ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ!

Ο φόβος είναι ισχυρή μορφή σκέψης 

Αγαπητοί διαδικτυακοί φίλοι,

καλημέρα σας. 

Να έχετε ειρήνη , χαρά και υγεία.

Να γνωρίζετε ότι ο κάθε είδους φόβος που ενσταλλάζει η τηλεόραση και οι πάτρωνες της μέσα στις ψυχές μας, όσο φοβερός και τρομερός και αν παρουσιάζεται ως φόβος για την υγεία, για την οικονομία, για την ενέργεια , για τη πείνα, για τη δίψα , για τον εξανδραποδισμό από τους εχθρούς μας, για τη κλιματική αλλαγή, για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για οτιδήποτε άλλο, αυτός ο οποιοσδήποτε κατευθυνόμενος φόβος, που σκοπό έχει να γίνουμε άβουλα πειθήνια "ανθρωπάκια" στις εντολές της νέας τάξης πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης και όχι στις εντολές του Χριστού, όσο φοβερός και τρομερός και αν παρουσιάζεται, στην ουσία είναι ένας γίγαντας με ατροφικά πόδια, δυσκίνητος και αργός, που ίσα- ίσα στηρίζουν το απατηλό πελώριο σώμα του. Δεν μπορεί να καταδιώξει τις ψυχές που είναι αφιερωμένες στο Χριστό, γιατί η δύναμη του Χριστού φανερώνεται πάντα μέσα στις αδυναμίες μας.

Ο φόβος που κυριαρχεί σήμερα μέσα στις ψυχές μας ήταν άγνωστος στους αρχαίους προγόνους μας, κι ας ήταν ειδωλολάτρες. Διαβάστε την αρχαία Ελληνική Ιστορία αλλά και τη Μυθολογία και θα το διαπιστώσετε αυτό. Το τραγικό είναι στα σημερινά χρόνια, οτι όσο πιο πολύ μορφωνόμαστε , όσο πιο πολλά πτυχεία αποκτούμε, τόσο πιο πολύ φοβόμαστε για τα πάντα!

Αλλά οι αρχαίοι πρόγονοι μας αν και ήταν ειδωλολάτρες, δεν φοβότανε τίποτα και κανένα, γιατί θα πρέπει να φοβόμαστε εμείς οι απόγονοι τους οι Χριστιανοί Ελληνες; Που έχουμε μεγαλύτερα εχέγγυα σωτηρίας από αυτά που είχαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας ;

Γιατί θα πρέπει να μας φοβήσουν για το κάθε τι, γιατί θα πρέπει να φοβόμαστε για τη ζέστη, για το κρύο, για τη βροχή, για το χιόνι; Καταντήσαμε να φοβόμαστε ακόμη και για τις ευλογίες που μας στέλνει ο Θεος, ενώ αποδεχόμαστε με ευχαρίστηση τις κατάρες του διαβόλου! Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο γίγαντας απελπιστής φόβος εξαφανίζεται, όταν τον δούμε με τα μάτια της πίστης μας στο Χριστό!

Θυμηθείτε οτι οι αρχαίοι Ελληνες που δεν είχαν ούτε τυπογραφία, ούτε ραδιόφωνα ούτε τηλεοράσεις , όμως μας άφησαν το πλούτο των ιδεών τους στα αρχαία συγγράμματα της αρχαίας Ελληνικής γραμματείας. Θυμηθείτε τους Ελληνες Χριστιανούς που πολύ πριν την ανακάλυψη της τυπογραφίας μας άφησαν ένα πολύ μεγάλο πλούτο της Ορθοδόξου Χριστιανικής υμνογραφίας. Όλοι αυτοί έζησαν με τη πίστη στο Θεό και την ελπίδα, ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το χθες , μέσα στο διάβα της καθημερινής πεζότητας του σήμερα.

Για να εννοήσετε τί είναι ο φόβος, φανταστείτε τους τριακόσιους του βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα εκεί στις Θερμοπύλες, αν ο κάθε ένας τους είχε από ένα κινητό τηλέφωνο που θα τους βομβάρδισε κάθε λεπτό και θα τους έλεγε : " Πού πάτε ρε μ΄΄΄λα.. κες να πολεμήσετε με ένα υπεράριθμο στρατό. ? Γυρίστε πίσω , και η διπλωματία θα το λύσει το πρόβλημα με τους Περσες! " Γελάτε ε ? Όμως αυτό γίνεται σήμερα με τους Τούρκους, που αλωνίζουν στοι Αγαίο, όπως οι Πέρσες ήθελαν να αλωνίσουν στην αρχαία Ελλάδα. Όμως ο φόβος σήμερα που κυριαρχεί στα πάντα μας κάνει να βλέπουμε τους Τούρκους σαν γίγαντες! Και γι΄αυτό οι απειλές τους αυξάνονται μέρα με την ημέρα.....Γι΄αυτό έχουμε γίνει το παίγνιο τους..

Εάν όμως δεν καταπολεμήσουμε το φόβο που σαν το δηλητήριο μας ποτίζουν κάθε μέρα, να ετοιμαστούμε να γίνουμε και εμείς πρόσφυγες, μόνο που εμείς δεν θα έχουμε άλλη Ελλάδα για να βρούμε καταφύγιο και κανένας δεν θα φτιάξει "hot spots" για μας, που καταντήσαμε ή μάλλον μας κατάντησαν να φοβόμαστε για τα πάντα! να φοβόμαστες ακόμα και για τον αέρα που αναπνέουμε και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου!.

 

 

Κωνσταντίνος Στρατής

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις