Σάλος στη Σ Αραβία επειδή ο Ρονάλντο έκανε το σταυρό του πανηγυρίζοντας ένα γκολ...!!!

 

Σάλος στη Σαουδική Αραβία

επειδή ο Κριστιάνο Ρονάλντο βάζει γκολ με την Αλ Νασρ και πανηγυρίζει κάνοντας το σταυρό του.


Ο Πορτογάλος επιθετικός πέτυχε το νικητήριο γκολ κόντρα στην Αλ Σόρτα και πανηγύρισε κάνοντας το σταυρό του. Μια χειρονομία που απαγορεύεται στη Σαουδική Αραβία.


Αυτή την Τετάρτη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης της Αλ Νασρ με την Αλ Σόρτα στα ημιτελικά του Ομίλου του Αραβικού Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Αυτό το γκολ πέναλτι επέτρεψε στην Αλ Νασρ να φτάσει στον τελικό αλλά κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του ο Πορτογάλος παίκτης έκανε μια χειρονομία που δεν πέρασε απαρατήρητη.

 

 

 Πράγματι, ο Πορτογάλος πανηγύρισε ως συνήθως το γκολ του αλλά έκανε το σταυρό του. Μια απαγορευμένη χειρονομία. Όπως εξηγεί η La Repubblica, στη Σαουδική Αραβία, η δημόσια έκφραση της χριστιανικής πίστης απαγορεύεται. Όχι μόνο δεν επιτρέπεται στους μη μουσουλμάνους να προσεύχονται δημόσια, αλλά δεν επιτρέπεται να προβάλλουν τη θρησκεία τους ή να επιδεικνύουν αντικείμενα που σχετίζονται με τη λατρεία, όπως βιβλία ή άλλα σύμβολα. Η προσευχή ή η εμφάνιση σε δημόσια αντικείμενα και σύμβολα που σχετίζονται με τη χριστιανική θρησκεία θεωρείται πράγματι αδίκημα που τιμωρείται με σύλληψη.

Για παράδειγμα, ο πρώην παίκτης της Αλ Νασρ, ο Κολομβιανός Χουάν Πάμπλο Πίνο, συνελήφθη σε ένα εμπορικό κέντρο λόγω ενός τατουάζ του Ιησού που ήταν ορατό στην αμάνικη μπλούζα του.

Ωστόσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πρέπει να τιμωρηθεί, διευκρινίζουν δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, ο Πορτογάλος παίκτης θα μπορούσε να λάβει προειδοποίηση από την ομάδα του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις