Γι' αυτό κερδίζει ο Πούτιν στη Συρία


11012prisonplanetgr
 
 
 
Ο Roland Lombardi, ένας ανεξάρτητος σύμβουλος σε θέματα της Μέσης Ανατολής, εξήγησε γιατί η Ρωσία παίζει μερικά από τα πιο δυνατά χαρτιά στη Μέση Ανατολή και  γιατί είναι πιθανό να σημειώσει μια στρατηγική νίκης στην περιοχή.
Σε πρόσφατο κομμάτι του για TheAtlantic, ο πολιτικός αναλυτής DominiqueTierney υπέθεσε  ότι δεν έχει σημασία ποια θα είναι η έκβαση του
Συριακού πολέμου - η κατάσταση δεν θα γίνει καλύτερη.
Σχολιάζοντας το άρθρο ,ο Lombardi είπε στο Atlantico ότι η άποψη του Tierney είναι μεροληπτική και στερείται αξιοπιστίας.
"Απεικονίζει τον κόσμο, όπως πολλοί από τους λεγόμενους« αναλυτές » και «εμπειρογνώμονες »θέλουν να τον δουν, και δεν παρέχει καμία πραγματική εικόνα του κόσμου. Στην αρχή της συριακής κρίσης πολλοί από αυτούς έγραψαν ότι η Μόσχα θα εγκαταλείψει τον Μπασάρ Άσαντ και ο ίδιος θα ανατραπεί σε δύο εβδομάδες. Και τι βλέπουμε τώρα; ".
Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι ισχυρισμοί για την πρόβλεψη της αποτυχίας της ρωσικής επιχείρησης στη Συρία βασιζόταν αρχικά σε ψεύτικες υποθέσεις και ανακριβείς ιστορικές παρατηρήσεις.
"Για παράδειγμα, συγκρίνοντας τη ρωσική εναέρια εκστρατεία στη Συρία με τη σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν το 1979, είναι παράλογο! Πρώτα απ 'όλα, το περιφερειακό και το παγκόσμιο περιβάλλον έχει αλλάξει δραματικά από τότε. Τα τελευταία χρόνια, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εκσυγχρονιστεί σημαντικά. Μέχρι το 2020, θα είναι εκ νέου οπλισμένοι κατά 70 τοις εκατό με σύγχρονο εξοπλισμό. [...] Και η επιχείρηση στη Συρία έχει αποδείξει ότι τα μέτρα αυτά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά », είπε.
Σύμφωνα με τον Lombardi, η Μόσχα είχε μια σαφή στρατηγική για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της ρωσικής θέσης στη Μέση Ανατολή.
Σημείωσε επίσης ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα της στρατηγικής του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Συρία.
"Ωστόσο, δεν νομίζω ότι η Ρωσία θα χάσει στη Συρία", δήλωσε και υπογράμμισε, λέγοντας ότι στην πραγματικότητα η ρωσική εξωτερική πολιτική χαίρει ευρείας υποστήριξης στη διεθνή σκηνή.
"Η Ρωσία δεν είναι διπλωματικά απομονωμένη. Πολλές μεγάλες χώρες, όπως η Ινδία, στηρίζουν την Ρωσία στον ΟΗΕ, και όπως η Κίνα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τι είναι περισσότερο, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου  στο Παρίσι, πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως η Γαλλία, έχουν αρχίσει να παρασύρονται μακριά από την επικίνδυνη πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Η Ιορδανία, το Ιράκ, η Αίγυπτος, το Ιράν και το Ισραήλ υποστηρίζουν τις προσπάθειες της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Ακόμη και ορισμένοι στρατηγοί του Πενταγώνου και στρατηγοί ζήτησαν τη συνεργασία με τη Μόσχα, "είπε ο αναλυτής.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις