Υποχώρηση της θάλασσας ..Βοά το ρήγμα του Κορινθιακού..Ανέβηκε το ραδόνιο…

 

Ο Σεισμολόγος κ.Λεκκας συνέδεσε το φαινόμενο της υποχώρησης των νερών της Θάλασσας σε ολη τη Χώρα σε

επερχόμενους σεισμούς…Ο Σεισμολόγος κ.Τσελέντης  ανέφερε οτι βοά το ρήγμα του Κορινθιακού.Η περιοχή του Κορινθιακού φαίνεται ότι είναι διεγερμένη έχουμε βάλει περαιτέρω σεισμολογικά όργανα προς το Ανατολικό τμήμα ενώ παρακολουθούμε και με τα ΒΑΝ και με το δίκτυο ραδόνιο που έχουμε εγκαταστήσει την ευρύτερη περιοχή.” Να προετοιμαστείτε ειπε..

Καταρρέουν τοιχώματα του ισθμού της Κορίνθου  έχει αυξηθεί το ραδόνιο στους μετρητές κατέληξε ο γνωστός  σεισμολόγος. Τώρα κατά πόσο ο Κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη φυσική καταστροφή το βλέπουμε…Ολη μερα ασχολούνται πως θα εμβολιάσουν τους πολίτες με τα εμβόλια
Πιθανή σεισμική διέγερση στις Αλκυονίδες – Θήβα – Ωρωπό και ίσως Αταλάντη.
Δειτε Φωτογραφίες απο την υποχώρηση των νερών…Δεν είναι μια συνηθισμένη αμπωτις…Αυτο που θα ερθει θα είναι κατι πολύ μεγάλο.
Οι εκρήξεις της Αιτνας συνεχίζονται…Τα κανάλια της Βενετίας άδειασαν!!! Στην Ελλάδα έχουμε 4-5 ενεργά ηφαίστια…Ειχαμε δυο μεγάλους σεισμούς στη Θεσσαλία..Η μισή Ελλάδα κουνιέται….Μικροσεισμοί παντού..
Το 1600 π.χ οταν ειχε εκραγεί το Ηφαίστειο της Σαντορίνης τραβήχτηκαν τα νερα στη Κρητη..ακολούθησε τσουνάμι ύψους τετραόροφου κτηρίου και Κατεστράφη ο Μινωικός Πολιτισμός.
 
 
Τα ενεργά ηφαιστια στην Ελλάδα ειναι 5 και όλα αυτά τα ηφαιστειακά κέντρα βρίσκονται σ’ ένα νοητό «τόξο» το οποίο ξεκινά από την Κόρινθο και καταλήγει στη Νίσυρο.
Η Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα 5 ηφαιστειακά κέντρα που απαρτίζουν το νότιο ηφαιστειακό τόξο του. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα των τεράστιων ηφαιστειακών βράχων που είναι γεμάτοι από ολόλευκα σπίτια και εκκλησίες. Το «στρώμα» αυτό πάνω στο κόκκινο ηφαιστειακό πέτρωμα δημιουργεί μία οπτική εικόνα μοναδική πάνω στη Γη.
H Mήλος είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ένα ηφαιστειακό νησί.Tο ηφαίστειο της Φυριπλάκας, που έχει ένα εντυπωσιακό κρατήρα με διάμετρο 1700 μέτρα και ύψος 220 μέτρα περίπου.Διατηρείται πολύ καλά και βρίσκεται στο κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού. Επίσης το ηφαίστειο του Tράχηλα, στο B.-B.Δ. τμήμα του νησιού, του οποίου διατηρείται μόνο ένα μικρό τμήμα.

Το ηφαίστειο στα Μέθανα είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια και η ηφαιστειακή δραστηριότητα του είναι γνωστή από την περίοδο 276 έως 239 π.χ. από αναφορές που έκαναν οι γνωστοί αρχαίοι ιστορικοί Στράβωνας, Παυσανίας και Οβίδιος. Κοντά στο χωριό Καμένη Χώρα στα Μέθανα βρίσκεται ο πιο γνωστός κρατήρας από τους 30 κρατήρες του ηφαιστείου των Μεθάνων.

Το ηφαίστειο στα Μέθανα ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο στο νότιο Αιγαίο

Στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στα σύνορα της Αττικής με την Κορινθία , υπάρχει ένα ηφαίστειο χωρίς κρατήρα που ακόμη και σήμερα διατηρεί έντονη μετα-ηφαιστειακή δραστηριότητα. Το Σουσάκι, αποτελεί το βόρειο άκρο του ηφαιστειακού «τόξου».Βρίσκεται σε υψόμετρο 180 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσαςΤο ηφαίστειο της Νισύρου συγκαταλέγεται και αυτό στα ενεργά ηφαίστεια της χώρας μας.

Το ηφαίστειο της Νισύρου βρίσκεται στο χωριό Νικειά και είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού. Έχει συνολικά πέντε κρατήρες με μεγαλύτερο τον «Στέφανο», διαμέτρου 260 μέτρων και βάθους 30 μέτρων. Οι πέντε κρατήρες του ηφαιστείου σχηματίζουν το οροπέδιο του Λακκίου, το οποίο δημιουργήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου το 1552.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

Σχόλια

  1. Κέρκυρα: Τραβήχτηκαν τα νερά και στο Ποντικονήσι - Ανησυχία από το φαινόμενο!
    Ζάκυνθος - Αμβρακικός - Πύλος Πελοπόννησος - Καβούρι - Θεσσαλονίκη
    Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά τόσο εξαπλωμένο το φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα, κάτι μεγάλο και πολύ άσχημο προμηνύεται...
    Αντιγόνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σεισμολόγος κ. Λέκκας απόψε στις ειδήσεις του "Σίγμα μικρότερο του ΑΪ", κοινώς Σ<ΑΪ, δεν συνέδεσε το φαινόμενο της αμπώτιδος με επερχόμενους σεισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις