Εάν πεθάνετε από το «εμβόλιο» του Coronavirus, η ασφάλιση ζωής σας δεν θα πληρώσει καθώς είναι «πειραματική ιατρική παρέμβαση»

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Το εμβόλιο ενδέχεται να είναι έτοιμο προς  έγκριση σε ένα χρόνο | iMedical.gr 

Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας πριν πάρετε το εμβόλιο. Αναφέρεται ότι ορισμένες ή όλες οι ασφάλειες ζωής δεν

θα πληρώσουν για θανάτους που σχετίζονται με το εμβόλιο COVID, καθώς το «εμβόλιο» είναι πειραματικό. Εάν αυτό είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος για τους ασφαλιστές σας, θα πρέπει να το κάνετε;

Ακόμη και αν είχατε κάνει δοκιμή(τεστ) για COVID θα μπορούσε να σημαίνει ότι δεν είστε πλέον επιλέξιμοι για ασφάλιση. Πρέπει να κάνετε προσεκτική έρευνα, να επικοινωνήσετε με τους ασφαλιστές σας, προτού εμβολιαστείτε ή δοκιμαστείτε.

https://www.bma.org.uk/advice-and-support/covid-19/your-health/covid-19-your-life-insurance

Θα μπορούσατε να διαβάσετε μεταξύ των γραμμών των παρακάτω από ABI -

Μπορώ να αγοράσω ασφάλιση ζωής;

Πολλοί ασφαλιστές εξακολουθούν να δέχονται αιτήσεις ασφάλισης ζωής και ορισμένοι έχουν πλέον συμπεριλάβει μια ερώτηση σχετική με τον κοροναϊό (βλ. Παρακάτω για αναμενόμενες ερωτήσεις). Ορισμένοι ασφαλιστές καθυστερούν τις αιτήσεις εάν αυτή τη στιγμή είστε θετικοί για κοροναϊό και πρέπει να προσκομίσετε ιατρικά στοιχεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να υποβάλετε ξανά αίτηση στο μέλλον.

Τι ερωτήσεις πρέπει να περιμένω να κάνω για το coronavirus κατά την υποβολή αίτησης για ασφάλιση ζωής;

Οι εταιρείες ασφάλισης ζωής έχουν αναπτύξει συγκεκριμένες ερωτήσεις για να εκτιμήσουν τον κίνδυνο γύρω από το coronavirus για νέες εφαρμογές. Αυτό είναι απλώς για να βεβαιωθείτε ότι έχουν την πλήρη εικόνα όταν αξιολογούν την υγεία και τις ιατρικές σας περιστάσεις.

Οι ερωτήσεις του Coronavirus μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Έχετε δοκιμαστεί θετικά για κοροναϊό;
  • Αυτήν τη στιγμή είστε σε απομόνωση;
  • Είχατε συμπτώματα κοροναϊού;
  • Έχετε έρθει σε άμεση επαφή με κάποιον που έχει διαγνωστεί ή υποψιαστεί ότι έχει κοροναϊό;

Εάν απαντήσετε ναι σε μερικές από αυτές τις ερωτήσεις, η απόφασή σας μπορεί να καθυστερήσει έως ότου αναρρώσετε. Οι αποφάσεις ενδέχεται να διαφέρουν μεταξύ των ασφαλιστών.

Εάν ταξινομηθείτε ως υψηλού κινδύνου λόγω της ιατρικής σας κατάστασης, όπως άτομα με σοβαρό διαβήτη, άσθμα, καρδιακές παθήσεις, αυτοάνοσες ασθένειες και ορισμένες άλλες καταστάσεις, τότε δεν θα θεωρηθείτε ως «αυτο- απομόνωση, εκτός εάν έχετε συμπτώματα. Οι άνθρωποι που συμβουλεύονται να μείνουν στο σπίτι για να διατηρηθούν οι ίδιοι ασφαλείς θα χαρακτηριστούν ως τυπικό άτομο χαμηλού κινδύνου.

Προφανώς η χορήγηση του εμβολίου είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα το οποίο δεν αναφέρουν, αλλά άτομα που ζητούν από τους ασφαλιστές θα πληρώσουν για το θάνατο που προκαλείται από το εμβόλιο λέγονται ΟΧΙ, καθώς δεν είναι εμβόλιο, αλλά πειραματική ιατρική παρέμβαση. Εχε υπόψιν σου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις