Στρατιωτικό Δικαστήριο Καταδίκασε τον πρώην Επίτροπο της IRS Τσαρλς Ρέττιγκ για προδοσία των Ηνωμένων Πολιτειών

 

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, GITMO.



Ένα στρατιωτικό δικαστήριο στο Γκουαντάναμο καταδίκασε τον πρώην Επίτροπο της IRS Τσαρλς Ρέττιγκ για προδοσία. Αποφάσισε να κρεμαστεί από το λαιμό μέχρι θανάτου για κλοπή 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων φορολογουμένων και χρησιμοποίηση της πρόσφατης εισροής μετρητών της Υπηρεσίας για τη χρηματοδότηση ενός προσωπικού στρατού στρατιωτικοποιημένων πρακτόρων εγκληματικής έρευνας που ήταν πρόθυμοι να κάνουν τα θεληματα του.

Σε μια εναρκτήρια δήλωση, προκλητικός και αυθόρμητος, ο Rettig επανέλαβε την αθωότητά του, υποστηρίζοντας ότι είτε ο JAG είτε κάποιος που «ζήλευε τα επιτεύγματά μου» τον είχε συκοφαντησει. Όπως συνέβη με τους Deep Staters πριν από αυτόν, υποσχέθηκε στον αντιναύαρχο Darse E. Crandall «αντίποινα» και μάλιστα μια φορά επικαλέστηκε το όνομα του Προέδρου Τραμπ, λέγοντας: «Αν πάω κάτω, χαίρομαι που είναι και ο Τραμπ». Γκρίνιαξε, κουλουριάζοντας το πάνω χείλος του όπως θα έκανε ένας σκύλος. «Αφού είμαι αθώος, όποια απόδειξη νομίζεις ότι έχεις είναι προπαγάνδα και ψεύτικη», είπε με σφιγμένα δόντια.

Ο ναύαρχος Crandall απευθύνθηκε στους αξιωματικούς που είχε επιλέξει η JAG για να ακούσουν την υπόθεση, συνοψίζοντας τις κατηγορίες εναντίον του Rettig. Δεν έχασε χρόνο εμφανίζοντας σε μια μεγάλη οθόνη μυριάδες οικονομικά έγγραφα που έδειχναν ότι ο Rettig είχε κρύψει σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε 800 υπεράκτιους λογαριασμούς. Οι τεράστιες καταθέσεις είχαν αρχίσει να μπαίνουν στους λογαριασμούς του τον Ιανουάριο του 2022, καθώς η IRS άρχισε να εισπράττει τον ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος του προηγούμενου οικονομικού έτους. Οι καταθέσεις ανήλθαν στο 1% περίπου του συνόλου των ομοσπονδιακών φόρων εκείνο το έτος και προέρχονταν απευθείας από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

«Αυτή είναι μια ωραία μικρή παρέα που είχες», είπε ο ναύαρχος Κράνταλ, γυρίζοντας προς τον Ρέττιγκ. «Φανταστείτε το ενδιαφέρον για όλα αυτά τα κλεμμένα χρήματα. «Τώρα, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι μια μεγάλη δουλειά, ότι κάποιος δημιούργησε όλους αυτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά του».

Έβαλε ένα iPad και ένα iPhone σε ένα τραπέζι. «Αυτές οι συσκευές ανακτήθηκαν από το όχημα του κρατούμενου Rettig τη στιγμή της σύλληψής του. Τους δηλωσαμε ως ιδιοκτησία του. Ο αριθμός τηλεφώνου που συνδέεται με το iPhone ήταν ο προσωπικός αριθμός του Rettig τα τελευταία πέντε χρόνια. Κρατούν αμέτρητες selfies του—πολλές αρκετά δυσάρεστες. Αυτό το έγγραφο ήταν και στις δύο συσκευές."

Το πάνελ κοίταξε τη μεγάλη οθόνη στην οποία ο ναύαρχος πρόβαλλε μια εικόνα των αυτοενοχοποιητικών γραφών του Ρέτιγκ. «Δεν πρέπει να το αγγίζουμε, το μεγαλύτερο μέρος του, για μερικά χρόνια για να μην κινήσουμε υποψίες. Θα συνταξιοδοτηθούμε πλούσιοι, όπως μας αξίζει αν είμαστε προσεκτικοί. Καθόμαστε σε πολύ περισσότερα από όσα πίστευα ότι θα ήμασταν, αλλά παρόλα αυτά, αξίζουμε περισσότερα», έγραφε.

«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι αναφερόταν στα μετρητά», είπε ο ναύαρχος. «Δεν ξέρουμε για ποιον προοριζόταν αυτό το σημείωμα. Αναζητήσαμε χιλιάδες email, αλλά αυτή η σημείωση δεν στάλθηκε ποτέ. Επίσης, δεν πιστεύουμε ότι ενήργησε μόνος - είναι πολύ ανίκανος, αλλά είναι ένοχος. Γράφει για διακριτικότητα όταν αγόραζε ένα σκάφος 19 εκατομμυρίων δολαρίων, πληρωμένο εξ ολοκλήρου, χρηματοδοτούμενο από έναν λογαριασμό στη Σιγκαπούρη στο όνομα του Rettig, τρεις ημέρες αφότου αποσύρθηκε επίσημα στις 12 Νοεμβρίου.

«Συγχωρέστε μου την έλλειψη κοσμιότητας εδώ, αλλά το άπληστο κάθαρμα δεν μπορούσε να συγκρατηθεί. Τα χρήματα έκαιγαν τις τσέπες», είπε ο ναύαρχος.

Έδειξε στον πίνακα αντίγραφα της απόδειξης αγοράς και του τίτλου ιδιοκτησίας. «Έκανε ξαφνικά εξωφρενικές διακοπές», είπε ο ναύαρχος Κράνταλ.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, παρουσίασε μια 42χρονη γυναίκα μάρτυρα, το όνομα της οποίας ο JAG δεν αποκάλυψε, μια "Jane Doe". Ήταν η γυναίκα που ταξίδεψε με τον Rettig στο Μαϊάμι και έμεινε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του μέχρι τη σύλληψή του. Ορκίστηκε να πει την αλήθεια, όλη την αλήθεια, και τίποτα άλλο παρά την αλήθεια.

Κατέθεσε ενόρκως ότι ήταν η αμειβόμενη του Rettig για περίπου δύο χρόνια. Είπε ότι στον Ρέττιγκ άρεσε να του περνούν χειροπέδες και να τον μαστιγώνουν και να του λενε ότι ήταν «ένα άτακτο αγόρι». Εξήγησε ότι απαιτούσε περιοδική ταπείνωση και είπε ότι ο Ρέτιγκ καυχιόταν ότι «ελεγχε το σύστημα», ζητώντας της να τον «τιμωρήσει» για τις ατασθαλίες του.

«Δεν απαιτούμε μια γραφική περιγραφή των καθηκόντων σας», είπε ο ναύαρχος. «Πώς σε πλήρωσε ο Charles Rettig;»

«Σε μετρητά και δώρα», είπε η Τζέιν Ντο.

«Χονδρική εκτίμηση. πόσα θα έλεγες ότι έπαιρνες κάθε φορά που συναντιόσουν;»

Η Τζέιν Ντο βυθιστηκε σε σκέψεις. «Η ρύθμιση διέφερε.Υπολογιζω περιπου 50.000 $ για κάθε Σαββατοκύριακο».

«Αυτή είναι μια επικερδής δουλειά, αν μπορείς να την πεις έτσι», σημείωσε ο ναύαρχος. «Ποιο είναι το πιο ακριβό δώρο που αγόρασε;»

«Μια Κορβέτα του 2022», είπε.

«Και πόσο ήταν αυτό;» ρώτησε ο ναύαρχος.

«Δεν θυμάμαι, πραγματικά – ίσως 85 ή 90 χιλιαδες», είπε.

«Περιμενε», είπε ο ναύαρχος Κράνταλ, βγάζοντας μια απόδειξη αυτοκινήτου. «Ήταν $86.500. Ο κρατούμενος Rettig ξόδεψε πολλά χρήματα για ένα άτομο που κέρδιζε 90.000 δολάρια το χρόνο, επίσημα».

Ο ναύαρχος ευχαρίστησε την Τζέιν Ντο για την κατάθεσή της. 

Με πανουργία κινήθηκε σε ένα διαφορετικό θέμα, την πρόσφατη παραχώρηση 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων του καθεστώτος Μπάιντεν στην IRS, η οποία ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν μια έγχυση μετρητών για να προσλάβει 87.000 νέους πράκτορες για να κυνηγήσει τους παραβατικούς φορολογούμενους. Θεωρητικά, τα χρήματα θα διασκορπίζονταν σε μερίδια 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε αρκετά χρόνια. Στην πραγματικότητα, η IRS σφράγισε αμέσως 5.000 εκκρεμείς αιτήσεις εργασίας για το βαριά οπλισμένο Τμήμα Εγκληματικών Ερευνών, του οποίου οι πράκτορες ο Rettig είχαν πει: «Πηγαίνετε να πάρετε τα χρήματα. Είναι δικά μας λεφτά, όχι δικά τους».

Ο ναύαρχος Κράνταλ καθάρισε το λαιμό του. «Στις 8 Αυγούστου 2022, η Delta Force κατέσχεσε ένα φορτηγό που μετέφερε 23.500 πιστόλια Sig Saur P227 και 160.000 φυσίγγια 0,40 με προορισμό το γραφείο του Rettig D.C. Μια εβδομάδα νωρίτερα, η Διοίκηση Κυβερνοχώρου Στρατού αναχαίτισε μια επίμαχη κλήση μεταξύ του Ρέττιγκ, του Τζο Μάντσιν και του Τσακ Σούμερ. Ο Rettig είπε ότι «η αγορά έγινε» και αυτό φάνηκε να εκνευρίζει τον Schumer γιατί είπε: «Πήδηξες την κατασταση και το εννοω κυριολεκτικά και μεταφορικά, και αυτό θα μπορούσε να επιστρέψει σε εμάς». Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι το εξής: Αναμένοντας ότι θα έπαιρνε αυτά τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια σύντομα, σε αντίθεση με τα περισσότερα από 10 χρόνια, ο Rettig χρησιμοποίησε τα υπάρχοντα κεφάλαια της IRS για να ενισχύσει την αστυνομική του δύναμη. Ο Schumer και ο Manchin συμμετειχαν, αλλά ένιωσαν ότι ο Rettig είχε ενεργήσει βιαστικά».

«Στη συνέχεια, στις 10 Αυγούστου 2020, κυκλοφόρησε ένα εσωτερικό υπόμνημα της IRS λέγοντας ότι είχε επιλέξει τη Γιούτα για να χτίσει μια ακαδημία ελεύθερου σκοπευτή της IRS. Γιατί η εφορία χρειάζεται μια σχολή ελεύθερων σκοπευτών, κρατούμενο Rettig;» ρώτησε ο ναύαρχος.

Ο Ρέτιγκ δεν απάντησε.

«Η σιωπή λέει πολλά, κρατούμενε Ρέτιγ», είπε ο ναύαρχος Κράνταλ, δείχνοντας τώρα στο πάνελ μια επιστολή που είχε συντάξει ο Ρέττιγκ και είχε στείλει στην ανώτερη ηγεσία της IRS.

«Η σύγχρονη εποχή επιβάλλει σύγχρονες τακτικές. Στον σημερινό κόσμο, οι υπάλληλοί μας αντιμετωπίζουν αντίσταση από άτομα που ισχυρίζονται ότι είναι Κυρίαρχοι Πολίτες ή άτομα που επιλέγουν να μην υποβάλουν αίτηση γνωρίζοντας ότι μας χρωστάνε χρήματα. Αυτή η αντίσταση έχει αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία 20 χρόνια, και είναι ειλικρινά η ώρα μας να ανταποκριθούμε ανάλογα. Αυτό σημαίνει υιοθέτηση ενός στρατιωτικού δόγματος. Η καινοτομία μιας ειδικής εγκατάστασης εκπαίδευσης σκοποβολής θα επιτρέψει στους πράκτορες μας να αμυνθούν καλύτερα από την εχθρική αντίσταση και μου είπαν ότι μπορούμε να ορίσουμε σε γενικές γραμμές την εχθρική αντίσταση ανάλογα με τις επιθυμίες μας. Η άρνηση να δεχθούμε τις κλήσεις μας ή η άρνηση της εισόδου χωρίς ένταλμα στα σπίτια ανταποκρίνεται στον ορισμό της εχθρικής αντίστασης. Ενημερώθηκα ότι θα αποζημιωθούμε νομικά. Μπορώ να σκεφτώ αρκετές εκατοντάδες φοροφυγάδες που χρειάζονται λίγη ενθάρρυνση. Αν δεν μπορούμε να τους ενθαρρύνουμε με έναν τρόπο, θα το κάνουμε με άλλον τρόπο ή θα κανονίσουμε μια κατάσταση όπου δεν θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση, ακόμα κι αν το θέλουν», διάβασε δυνατά ο ναύαρχος.

Καθώς σταμάτησε να πάρει ανάσα, ο ανώτερος αξιωματικός στο πάνελ, ένας συνταγματάρχης πεζοναυτών, είπε ότι ήταν έτοιμος να εκδώσει μια ομόφωνη ετυμηγορία, εκτός εάν ο Ρέττιγκ μπορούσε να υπερασπιστεί τα ήδη αναφερθέντα αδικαιολόγητα εγκλήματα.

Ο ναύαρχος Crandall πρόσφερε στον Rettig την ευκαιρία να μιλήσει, αλλά ο Rettig είπε: «Έχω ηδη μιλησει...ειναι ολα ψεμματα».

Η επιτροπή έκρινε τον Rettig ένοχο για προδοσία και εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών και αποφασισε να αντιμετωπίσει την αγχόνη.

Ο Adm Crandall όρισε ως ημερομηνία 15 Αυγούστου.

«Ένα τελευταίο πράγμα, κρατούμενε Ρέττιγκ, δεν θα δεις ποτέ άλλη δεκάρα από αυτά τα χρήματα, ούτε και οι φίλοι σου. Το έχουμε δει πολλες φορες», είπε ο ναύαρχος Crandall.

Διόρθωση: Ο σωστός τίτλος του Rettig ήταν Επίτροπος.
Προσθήκη: Τα πιστόλια που κατασχέθηκαν ήταν P229, όπως αναφέρεται στο αρχικό άρθρο για την προτομή. Ο ναύαρχος Crandall έκανε λάθος στον τυπο του οπλου.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ,ΕΙΧΕ ΛΙΓΟ ΑΓΩΝΙΑ .
    ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ! ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ !.
    ΑΡΙΣΤΟΜΑΧΟΣ
    Υ.Γ GITMOOOOO !!!!!!!!!!!
    OOOOOOHHHHHH !!!!!! YEEEEEAAAAHHHHH !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις