«Διαμεσολαβητής Υγείας»: Ο νέος τρόπος για να βολεύονται φίλοι και συγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ





Τον «θεσμό» των μετακλητών και στον χώρο της υγείας δημιουργεί η κυβέρνηση προκειμένου να βολέψει όσους περισσότερους συγγενείς, συντρόφους και κομματικούς φίλου.
Η νέα «εφεύρεση» έχει τίτλο «διαμεσολαβητής υγείας» που είναι μια πιο ενισχυμένη μορφή μετακλητών καθώς για τον διορισμό τους αποφασίζει αποκλειστικά ο υπουργός, δεν
χρειάζεται να είναι γιατρός ή νοσηλευτής για να τοποθετηθεί όπως επίσης δεν παραιτείται με την λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση παρείσφρησε στο νομοσχέδιο με διατάξεις του λεγόμενου παράλληλου προγράμματος. Σύμφωνα με το άρθρο 61 ως «διαμεσολαβητές υγείας ορίζονται από τον υπουργό Υγείας  πρόσωπα εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας που ανήκουν ή προέρχονται από την τοπική κοινωνία ή από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού»! Αποστολή τους – σύμφωνα πάντα με την ρύθμιση – θα είναι η αρωγή σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για άρση εμποδίων στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας του Δημόσιου Συστήματος.

Πάντως, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η επιβάρυνση των δημόσιων ταμείων δεν μπορεί να προσδιοριστεί καθώς το υπουργείο Υγείας δεν έχει διαβιβάσει τα απαραίτητα στοιχεία.

Με το ίδιο άρθρο καθιερώνονται και οι «Συντονιστές Υπηρεσιών Υγείας» για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με καθήκον την κάλυψη των αναγκών υγείας και την παροχή υπηρεσιών υγείας. Σε αυτή την περίπτωση ως Συντονιστές Υγείας διορίζονται επαγγελματίες υγείας, όμως η επιλογή γίνεται και πάλι από τον αρμόδιο υπουργό.

Πάντως, το συγκεκριμένο άρθρο αναμένεται να αποτελέσει νέα εστία σύγκρουσης στην Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ηδη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Βρούτσης  σε ανάρτησή του το  twitter μιλά για «Θεσμικό GREXIT στην Υγεια». «Απίστευτο! Υποκαθιστούν θεσμούς κ διοικήσεις με έμμισθους κομματικούς μηχανισμούς παραεξουσίας σε καθε νοσοκομείο! Αντί για γιατρούς κ νοσηλευτές διορίζουν έμμισθους μηχανισμούς ημετερων σε ολα τα νοσοκομεία!” έγραψε ο κ. Βρούτσης.






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις