Δολοφονήθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του Ισημερινού

 

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Ισημερινού Fernando Villavicencio,

σφοδρός επικριτής της διαφθοράς, δολοφονήθηκε με τρεις σφαίρες στο κεφάλι κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στην πρωτεύουσα Κίτο το βράδυ της Τετάρτης.

Η εν ψυχρώ δολοφονία από πληρωμένους εκτελεστές του οργανωμένου εγκλήματος σημειώθηκε λίγο πριν από τις 20:30 ώρα Ελλάδας την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε ο νυν πρόεδρος του Ισημερινού Guillermo Lasso μέσα από στο X, πρώην Twitter. Όπως είπε ο 59χρονος Villavicencio έπεσε νεκρός ενώ δεσμεύτηκε ότι το «αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο».

Δείτε τη στιγμή που ο Fernando Villavicencio βγαίνει από το προεκλογικό κέντρο και δέχεται καταιγισμό πυρών

Ο άτυχος άνδρας δέχτηκε θανάσιμα πυρά καθώς έβγαινε από μια προεκλογική εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης. Αν και μεταφέρθηκε γρήγορα σε κοντινή κλινική δεν μπόρεσε να σωθεί.

Δεν μπορούσε να σωθεί
Ο Villavicencio βρισκόταν σε ένα λύκειο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας όπου είχε απευθυνθεί σε νεαρούς υποστηρικτές του. Τον πυροβόλησαν αρκετές φορές καθώς έφευγε από τη συγκέντρωση.

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν τον Villavicencio να φεύγει από την προεκλογική εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης και να μπαίνει σε ένα λευκό όχημα και στη συνέχεια ξεσπούν πυροβολισμοί.

Ο Carlos Figueroa, μέλος της εκστρατείας του Villavicencio που βρισκόταν στη συγκέντρωση, που ήταν μάρτυρας των πυροβολισμών δήλωσε στους New York Times: «Όταν βγήκε έξω από την πόρτα, δέχτηκε πυροβολισμούς. Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί τον πυροβόλησαν στο κεφάλι».

Ποιος ήταν ο Fernando Villavicencio
Ο Villavicencio, πολιτικός και πρώην δημοσιογράφος, ήταν μεταξύ των οκτώ υποψηφίων για την προεδρία στις εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για τις 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο Fernando Villavicencio κατατασσόταν στη δεύτερη θέση ως προς τις προθέσεις ψήφου, συγκέντρωνε από 7,5 ως 13%, πίσω από τη δικηγόρο Luisa González (26,6%), την υποψήφια της παράταξης του σοσιαλιστή πρώην προέδρου Rafael Correa.

Ο 59χρονος ήταν υποψήφιος του Κινήματος Οικοδομήστε τον Ισημερινό και φέρεται να είναι ένας από τους πιο ειλικρινείς υποψηφίους της χώρας όσον αφορά τους δεσμούς μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και των κυβερνητικών αξιωματούχων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑ ΠΆΝΤΩΣ
    ΕΊΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΣΤΡΑΒΟΚΟΙΤΑΕΙ
    ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ?




    ΤΖΟΛΙ ΠΑΡΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις