ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ.....Η Ρωσία δημιουργεί προξενείο στα Κατεχόμενα της Κύπρου

 

Eνα γραφείο που θα

προσφέρει «προξενικές υπηρεσίες» (σ.σ. οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για προξενείο) θα δημιουργήσει η Ρωσία στα Κατεχόμενα, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Το γεγονός κρίνεται σημαντικό επειδή μπορεί να ερμηνευτεί ως έμμεση αναγνώριση της τουρκικής κατοχής και προβλέπεται ότι θα αποτελέσει αγκάθι τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσία.

Την απόφαση να ξεκινήσει η παροχή προξενικών υπηρεσιών στο βόρειο τμήμα της Κύπρου επιβεβαίωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο Μουράτ Ζιαζίκοφ σε ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS και τη δικαιολόγησε ως «ανθρωπιστική».

Ο κ. Ζιαζίκοφ είπε ότι μέχρι τώρα, οι Ρώσοι που ζουν στο βόρειο τμήμα του νησιού έχουν ουσιαστικά αφεθεί στην τύχη τους στην αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων και ότι τα νόμιμα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένων των εκλογικών, δεν έχουν προστατευθεί δεόντως.

«Αυτή η απόφαση, η οποία έχει καθυστερήσει πολύ, δεν έχει πολιτικό υπόβαθρο. Υποκινείται αποκλειστικά από ανθρωπιστικές ανησυχίες και φροντίδα για τους Ρώσους συμπατριώτες μας που κατοικούν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου», είπε ο πρέσβης.

Ο κ. Ζιαζίκοφ είπε ακόμη ότι «τώρα οι Ρώσοι μπορούν να απευθύνονται στο προσωπικό του προξενικού τμήματος της Ρωσικής Πρεσβείας για βοήθεια, το οποίο θα τους δέχεται σε τακτική βάση στο βόρειο τμήμα του νησιού».

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, πάνω από 50.000 Ρώσοι κατοικούν αυτή τη στιγμή στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

«Όσον αφορά τις προσεγγίσεις μας στο Κυπριακό, παραμένουν αμετάβλητες. Συνεχίζουμε να τηρούμε μια πολιτική αρχών και να υποστηρίζουμε με συνέπεια μια συνολική, βιώσιμη και δίκαιη διευθέτηση εντός του γνωστού διεθνούς και νομικού πλαισίου που κατοχυρώνεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΑΥΤΆ ΈΧΟΥΝ ΟΙ
    ΔΉΘΕΝ ΦΊΛΟΙ
    ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ



    ΤΖΟΛΙ ΠΑΡΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ηταν φιλοι μας. τωρα δεν ειναι. ειμαστε εχθροι. ταδε εφη ο πρωθυπουργος μας. τωρα τι ζητας?οπως εστρωσες κοιμασαι.

      Διαγραφή
  2. Οι 50.000 "ρώσοι" που ζούν μόνιμα στα καταχόμενα είναι κι αυτό λόγω κυρώσεων;
    'Εχουν όλοι τους ρώσικη συνείδηση η απλά ρωσόφωνοι όπως κι αλλού;
    Πόσες άλλες χώρες βρίσκονται εν δυνάμει για προξενεία στα κατεχόμενα για τις μειονότητές τους;
    Ο πρέσβυς κ. Ζιαζίκοφ, με αυτά που ξεστομίζει στην τελευταία ειδικά παράγραφο της ανάρτησης..... και φυσικά με την copy and paste γλώσσα της διπλωματίας φτύνει κατάμουτρα τους 150-200 χιλιάδες ξεκληρισμένους έλληνες της Κύπρου και προκαλεί αγανάκτηση και οργή για την ανοχή ολόκληρου του Πλανήτη σε αυτό το βάρβαρο κι αποτρόπαιο έγκλημα,..... και τολμούν να μας μιλουν ακόμη για "πολιτική Αρχών", βιώσιμες και δίκαιες διευθετήσεις,..... ισραηλινών καταβολών.
    Ν' αρχίσει κανείς Αριστοφανικά; γιατι για 50 χρόνια τώρα, αρκετά μας πρήξανε όλοι τους και συνεχίζουν να μας εμπαίζουν xωρίς ίχνος ντροπής.


    "ΗΡΘΑΝ με τα χρυσά σειρήτια τα πετεινά του Βορρά και της Ανατολής τα θηρία! Και τη σάρκα μου στα δύο μοιράζοντας και στερνά στο συκώτι μου επάνω ερίζοντας έφυγαν. "Γι' αυτούς, είπαν, ο καπνός της θυσίας, και για μας της φήμης ο καπνός, αμήν". Και την ηχώ σταλμένη από τα περασμένα όλοι ακούσαμε και γνωρίσαμε. Την ηχώ γνωρίσαμε και ξανά με στεγνή φωνή τραγουδήσαμε: Για μας, για μας το ματωμένο σίδερο και η τριπλά εργασμένη προδοσία. Για μας η αυγή στο χάλκωμα και τα δόντια τα σφιγμένα ως την ώρα την ύστερη ο δόλος και τ' αόρατο γάγγαμο. Για μας το σύρσιμο στη γης ο κρυφός όρκος μες στα σκοτεινά των ματιών η απονιά και η ποτέ καμιά, καμιά ποτέ Ανταπόδοση. Αδελφοί μας εγέλασαν! "Γι' αυτούς, είπαν, ο καπνός της θυσίας, και για μας της φήμης ο καπνός, αμήν". Αλλά σύ μες στο χέρι μας το λύχνο του άστρου με το λόγο σου άναψες, του αθώου στόμα θύρα της Παράδεισος! Την ισχύ του καπνού στο μέλλον βλέπουμε της πνοής σου παίγνιο και το κράτος και τη βασιλεία του!" (Ελύτης)


    Κοσμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις