Γερμανία: Αρτοποιείο πούλησε ντόνατς για να δείξει την αλληλεγγύη του με Ουκρανία και είναι έτοιμο να χρεοκοπήσει

 

Το γεγονός ότι η άνευ όρων «αλληλεγγύη» με

την Ουκρανία συμβαδίζει με αυτοκτονικές κυρώσεις, τις ενεργειακές και οικονομικές πολιτικές θα πρέπει να είναι σαφές αυτή τη στιγμή, ακόμη και σε εκείνες τις εταιρείες που επικρότησαν την ηθική συνέπεια του γερμανικού καθεστώτος έναντι της Μόσχας. Με τον τρόπο αυτό, υποστήριξαν μια κυβέρνηση που οδηγεί κυρίως τη γερμανική μεσαία τάξη στην καταστροφή. Αυτή είναι η εμπειρία που απόκτησε το αρτοποιείο «Herzensbäcker Künne» από το Ανόβερο, μαζί με πολλά άλλα αρτοποιεία, γράφει το Wochenblick.at.

Μετά την έναρξη του πολέμου, το αρτοποιείο προκάλεσε σάλο με τα μπλε και κίτρινα γυαλισμένα ουκρανικά γλυκά του. Ως μέρος μιας μεγάλης εκστρατείας αλληλεγγύης, τα έσοδα από όλα τα πωλούμενα "Berliner" δωρήθηκαν στην Ουκρανία. Αυτή ακριβώς η προθυμία για βοήθεια είναι που σκοτώνει τώρα μόνο τους αρτοποιούς Künnes:

Η μικρή αλυσίδα με επτά υποκαταστήματα και περίπου 60 εργαζόμενους βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με αύξηση του ενεργειακού κόστους από 120.000 ευρώ ετησίως σε 1,1 εκατ. ευρώ ετησίως από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους. Τουλάχιστον αυτό είναι το ποσό που έχουν προσφέρει οι προμηθευτές ενέργειας μετά τη λήξη της σύμβασής τους σε λίγες εβδομάδες.

Για να καλυφθούν αυτά τα έξοδα, οι τιμές για ένα σάντουιτς, για παράδειγμα, θα πρέπει να αυξηθούν στα 80 λεπτά, για ένα κομμάτι δαμάσκηνο στα 3,50 ευρώ και για το ανάμεικτο ψωμί ολικής αλέσεως στα 8 ευρώ. Σύμφωνα με τον αρχιαρτοποιό Ralf Künne, κανείς δεν θα συμβαδίζει με αυτό. Ως εκ τούτου, η σύζυγός του Κατερίνα ξεκίνησε αμέσως την επόμενη «δράση αλληλεγγύης» στην περιοχή του Ανόβερου – αυτή τη φορά όχι πλέον για την Ουκρανία, αλλά για τους ίδιους τους αρτοποιούς. Τα φώτα σε όλα τα καταστήματα έσβησαν για μια μέρα για να επιστήσουν την προσοχή των πελατών στην κατάσταση των αρτοποιών.

Επιπλέον, η Künne εμφανίστηκε στο πρόγραμμα ARD "Hart aber Fair" την περασμένη εβδομάδα για να περιγράψει τις ανησυχίες της. Επίσης, μια συνάντηση του κλάδου της βιοτεχνίας πραγματοποιήθηκε στο Ανόβερο την Τετάρτη, όπου η Caterina Künne τόνισε επίσης ότι, δεδομένης της οικονομικής καταστροφής, οι εταιρείες δεν έχουν χρόνο να περιμένουν την υιοθέτηση πολύπλοκων μέσων. Γι' αυτό χρειάζονται επειγόντως ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης και φρένο στην τιμή του ρεύματος. Ίσως η Künne θα έπρεπε να είχε σκεφτεί δύο φορές τη δήλωση αλληλεγγύης της Ουκρανίας – και να σκεφτεί την τιμή της, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιπτώσεων για την εταιρεία τους…

Αλληλεγγύη δεν ήθελαν; ας την φάνε τωρα αμάσητη...

Ο ηλίθιος ήταν και θα παραμείνει αήττητος...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. Μα εαν δεν υπηρχαν οι ηλιθιοι πως θα βασιλευαν οι πονηροι;

    ΛΟΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις