ΑΝΤΙΟ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΟ

Goodbye PetroDollar. Hello GCR 

Και έτσι ξεκινάει …


Τα γεγονότα στη Σαουδική Αραβία, ιδιαίτερα η δημιουργία μιας γραμμής ανταλλαγής τοπικού νομίσματος 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα και η πιθανή απομάκρυνση από το δολάριο ΗΠΑ, είναι σημαντικά στο πλαίσιο του τέλους της κυριαρχίας του δολαρίου ΗΠΑ και των προετοιμασιών για την πλησιέστερη παγκόσμια επαναφορά νομισμάτων. GCR).

Αυτά τα γεγονότα αντικατοπτρίζουν ένα μεταβαλλόμενο παγκόσμιο οικονομικό τοπίο όπου πολλαπλά νομίσματα παίζουν πιο εξέχοντα ρόλο, αμφισβητώντας την ιστορική κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πρόσφατα μια πρωτοποριακή γραμμή ανταλλαγής τοπικού νομίσματος 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Κίνα, πυροδοτώντας εικασίες για μια σημαντική αλλαγή στην οικονομική στρατηγική της.

Οι Σαουδάραβες αντιμετωπίζουν μια μοναδική πρόκληση: παρά το χαμηλό κόστος παραγωγής, ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα έσοδα από το πετρέλαιο. Το σπάσιμο του δεσμού του Ριάλ με το δολάριο γίνεται λύση, προσελκύοντας ξένους αγοραστές που προσφέρουν εναλλακτικά νομίσματα για το πετρέλαιο.

Αυτή η κίνηση συνεπάγεται μια πιθανή απόσπαση του ριάλ Σαουδικής Αραβίας από το δολάριο ΗΠΑ.

Η διαδικασία είναι υπολογισμένη και στρατηγική, και περιλαμβάνει διάφορα στάδια που περιγράφονται παρακάτω.

1. Swap Lines: The Prelude to Ending the PetroDollar.
Το αρχικό βήμα περιλαμβάνει την επίσημη δήλωση των γραμμών ανταλλαγής νομισμάτων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κίνας. Αυτή η κίνηση θέτει τις βάσεις για έναν ευρύτερο μετασχηματισμό στο οικονομικό τοπίο.

2. Μετάβαση στο γιουάν για συναλλαγές πετρελαίου.
Οι Σαουδάραβες αρχίζουν να δέχονται σημαντικές ποσότητες κινεζικού γιουάν για τις εξαγωγές πετρελαίου τους. Αυτό σηματοδοτεί μια απομάκρυνση από την παραδοσιακή πρακτική της αποκλειστικής χρήσης του δολαρίου ΗΠΑ στις συναλλαγές πετρελαίου, αμφισβητώντας τον καθιερωμένο κανόνα.

3. Σπάσιμο"δεσμων νομισματων"κατά τη διάρκεια σταθερών τιμών πετρελαίου.
Σε αντίθεση με τα τυπικά σενάρια όπου οι δεσμοί νομισμάτων σπάνε κατά τη διάρκεια κρίσεων, το Ριάλ σκοπίμως αποσυνδέεται από το USD όταν οι τιμές του πετρελαίου είναι σχετικά ισχυρές. Αυτός ο στρατηγικός συγχρονισμός αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση των οικονομικών αναταράξεων κατά τη διάρκεια της μετάβασης.

4. Αντικατάσταση USD και πιθανή οικονομική επίπτωση.
Η αντικατάσταση του δολαρίου ΗΠΑ με το κινεζικό γουάν γίνεται υπαρξιακή απειλή για τις ΗΠΑ. Καθώς η Σαουδική Αραβία διαφοροποιεί τα συναλλαγματικά της αποθέματα, οι ΗΠΑ απαντούν με επίθεση στη συναλλαγματική ισοτιμία της Σαουδικής Αραβίας, προκαλώντας πιθανώς κυρώσεις.

5. Κίνδυνος κυρώσεων και διευρυμένες ανταλλαγές.
Ως απάντηση στη μετατόπιση του νομίσματος, οι ΗΠΑ ενδέχεται να επιβάλουν κυρώσεις στη Σαουδική Αραβία. Εν αναμονή, η Σαουδική Αραβία επεκτείνει τις συμφωνίες ανταλλαγής νομισμάτων, μετατρέποντας περιουσιακά στοιχεία που έχουν επιβληθεί σε δολάρια ΗΠΑ σε περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στο Ριάλ.

6. Δάνεια που εξοφλήθηκαν σε κινεζικό γιουάν.
Η Κίνα, βασικός παίκτης σε αυτή τη στρατηγική κίνηση, παρέχει δάνεια που αποπληρώνονται σε κινεζικό γιουάν. Αυτό ενισχύει την οικονομική επιρροή της Κίνας και βοηθά τη Σαουδική Αραβία να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις μετά τις κυρώσεις. 














ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΛΙΚΗ ΚΙΝΕΖΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΤΟΥ ΤΖΟΕ,ΚΙ ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΡΈΑ ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΙΚΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ ΣΤΟ ΧΌΛΥΓΟΥΝΤ ΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΎ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΟΥΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΛΈΠΕΤΕ ΜΕΤΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΦΙΜΩΜΕΝΗ ΠΑΚΈΤΟ ΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΟΙ ΧΑΣΆΠΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΙΤ.Ο ΤΟΡΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΚΙΝΕΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΚΟΝΤΈΙΝΕΡ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ,ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΟΛΩΧ,ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΡΓΆΝΩΝ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΒΡΩΜΙΑ ΗΘΕΛΕΣ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Η ΔΟΚΤΩΡ ΣΟΥ ΑΡΙΓΚΟ REMOTE VIEWER KAI ΠΡΑΚΤΩΡ ΤΗΣ CIA ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΑΤΡΟΣ ΜΠΟΥΣ.

    ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΕΙΤΕ ΚΙΝΕΖΑΚΙΑ ΕΙΤΕ ΑΡΑΒΑΚΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΟΙΤΟΎΝ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΝΕΜΕΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΌΦΕΥΚΤΑ ΠΈΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΦΙΛΑΡΕΣΚΑ ΟΝΟΜΑΖΕ .

    IT'S KARMA BABY RELAX AND ENJOY IT...

    PITA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις