ΤΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ


 Το 2015, μια διεθνής ομάδα με επικεφαλής αρχαιολόγους από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι έκανε ανασκαφές κοντά στην αρχαία πόλη της Πύλου στην Πελοπόννησο, στη νοτιοδυτική Ελλάδα.
Μετά από δύο εβδομάδες ανασκαφών, βρέθηκαν τα λείψανα και μια διασπορά κοσμημάτων από πολύτιμους λίθους μέσα σε ένα ξύλινο φέρετρο. Ο χώρος χρονολογήθηκε στο 1500-1450 π.Χ.

Στον τάφο βρέθηκε μια μικρή, μήκους μόλις 36 χιλιοστών, πέτρα ωοειδούς σχήματος. Έχει καθαριστεί.
Η λεπτομέρεια και η ακρίβεια της σκαλισμένης σκηνής μάχης σε μια τόσο σκληρή πέτρα είναι εντυπωσιακή.

Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες όργανα για τόσο λεπτή εργασία; Η επίσημη επιστήμη δεν αισθάνεται πολύ άνετα με το τεχνούργημα. Είναι αδύνατο να μην το αναγνωρίσει κανείς - βρέθηκε σε χώρο ταφής με συγκεκριμένη ημερομηνία. Το να το αναγνωρίσουμε σημαίνει να ξαναγράψουμε την ιστορία, επειδή τέτοιες δεξιότητες και γνώσεις δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ακόμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ.ΟΠΟΤΕ ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ .....ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΠΈΤΡΑ ΕΊΝΑΙ ?! ΌΜΩΣ...


    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΊΑ ΕΠΊΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΎΨΙΣΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΉΣ. ΕΝΑΣ ΜΕΓΕΘΥΝΤΙΚΌΣ ΦΑΚΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΊΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΎΩΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΊΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΩΣ "ΙΣΤΟΡΊΑ " ΗΤΑΝ ΨΕΜΜΑ.
    ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΜΙΝΩΙΤΗ ΠΟΛΕΜΙΣΤΉ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΧΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΆ ΈΠΗ. ΙΣΩΣ Ο ΜΗΡΙΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ;

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΎΤΙΜΗ ΚΑΙ ΜΟ ΝΑ ΔΙ ΚΗ!

    ΡΙΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ΤΗΕ ΒΕST ΝΑΜΕ"
    ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΟΤΗ?! ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ? , ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ?,
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΗΣ ΤΑΔΕ, Η ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΙΚΤΟΚΕΡ, ΓΙΟΥΤΙΟΥΜΠΕΡ?
    ΣΥΝΕΛΘΕ ΦΙΛΕ, ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΣΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΛΟΟΥΕΡΣ ΤΩΝ ΡΙΑΛΙΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΘΑΦΑΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο Κ@Λ@Σ ΜΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΧΑΘΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις