Η κυβέρνηση προωθεί κλείσιμο των συνόρων και συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία

prison20185


«Πυρά» του ΚΚΕ κατά της απόφασης της συνόδου κορυφής της ΕΕ αναφορικά με το «μεταναστευτικό» και ιδιαίτερα για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Συγκριμένα αναφέρεται σε ανακοίνωση: «Παρόλο το καθησυχαστικό κλίμα που επιχειρείται να περάσει, οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που έχουν, για μια ακόμη φορά, φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, αυξάνουν
και βαθαίνουν τους κινδύνους για το λαό μας και τους πρόσφυγες. Η έκφραση ικανοποίησης, στα συμπεράσματα της Συνόδου, για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αποδεικνύει ότι ΕΕ και κυβέρνηση προωθούν τη συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ευρωνατοϊκή ομπρέλα, είναι συνυπεύθυνες για την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εκθέτουν τον ελληνικό λαό σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους εμπλοκής στον πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή».
Σχετικά με τις προειδοποιήσεις της Συνόδου για πλήρη εφαρμογή της Σένγκεν, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι αυτές «επιβεβαιώνουν τον κίνδυνο για μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα, με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης».




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις