ΕΦ ΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΘΑ "ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΕΙ" ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ Ο BILL AYERS

 

Στους φιλελεύθερους κύκλους

ο William Charles Ayers είναι γνωστός ως προοδευτικός ακτιβιστής, συνταξιούχος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και φιλάνθρωπος που είχε υποστηρίξει οικονομικά τις προεδρικές εκστρατείες του Μπαράκ «Χουσεΐν» Ομπάμα το 2008 και το 2012. Το 1969, ο Ayers ίδρυσε το Weather Underground, μια επαναστατική ομάδα με πρότυπο τους Κόκκινους Φρουρούς στην Κίνα που δραστηριοποιούνταν την ίδια περίοδο, οι οποίοι προσπαθούσαν να ανατρέψουν τον αμερικανικό καπιταλισμό. Το Weather Underground διεξήγαγε μια εκστρατεία βομβαρδισμών δημόσιων κτιρίων (συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών τμημάτων, του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών και του Πενταγώνου) κατά τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 ως απάντηση στην εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ. Οι βομβιστικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα ο Ayers να κυνηγηθεί ως φυγάς για αρκετά χρόνια, έως ότου οι κατηγορίες αποσύρθηκαν λόγω παράνομων ενεργειών από τους πράκτορες του FBI που τον καταδίωκαν. Παρά τα εγκλήματά του, σύγχρονοι προοδευτικοί, όπως ο Ομπάμα και η Αλεξάνδρεια, ο Ocasio Cortez υπερασπίστηκαν κρυφά την υπόθεση του Ayres, ονομάζοντάς τον ακόμη και «έναν Αμερικανό ήρωα».

Για τους στρατιωτικούς ο Ayres είναι κάτι εντελώς άλλο. Ένας κακοποιός και ένας εγκληματίας του οποίου οι σύμμαχοι του Deep State του παρελθόντος τον είχαν βοηθήσει να αποφύγει τη δίωξη. Τα τελευταία 40 χρόνια το όνομά του είχε εμφανιστεί σπάνια σε έντυπη μορφή. Το 2008, το The Hill αποκάλυψε τη σχέση του Ayres και του Ομπάμα, παρόλο που ο τελευταίος ισχυρίστηκε ψευδώς ότι γνώριζε τον Ayres μόνο «παροδικά», και το 2011, ο ερευνητής ρεπόρτερ Jack Cashill απέδειξε στο βιβλίο του Deconstructing Obama ότι ο Ayres ήταν ο αληθινός συγγραφέας των καλύτερων του Ομπάμα. -πώληση απομνημονευμάτων, Dreams of My Father.

Αλλά η φιλία και η γραφή δεν είναι εγκλήματα. Και αν ο Ayres είχε παραμείνει στη σκιά, είχε απομακρυνθεί από την αρένα του επιθετικού και βίαιου πολιτικού ακτιβισμού, τα Λευκα Καπέλα στον στρατό των ΗΠΑ θα τον είχαν αφήσει να μαραζώσει στη μοναξιά. Ωστόσο, ο Ayres είχε άλλα σχέδια.

Τον Νοέμβριο του 2021, το Σώμα του Γενικού Εισαγγελέα Δικαστών του Ναυτικού των ΗΠΑ άνοιξε μια υπόθεση εναντίον του Άιρς αφού έλαβε αδιάψευστα στοιχεία ότι είχε ιδρύσει και χρηματοδοτήσει μια νέα ριζοσπαστική οργάνωση, στόχος της οποίας ήταν να διεξάγει συστηματικά μια εκστρατεία εμπρησμού κατά των εκλογικών γραφείων τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων. Η JAG πέρασε 6 μήνες, με κόστος 10.000 εργατοώρες, συλλέγοντας στοιχεία για δίκη.

Την 1η Μαΐου, οι ερευνητές της JAG συνέλαβαν αθόρυβα τον Ayres στο σπίτι του στο Hyde Park στο Σικάγο, κατηγορώντας τον για τρομοκρατια και πολιτικη συνωμοσία. Υποβλήθηκε σε επεξεργασία και στάλθηκε στον Κόλπο του Γκουαντάναμο εν αναμονή της έκβασης στρατιωτικού δικαστηρίου, το οποίο έλαβε χώρα στις 12-13 Μαΐου 2022.

Σε αντίθεση με τους τυπικούς Deep Staters, ο Ayres δεν ήταν ούτε νευρικος ούτε μαχητικός. ποτέ δεν ύψωσε τη φωνή του. Ήρεμος, ψύχραιμος και συγκεντρωμένος, είτε αρνιόταν ψύχραιμα να απαντήσει σε ερωτήσεις είτε έδωσε άμεσες, συνοπτικές απαντήσεις στις ερωτήσεις του Αντιναύαρχου Darse E. Crandall. Ένα βασικό στοιχείο των αποδεικτικών στοιχείων του JAG περιελάμβανε ένα μανιφέστο 80 σελίδων που είχαν βρει οι ερευνητές κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του Ayres. Ήταν σε μεγάλο βαθμό ένα μοχθηρό κειμενο εναντίον του Προέδρου Τραμπ, προφητεύοντας, σύμφωνα με τα λόγια του Άιρς, ότι ο Τραμπ θα επέστρεφε στο Οβάλ Γραφείο εκτός και αν λαμβανόταν δραστική δράση για να αποτραπεί η «επανάληψη της σφαγής της βασιλείας του Ντόναλντ Τζέι Τραμπ το 2016-2020». Έγραψε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκραγούν όταν ο Τραμπ ανακτήσει την εξουσία, μια ανεξιχνίαστη σκέψη από την οποία πρέπει να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας».

Ο υποναύαρχος Crandall είπε ότι το μανιφέστο ήταν ένα εργαλείο, το οποίο ο Ayres είχε διαδώσει σε πολιτικούς συμμάχους, ζητώντας την προσεκτική στρατολόγηση αξιόπιστων προσώπων που είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν, εάν χρειαστεί, για να προστατεύσουν το έθνος από άλλα τέσσερα χρόνια του Donald J. Trump.

«Παραθέτοντας τα λόγια σου, κρατούμενε Άιρς», άρχισε ο αντιναύαρχος Κράνταλ, «Τα άτομα που μπαίνουν στο μαντρί πρέπει να ορκίζονται για να αποφεύγουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να μην συζητούν μελλοντικές αναθέσεις σε πλατφόρμες που παρακολουθούν οι αντίπαλοί μας. Χωρίς ψηφιακό αποτύπωμα ή ίχνος χαρτιού. Μόνο από στόμα σε στόμα. Η εύλογη άρνηση είναι πρωταρχικής σημασίας. Πρέπει να είναι τόσο αφοσιωμένοι, τόσο μπλεγμένοι στη θέση μας, ώστε για να καταλάβουμε ότι μπορεί να μην είμαστε σε θέση να τους σώσουμε, σαν να λέμε, αν τους πιάσουν… Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι το 2024. Όπως είναι σήμερα, τα μεσα είναι πλημμυρισμένα, οι σύμμαχοί μας θα χάσουν, και μόνο η άμεση και αποφασιστική δράση μπορεί να το σταματήσει αυτό.» Όλα αυτά ακούγονται ενοχοποιητικά για μένα, κρατούμενε Άιρς», ολοκλήρωσε ο αντιναύαρχος Κράνταλ.

«Αυτό που ονομάζετε μανιφέστο, ναύαρχε, εγώ το ονομάζω ημερολόγιο, το περιεχόμενο του οποίου προστατεύεται από το δικαίωμα της 1ης Τροποποίησης μου στην ελευθερία του λόγου. Δεν μπορείτε να διώξετε τις σκέψεις μου, τα συναισθήματά μου», απάντησε ήρεμα ο Έιρς.

Ο αντιναύαρχος Crandall συνέχισε να διαβάζει δυνατά το μανιφέστο: «Στοχοποιώντας επιθετικά τα εκλογικά γραφεία όταν είναι άδεια, ή τουλάχιστον διασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχουν θάνατοι, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα έχει τη δέουσα αιτία να αναβάλει επ' αόριστον τις ενδιάμεσες εκλογές και ενδεχομένως τις προεδρικές εκλογές του 2024, αποτρέποντας έτσι την επανεμφάνιση του Τραμπ. Ιστορικά, ο εμπρησμός είναι ένα ισχυρό όπλο. Ωστόσο, δεν πρέπει να στοχεύσουμε μόνο τους εχθρούς μας, αλλά και τους φίλους μας, για να φαίνεται ότι οι πράξεις δολιοφθοράς δεν συνδέονται με μια συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση. Οι σύμμαχοί μας θα το καταλάβουν αυτό. Αυτές είναι απελπισμένες στιγμές και εμείς είμαστε το απελπισμένο μέτρο». 

«Και πάλι, ναύαρχε, αυτές είναι οι σκέψεις μου. Τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί ακόμα. Φτάσαμε στο σημείο όπου θεωρούμε ότι τα εγκλήματα διώκονται; Υποθέτω ότι ναι», είπε ο Ayres.

Ο αντιναύαρχος Crandall εισήγαγε έναν μάρτυρα για τη δίωξη, έναν 34χρονο άνδρα από το Οχάιο και αυτοπαραδεκτό φιλελεύθερο που ισχυρίστηκε ότι τον προσέγγισε ο Ayres τον Φεβρουάριο του 2021 με μια οικονομικά προσοδοφόρα προσφορά. Αυτό το άτομο, του οποίου ζητήθηκε να μην κατονομάσει ο ιστοτοπος, είναι ένας επαληθευμένος από το Twitter (μπλε σημάδι επιλογής) "Πολεμιστής της Κοινωνικής Δικαιοσύνης" του οποίου κάθε Tweet μεταξύ 2015-2022 υποστήριζε το μίσος για τον Donald J. Trump, τους υποστηρικτές του και ολόκληρο το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Από τον Μάρτιο του 2022, είχε 6,7 εκατομμύρια ακόλουθους.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ενόρκως ότι ο Ayres είχε πραγματοποιήσει μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο σπίτι του στις 7 Φεβρουαρίου 2022. Ο Ayres, είπε, του είχε ζητήσει να «στρατολογήσει οπαδούς στον σκοπό» και υποσχέθηκε οικονομική αποζημίωση ύψους άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

«Ο Μπιλ Άιρς μου είπε, ναι μου είπε, να βρω κάποιον πρόθυμο να βομβαρδίσει τα γραφεία του [του κυβερνήτη του Οχάιο] Μάικ Ντε Γουάιν και [της κύριας αντιπάλου του] Ναν Γουάλι. Ήθελε να γίνει αυτό μέχρι τον Ιούλιο. Αυτό ήταν πάρα πολύ, ακόμα και για μένα. Ναι, του είπα ότι θα το έκανα, αλλά δεν το έκανα ποτέ. Δεν ήθελα να δω κανέναν να σκοτώνεται, ακόμα κι αν διαφωνώ με την πολιτική τους», είπε ο μάρτυρας.

Κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών, ο αντιναύαρχος Crandall παρουσίασε αρκετούς μάρτυρες που κατέθεσαν παρόμοια μαρτυρία.

Στη συνέχεια ζήτησε από την ομάδα των 3 αξιωματικών που ήταν επιφορτισμένη με τη στάθμιση της υπόθεσης του JAG να εξετάσει τα στοιχεία. Σε μια ασυνήθιστη τροπή των γεγονότων, η επιτροπή πέρασε 15 ώρες σε διαβούλευση, επιστρέφοντας τελικά μια ετυμηγορία ενοχής για την κατηγορία της ταραχώδους συνωμοσίας, αλλά δεν συνιστούσε θανατική ποινή. Αντίθετα, κρίθηκε ότι ο Ayres, 77 ετών τωρα, θα περασει 25 χρόνια υπό περιορισμό στο κέντρο κράτησης Camp Delta του Κόλπου του Γκουαντάναμο.

Ο Αντιναύαρχος Crandall αποδέχτηκε τη σύσταση, αλλά έκανε μια τελευταία ερώτηση στον Ayres.

«Αυτό είναι το σχέδιο του Ομπάμα;» ρώτησε.

«Μόλις γνωρίζω τον άντρα αυτον θα σου πω», απάντησε ο Έιρς.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις