Έχετε ακούσει ποτέ για ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στην Κίνα...?


Έχετε ακούσει ποτέ για μουσουλμανικές συμμορίες που βιάζουν Κινέζες και ανήλικα κορίτσια στο Πεκίνο;

Έχετε ακούσει ποτέ για μουσουλμάνους μετανάστες που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες στην Κίνα;

Η προφανής απάντηση και στις 3 παραπάνω ερωτήσεις είναι όχι, αλλά έχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό;

Μπορεί να μην συμφωνούμε ή να μην έχουμε απήχηση σε πολλά πράγματα από το ΚΚΚ, ωστόσο είναι πράγματι αξιέπαινο ότι η Κίνα έχει κρατήσει με επιτυχία τον ιό του ριζοσπαστικού Ισλάμ υπό έλεγχο εξαιρετικά καλά, και αξίζει πλήρη αναγνώριση γι' αυτό.

Αυτό είναι κάτι που η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να μάθουν και να πάρουν από την Κίνα!!!

Συνειδητοποιώντας την απειλή που προέρχεται από το ριζοσπαστικό Ισλάμ, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας φαίνεται να έχει αποφασίσει να ρυθμίσει αυστηρά την απειλή του στη χώρα και να αμυνθεί από τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στις κινεζικές κοινωνίες. Η κινεζική κυβέρνηση έχει πλέον αρχίσει να απογυμνώνει όλα τα ισλαμικά σύμβολα, εκφράσεις, ειδικά στα βορειοδυτικά της χώρας, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι φανατικοί μουσουλμάνοι.

Οι κινεζικές αρχές έχουν καταστρέψει τρούλους και μιναρέδες σε τζαμιά, συμπεριλαμβανομένου ενός σε ένα μικρό χωριό κοντά στην Λινξιά, μια πόλη γνωστή ως "Μικρή Μέκκα", αναφέρει η New York Times.Ομοίως, τζαμιά έχουν καταστραφεί και σε άλλα μέρη της Κίνας, όπως στην Εσωτερική Μογγολία, το Χενάν και τη Νινγκξιά, την πατρίδα της μεγαλύτερης μουσουλμανικής εθνικής μειονότητας της Κίνας, των "Χούι". Στη νότια επαρχία Γιουνάν, τρία τζαμιά έκλεισαν.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας πιστεύει ότι η προσκόλληση στη μουσουλμανική πίστη θα μπορούσε να μετατραπεί σε θρησκευτικό εξτρεμισμό και σε ανοιχτή περιφρόνηση της εξουσίας του. Σε ολόκληρη την Κίνα, το κόμμα επιβάλλει τώρα νέους περιορισμούς στα ισλαμικά έθιμα και πρακτικές, σύμφωνα με την κομματική οδηγία.

Σύμφωνα με το κινεζικό κράτος, η εξάπλωση των ισλαμικών εθίμων υπονομεύει επικίνδυνα την κοινωνική και πολιτική συμμόρφωση. Στη Ningxia, η επαρχιακή κυβέρνηση απαγόρευσε κάθε δημόσια επίδειξη της αραβικής γραφής, αφαιρώντας ακόμη και τη λέξη "halal" από την επίσημη σφραγίδα που διανέμει σε εστιατόρια που ακολουθούν τα ισλαμικά έθιμα για την προετοιμασία του φαγητού. Οι σφραγίδες χρησιμοποιούν πλέον κινεζικούς χαρακτήρες.

Ας εξερευνήσουμε λεπτομερώς, τους 7 λαμπρούς τρόπους με τους οποίους η Κίνα κρατά το ριζοσπαστικό Ισλάμ κάτω από τις μπότες της!!!

1) Απαγόρευση του κηρύγματος του Ισλάμ: Η έκθεση αναφέρει πώς οι μουσουλμάνοι του Ανατολικού Τουρκεστάν δεν μπορούν να μάθουν και να διδάξουν τη θρησκεία τους. Μετά την κατοχή του Ανατολικού Τουρκεστάν το 1966 μέχρι σήμερα, τα παιδιά των μουσουλμάνων ανατρέφονται με την κομμουνιστική ιδεολογία και την κινεζική κουλτούρα στα κρατικά σχολεία. Οι Κινέζοι κομμουνιστές επιβάλλουν στα μουσουλμανικά παιδιά να μαθαίνουν αθεϊσμό και κομμουνιστική ιδεολογία, ενώ κλείνουν τα ισλαμικά σχολεία (Madarsa), εξαλείφοντας το Ισλάμ από το εκπαιδευτικό σύστημα.

2)Η αραβική γλώσσα απαγορεύεται στην Κίνα: Η εκμάθηση και η διδασκαλία της αραβικής γλώσσας θεωρείται "θρησκευτικός εξτρεμισμός" στην καταστολή μετά το 2014 και όσοι το είχαν κάνει στο παρελθόν έχουν συλληφθεί από την κυβέρνηση. Στο Ανατολικό Τουρκεστάν, η εκμάθηση της αραβικής γλώσσας απαγορεύεται επί του παρόντος αυστηρά. Εκτός από το κυβερνητικό "Ισλαμικό Ινστιτούτο Ξιντζιάνγκ" (το οποίο έμεινε μόνο επειδή η κινεζική κυβέρνηση χρειαζόταν να εκπαιδεύσει ιμάμηδες πιστούς στο ΚΚΚ και να διαδώσει το μήνυμά τους προς τον ισλαμικό κόσμο), δεν υπάρχει ούτε ένα σχολείο αραβικής γλώσσας στην επαρχία Ξιντζιάνγκ. 

3)Απαγόρευση του χιτζάμπ: Η κινεζική αστυνομία είχε επιβάλει έναν ενδυματολογικό κώδικα για τις γυναίκες Ουιγούρες, σύμφωνα με τον οποίο οι μουσουλμάνες γυναίκες δεν επιτρέπεται να φορούν μακριά φορέματα. Το 2020, εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που έδειχναν την αστυνομία να κόβει τα φορέματα γυναικών Ουιγούρων επειδή ήταν "πολύ μακριά". Αναφέρθηκε επίσης ότι οι άνδρες Χαν κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με τις μουσουλμάνες Ουιγούρες στην Κίνα, των οποίων τα αρσενικά μέλη της οικογένειας, συχνά σύζυγοι, είναι κλειδωμένα σε "στρατόπεδα αναμόρφωσης", σύμφωνα με μια εντολή του κινεζικού καθεστώτος.

4)Κάψιμο του Κορανίου: Η έκθεση αναδεικνύει μια ακόμη στρατηγική που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΚΚΚ στον πόλεμό της κατά του Ισλάμ, η οποία είναι το κάψιμο των θρησκευτικών κειμένων τους και του Κορανίου. Η έκθεση αναφέρει ότι η πρακτική αυτή έχει πολλαπλασιαστεί από το 2014 και μετά. κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκστρατείας της Κίνας κατά του Ισλάμ στο Ανατολικό Τουρκεστάν, οι άνθρωποι που δεν παρέδιδαν οικειοθελώς θρησκευτικό υλικό στην αστυνομία υπέστησαν αυστηρές τιμωρίες όταν βρέθηκαν. Λόγω του φόβου τους, οι μουσουλμάνοι στο Ανατολικό Τουρκεστάν αναγκάζονταν μερικές φορές να πετάξουν το Κοράνι πετώντας το σε ποτάμια.

5)Καταστροφή τζαμιών και νεκροταφείων: Οι κινεζικές αρχές κατέστρεψαν επίσης τζαμιά ή τα μεταμόρφωσαν, εκτός από την καταστολή των ιμάμηδων. Όταν έλαβε χώρα η "Πολιτιστική Επανάσταση" μεταξύ 1966 και 1976, η πολιτική αυτή ήταν στην πιο αυστηρή της μορφή. 2017, η διαδικασία κατεδάφισης τζαμιών ξεκίνησε και πάλι. Στο πλαίσιο του "Προγράμματος διόρθωσης τζαμιών", η κινεζική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ji Xingping κατέστρεψε μεγάλο αριθμό τζαμιών σε όλο το Ανατολικό Τουρκεστάν. Οι ειδικοί του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής (ASPI) εκτιμούν ότι 16.000 τζαμιά έχουν καταστραφεί από το 2017, εκ των οποίων τα 8.500 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 65% των τζαμιών στο Ανατολικό Τουρκεστάν.

6)Καταστολή των μαούλβις: Καθώς η ηγεσία θεωρεί τις ισλαμικές πρακτικές ως εγκλήματα, οι θρησκευτικοί λόγιοι είναι η ομάδα στο Σιντζιάνγκ που αντιμετωπίζει την πιο σκληρή μεταχείριση από το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς. Η έκθεση χρησιμοποίησε στοιχεία που δημοσίευσε το Uyghur Human Rights Project (UHRP), τα οποία επιβεβαιώνουν ότι έως και 1.000 ιμάμηδες έχουν συλληφθεί από το 2014 ως αποτέλεσμα της προσήλωσής τους στην ισλαμική διδασκαλία. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 15-20 ετών ή ισόβιας κάθειρξης.

7)Χρήση Ουιγούρων κατασκόπων για την παρακολούθηση των μουσουλμάνων: Η Κίνα χρησιμοποιεί κατασκόπους των μουσουλμάνων Ουιγούρων για να πιάσει άλλους μουσουλμάνους που παραβιάζουν την απαγόρευση νηστείας κατά τη διάρκεια του Ραμζάν.τον περασμένο μήνα εμφανίστηκε μια έκθεση που επιβεβαιώνει ότι οι κινεζικές αρχές είχαν προσλάβει κατασκόπους για να διασφαλίσουν ότι οι μουσουλμάνοι Ουιγούροι δεν νηστεύουν κατά τη διάρκεια του Ραμζάν. Η έκθεση ανέφερε ότι οι κατάσκοποι, τους οποίους οι Κινέζοι αξιωματούχοι αποκαλούν "αυτιά", στρατολογούνται από απλούς πολίτες, αστυνομικούς και μέλη επιτροπών γειτονιάς, αναφέροντας έναν αστυνομικό από μια περιοχή κοντά στο Turpan, ή Tulufan στα κινεζικά, στην ανατολική αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uyghur.

Μπράβο Κίνα !!!

















ΠΗΓΗ




















Σχόλια

  1. γι αυτο τον λογο υπαρχουν και τα κρατοι ο καθενας με την κουλτουρα τα ηθοι και εθιμα του ....πολυπολιτισμικότητα μαθαμε τωρα ....
    σε να μπαξε δεν μπαινουν ολα τα φρουτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωστοσο υπαρχουν κινεζοι μουσουλμανοι, οχι τουρκοι ουιγουροι κινεζοι:
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hui_people

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις