτών της ΕΕ, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται τώρα στο διάσημο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Μοιάζει με μια λίστα με τις μεγαλύτερες ομάδες μεταναστών που μετακινούνται στη Σουηδία κάθε χρόνο. Αλλά είναι μια λίστα με τους λαούς στον κόσμο που οι Ευρωπαίοι θα ήθελαν περισσότερο να αποφύγουν, αναφέρει η Friatider.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις εμπειρίες των Ευρωπαίων με διαφορετικές ομάδες μεταναστών όσον αφορά την εθνικότητα, το φύλο, τη θρησκεία, το επάγγελμα και το ιστορικό ασύλου.

Οι εμπειρίες μετρήθηκαν τόσο το 2015-2016 όσο και το 2022, όταν περισσότεροι από 33.000 πολίτες σε 15 χώρες της ΕΕ έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη στάση τους απέναντι σε αιτούντες άσυλο από διαφορετικό υπόβαθρο.

Οι εμπειρίες είναι χειρότερες για τους Πακιστανούς, τους Άραβες, τους Αφγανούς και τους Ερυθραίους. Οι χειρότεροι είναι άνδρες από αυτές τις εθνοτικές ομάδες που έχουν έρθει στην Ευρώπη για αμφίβολους λόγους ασύλου ή για οικονομικούς λόγους.

Κατά ειρωνικό τρόπο, είναι κυρίως άτομα από αυτές τις ομάδες που οι Σουηδοί πολιτικοί επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα κάθε χρόνο.

Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση: η στάση απέναντι στους Ουκρανούς, η οποία είναι ουσιαστικά θετική. Η στάση απέναντι στις γυναίκες της Ουκρανίας που φεύγουν από τον πόλεμο είναι ιδιαίτερα θετική.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι Ευρωπαίοι εξίσου δημοφιλείς. Οι χειρότερες από τις ευρωπαϊκές εθνότητες είναι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου, καθώς η σαφής πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει αρνητική εικόνα για τους μετανάστες αυτής της ομάδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις