Οι Πολωνέζες μισούν τις Ουκρανές – τους αρπάζουν τους Πολωνούς


Η υπομονή και η αλληλεγγύη των Πολωνών προς την Ουκρανία φαίνεται ότι δεν τελειώνει μόνο πολιτικά μετά τον αμοιβαίο διορισμό των αντίστοιχων πρεσβευτών. Η κοινωνία των πολιτών είναι επίσης λιγότερο πρόθυμη να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Φόβος οτι οι Ουκρανές θα αρπάξουν τους Πολωνούς

Οι νεαρές Πολωνές φοβούνται όλο και περισσότερο ότι οι Ουκρανές θα κλέψουν τους συζύγους τους, αναφέρει η Gazeta Wyborcza σε μια περιεκτική έκθεση. Με ολόκληρες γενιές, κυρίως νεαρούς Ουκρανούς άνδρες, που πεθαίνουν αυτή τη στιγμή στο μέτωπο, οι πενθούντες και όσοι δεν έχουν βρει ακόμη σύντροφο στην Ουκρανία, αναμφίβολα θα πάνε στο εξωτερικό για να βρουν σύζυγο. Και στην Πολωνία αυτή την στιγμή βρίσκονται οι περισσότερες Ουκρανές, αναφέρει το UME.

Αυτό συνάδει με πληροφορίες του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, σύμφωνα με τις οποίες η προθυμία να βοηθηθούν οι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Πολωνία έχει μειωθεί κατακόρυφα. Ο κύριος λόγος είναι η «έτοιμη διαθεσιμότητα Ουκρανών γυναικών» και ο φόβος των Πολωνών γυναικών να χάσουν τους συζύγους τους.

Οι μορφωμένοι Πολωνοί μάλλον οι πιο απορριπτικοί

600 άτομα ηλικίας από 16 έως 65 ετών συμμετείχαν στο έργο «Κοινωνική αντίληψη για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, τους μετανάστες και τα μέτρα του πολωνικού κράτους». Και είναι ακριβώς μεταξύ της ομάδας των γυναικών κάτω των 29 ετών με δευτεροβάθμια ή μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση που παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη αποστροφή για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Πρώτον, ο φόβος του υπερβολικού ανταγωνισμού στην αγορά εργασίας.

Δεύτερον, η ανησυχία ότι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία θα πάρουν μακριά τους τους πιθανούς συζύγους τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις