Βιβλίο 5000 χρόνων που βρέθηκε στην Αίγυπτο αποκάλυψε ένα μήνυμα για την ανθρωπότητα

 

Η ανθρώπινη ιστορία έχει

περάσει από πολλά κύματα εδώ και εκατομμύρια χρόνια.. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί πολλά βιβλία από διάφορους πολιτισμούς τα οποία δίνουν μια γεύση για το τι έχει συμβεί στην ανθρωπότητα…

Οι αρχαίοι πολιτισμοί, ιδιαίτερα εκείνοι της Αιγύπτου, έχουν αφήσει βαθιά και διαρκή επίδραση στην κατανόησή μας για την ιστορία, τον πολιτισμό και την ανθρώπινη εμπειρία. Μεταξύ των πιο συναρπαστικών πτυχών αυτών των πολιτισμών είναι τα κείμενα και τα χειρόγραφά τους, τα οποία προσφέρουν μια ματιά στις πεποιθήσεις, τις γνώσεις και τις πρακτικές τους.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα από την αρχαία Αίγυπτο είναι το Βιβλίο του Ενώχ. Αυτό το αρχαίο εβραϊκό αποκαλυπτικό κείμενο, που παραδοσιακά αποδίδεται στον Ενώχ, τον προπάππου του Νώε, περιέχει εκπληκτικές αποκαλύψεις για την προέλευση του κακού, τους μυστηριώδεις Πεσμένους Αγγέλους, τους ισχυρούς Νεφελίμ, τον κατακλυσμό, τον προφητευμένο Μεσσία και τους επικείμενους έσχατους καιρούς.

Η ανακάλυψη του Βιβλίου του Ενώχ, μαζί με άλλα σημαντικά κείμενα, έγινε στο τελευταίο μέρος της δεκαετίας του 1940 από Βεδουίνους βοσκούς κοντά στη Νεκρά Θάλασσα. Αυτή η ανακάλυψη περιελάμβανε μια συλλογή δερμάτινων παπύρων, που χρονολογούνται πριν από 2.000 χρόνια, τα οποία αργότερα αναγνωρίστηκαν ως Κύλινδροι της Νεκράς Θάλασσας.

Το Βιβλίο του Ενώχ χωρίζεται σε πέντε ξεχωριστά βιβλία, το καθένα εμβαθύνει σε σημαντικά θέματα όπως το σύμπαν, το Δέντρο της Ζωής, η Ιερουσαλήμ, οι άγγελοι και η τελική κρίση. Η αφήγηση των Νεφελίμ, όπως αναφέρεται στο Βιβλίο του Ενώχ, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Αυτά τα όντα, που γεννήθηκαν από την ένωση αγγέλων και ανθρώπινων γυναικών, απεικονίζονται ως κολοσσιαίες οντότητες που μοιάζουν με γίγαντες. Το κείμενο προσφέρει μια μοναδική οπτική για τις βιβλικές ιστορίες, αν και περιέχει αντιφάσεις και αποκλίσεις από τα κανονικά κείμενα.

Μια άλλη αξιοσημείωτη ανακάλυψη στην Αίγυπτο είναι το Book of Two Ways, που βρέθηκε μέσα σε ένα φέρετρο στο χωριό Dayr al-Barsha. Αυτό το κείμενο, ένα από τα περίπου 20 γνωστά αντίγραφα και το παλαιότερο μεταξύ αυτών, προσφέρει πληροφορίες για τις πεποιθήσεις των αρχαίων Αιγυπτίων για τη μετά θάνατον ζωή. Οι επιγραφές, που σώζονται σε κέδρους, παρέχουν οδηγίες για την πλοήγηση στη μετά θάνατον ζωή, αντανακλώντας τη βαθιά γοητεία των Αιγυπτίων με τη ζωή, τον θάνατο και την αναγέννηση.

Ο πάπυρος Tulli, που χρονολογείται γύρω στο 1480 π.Χ., περιγράφει άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα ως λαμπερούς δίσκους, που ξεπερνούν τη φωτεινότητα του ήλιου. Αυτή η αφήγηση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των ερευνητών και των αρχαίων θεωρητικών αστροναυτών, αν και η αυθεντικότητά της έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης.

Το Βιβλίο του Θωθ, ένα άλλο αινιγματικό κείμενο από την αρχαία Αίγυπτο, λέγεται ότι περιλαμβάνει διάφορα ξόρκια, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατανόησης της ομιλίας των ζώων και των ίδιων των θεών. Αυτό το βιβλίο, που αποδίδεται στον Θωθ, τον Αιγύπτιο θεό της γραφής και της γνώσης, θεωρείται ένα από τα πιο μυστηριώδη βιβλία στην ανθρώπινη ιστορία. Πιστεύεται ότι κρατά το κλειδί για το ξεκλείδωμα των μυστικών και τον έλεγχο της γης, της θάλασσας και των ουράνιων σωμάτων.

Η αφήγηση του Βιβλίου του Θωθ περιλαμβάνει ιστορίες για την ανακάλυψή του και τις κακοτυχίες που έπεσαν σε όσους αναζήτησαν τη γνώση του. Η σύνδεση του βιβλίου με το ταρώ και η πιθανή προέλευσή του στην αρχαία Αίγυπτο προσθέτουν άλλο ένα στρώμα ίντριγκας στον μύθο του.

Συμπερασματικά, αυτά τα αρχαία κείμενα από την Αίγυπτο προσφέρουν ένα παράθυρο στο παρελθόν, αποκαλύπτοντας την πολυπλοκότητα των αρχαίων πολιτισμών και την κατανόησή τους για τον κόσμο. Αναδεικνύουν τη δημιουργικότητα, την ευρηματικότητα και τη βαθιά αφοσίωση αυτών των πολιτισμών στην προσπάθειά τους να αποκρυπτογραφήσουν τα μυστήρια της ζωής, του θανάτου και του θεϊκού.

Καθώς συνεχίζουμε να αποκαλύπτουμε και να ερμηνεύουμε αυτά τα αρχαία χειρόγραφα, κερδίζουμε μια βαθύτερη εκτίμηση της κοινής μας ανθρώπινης ιστορίας και της διαρκούς κληρονομιάς αυτών των αξιοσημείωτων πολιτισμών.

Βέβαια, όλα αυτά με την απόκρυψη της Ελληνικής γραμματείας, εκατομμυρίων δηλαδή αρχαίων ελληνικών κειμένων από τα μάτια του κόσμου.. Γιατί έπρεπε να κρύψουν όσα οι προγόνοι μας έγραψαν, για να περάσουν έτσι τα δικά τους ιερά βιβλία και την δική τους παγκοσμιοποίηση που όλοι πλέον ζούμε στο πετσί μας.. Ναι έχουν ενδιαφέρουν όλα τα αρχαία κείμενα, ναι μας δείχνουν πολλά και μας βοηθάνε να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα, όμως με απούσα την Ελληνική γραμματεία, το κενό της πληροφορίας είναι απλά τεράστιο..

Και τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων για έναν και μόνον λόγο αποκρύφτηκαν από τους ανθρώπους.. Γιατί ανατρέπουν όλο το παραμύθι τους.. Και όλη την ιστορία και την κοσμοθέαση τους… Και ταυτόχρονα μας απελευθερώνουν από την σκλαβιά τους… Που θα πάει όμως;;; Το καθεστώς πέφτει… Καταρρέει… Μόλις αυτό ολοκληρωθεί, τότε τα κείμενα των προγόνων μας θα έρθουν και πάλι να διαβαστούν από όλους τους ανθρώπους….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΚΑΤΙ ΤΈΤΟΙΕΣ
    Μ...
    ΣΤΟ ΠΕΡΊΠΟΥ.

    (ΕΜΠΟΡΙΟΥ)...


    ΔΙΑΒΆΖΕΙ ΚΑΙ
    Η ΣΧΟΛΙΟΡΙΤΑ

    ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΦΤΑΊΝΕ
    ΟΙ ΧΑΖΑΡΟΚΡΟΝΙΟΙ ΚΑΜΠΑΛΟΙ ΣΑΤΑΝΙΛΕΣ
    ΠΟΥ ΤΑΓΡΑΨΑΝ





    Ι'Μ ΠΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτές είναι αποκαλύψεις! και μάλιστα!, έχουν και το γούστο τους!
    Καιρό είχα ν' ακούσω για τον προπάππου του Νώε τον Ενώχ, πατέρα του Μαθουσάλα και παππόύ του Λάμεχ, που η ζωή των τεσσάρων, απλώνεται σε 3.061 χρόνια σύμφωνα με τις "έγκυρες" πηγές των ιερών βιβλίων που έχουν αντικαταστήσει και πολλούς κλάδους την μάθησης ακόμη και πολλές φορές την ίδια την Ιστορία.
    Ξανάτρεξα στην Γένεσιν γιατι είχα καιρό να διασκεδάσω λίγο, αλλά χωρίς μουσική ήταν από μόνο του αστείο και κεί ξαφνικά θυμήθηκα τον αείμνηστο Νίκο Γούναρη που είχε τραγουδήσει και για τον Βεδουίνο, μιας κι οι αποκαλύψεις των παπύρων στην Μαύρη θάλασσα εγιναν από Βεδουίνους βοσκούς, σύγχρονους του τροβαδούρου.
    Είπα να το αφιερώσω σ' όσους σκοντάφτουν στα σχόλιά μου εδώ κι εκεί και μου κάνουν την τιμή και με διαβάζουν.

    https://lyricstranslate.com/en/nikos-gounaris-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%87-lyrics.html

    Το πιο εντυπωσιακό όμως σε όλη την Ιστορία είναι ότι οποιαδήποτε Αποκάλυψη έρχεται στην επιφάνεια, αν δεν σχετίζεται με την Ιερουσαλήμ, την τελική κρίση και τα συναφή παύει να είναι κι Αποκάλυψη. Την λενε ανακάλυψη η κάτι άλλο.
    Κι έτσι πρέπει να ναι γιατί εδώ το πάνω χέρι μόνο ο Κύριος των εκλεκτών το έχει, ο οποίος ενώ αποφασίζει να εξαφανίσει τους ανθρώπους τα ζώα, ερπετά και τα πτηνά από την μιά, συμβουλεύει τον Νώε να πάρει μαζί του και μερικά ζευγάρια από όλα τα είδη ζώων στην κιβωτό, τα οποία θα τα ξαμόλαγε μετά την λήξιν του κατακλυσμού για να πολλαπλασιαστούν πάλι, και δώ μιλάμε για εγκλεισμό στην κιβωτό, περίπου έντεκα μηνών, αρκετές πήχες πάνω από το όρος Αραράτ.
    Αντε τώρα να βρείς άκρη και μάλιστα σαββατιάδικα που πρέπει να παραβρεθώ σε γάμο και μετά χορού Ησαία. Κάποια άλλη στιγμή μπορεί να ξαναπροσπαθήσω.

    Κοσμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΛΑΝΙΚΗΣ09 Δεκεμβρίου, 2023 14:04

    Από την μέχρι τώρα προσωπική μου έρευνα πιστεύω ότι ο άνθρωπος (τουλάχιστον το υλικό μας σώμα, η ψυχή είναι μια άλλη ιστορία) δημιουργήθηκε πρίν από περίπου 800.000 χρόνια με γενετική μηχανική από έναν εξωγήινο πολιτισμό, τους Ελοχίμ ή Ιλοχίμ. Οι Ελοχίμ ανάμιξαν γενετικό υλικό γήινων ζώων (κυρίως πιθήκων) με αυτό του δικού τους DNA και μετά από πολλούς πειραματισμούς (η γη ήταν πειραματικός πλανήτης) κατέληξαν στόν Άλφα, ή Αδάμ, ο οποίος ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας. Με βάση αυτό το πρότυπο αποίκισαν πολλούς πλανήτες, κυρίως στον αστερισμό των Πλειάδων. Τώρα κάποιες ομάδες Ελοχίμ, παράνομα και παρά τις εντολές της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας, έκαναν απαγορευμένα γενετικά πειράματα μίξης DNA Ελοχίμ με αυτό διαφόρων γήινων ζώων, και από αυτά τα πειράματα προέκυψαν ομάδες τεράτων, οι Νεφελίμ ή Τιτάνες κατά την Ελληνική Μυθιστορία, οι οποίοι κάποτε (λόγω της εξυπνάδας και των άλλων δυνατοτήτων που τους έδινε το DNA των Ελοχίμ κυριαρχούσαν επι της Γής. Με εντολή της Γαλαξιακής Ομοσπονδίας, αυτό σταμάτησε με έναν πόλεμο που έγινε – την Τιτανομαχία – και ο Δίας και οι άλλοι Ελοχίμ τους έκλεισαν στα Τάρταρα ή Σαμπάλα, σε κοιλότητες στο εσωτερικό της Γής όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα και μας ταλαιπωρούν με διάφορους τρόπους, κυρίως ελέγχοντας τηλεπαθητικά τους ηγέτες και τις ελίτ του πλανήτη. Γενικά όταν τελείωσαν αυτά τα πειράματα, οι περισσότεροι Ελοχίμ φύγανε από την Γή, όμως έχουνε αφήσει πίσω τους κάποιους “Φύλακες” οι οποίοι είναι ψυχές Ελοχίμ που ενσαρκώνονται σε ανθρώπινα σώματα για να βοηθήσουν και να ηγηθούν στην πνευματική ανέλιξη του ανθρώπου. Στην αρχαιότητα οι Φύλακες ήταν οι Ολύμπιοι, ενώ την εποχή του Χριστού ήταν ο Χριστός και οι γύρω από αυτούς. Για Παράδειγμα η Παναγία ήταν ενσάρκωση της Αθηνάς, ο Χριστός του Απόλλωνα, ο Μέγας Αλέξανδρος του Δία, ενώ η Ολυμπιάδα και η Μαγδαλινή ήταν ενσαρκώσεις της Ήρας. Οι Ελοχίμ έρχονται στην Γή από άλλα αστρικά συστήματα μέσω Αστροπυλών. Τέτοιες Πύλες υπάρχουν για παράδειγμα στον Όλυμπο, στο Άγιον Όρος, στους Δελφούς και αλλού. Στην Αττική έχουμε μια τέτοια Πύλη που είναι το Όρος των Αμώμων, και αυτή είναι στην περιοχή που περικλείεται από τα 3 μοναστήρια, την Μονή του Αγίου Εφραίμ (που ήτανε ο Φύλακας της Πύλης στην εποχή του), την Μονή Νταού Πεντέλης, και στην Μονή του Αγίου Νικολάου Καλλισίων όπου έμενε ο Άγιος Πορφύριος που ήταν ο προτελευταίος Φύλακας της Πύλης. Δυστυχώς στην Νέα Μάκρη είχαν φτιάξει και την βάση τους οι Αμερικάνοι, οι οποίοι ήθελαν να μελετήσουν τις φυσικές Πύλες, για να φτιάξουνε τεχνητές (πχ μια αποτυχημένη προσπάθεια τεχνητής πύλης ήταν το πειραμα της Φιλαδέλφειας). Ένα ωραίο κατά την γνώμη μου κείμενο που πρέπει κάποιος να διαβάσει - το οποίο βέβαια γράφεται απο μια οφιοειδή οπότε πρέπει να διαβαστεί με πολλή επιφύλαξη, καθώς λέει τα πράγματα από την οπτική σκοπιά των οφιοειδών - , αλλα πιστεύω περιέχει πολλές αλήθειες είναι αυτό: https://terrapapers.com/fakeli-lacerta-i-synentefxi-mias-erpetoidous/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχθές μάλιστα παρακολούθησα και την ταινία η οποία κράτησε κοντά 7ωρες....έσκασα.Επιμελως αποκρύπτεται ότι έχει κατατεθεί από την ελληνική γραμματεία.Το εντόπισα και εγώ αυτό.Η ουσία ποια είναι;ο άνθρωπος δεν κατάγεται από αυτόν τον πλανήτη.Φυσικα έγινε μετάλλαξη στο ανθρωποειδες που βρισκόταν εδώ.Ανωτεροι πολιτισμοί.Πιθανον να είχαν άλλο προσδόκιμο ζωής.Θεοι;Όχι!!Εξελιγμένο είδος.Τοσο τεχνολογικά όσο και πνευματικά Πόσες μεταλλάξεις και πόσα είδη τέτοιων πολιτισμών επενέβησαν;Πιθανόν περισσότερα από ένα.Το θέμα είναι ποιος δημιούργησε το απαν σύμπαν;Εκείνους ας πούμε...Αυτό είναι το ζήτημα.Οσο για εμάς;Και φυλακή να μην είναι ο πλανήτης γη συμπεριφερομεθα ως εγκλωβισμένοι,καημένοι,καταπονημένοι,αδικημένοι κλπ κλπ...Κάνεις δεν παίρνει ευθύνη εαυτού.Καλως λοιπόν μας κάνουν ότι θέλουν οι οποίοι.Γηινοι ή μη.Βλεπεις μας είπαν ότι το να νιώθεις περήφανος για την ελληνική σου καταγωγή και να διατείνεται για αυτήν είναι ποινι επειδή κό αδίκημα!!Και επειδή η κοπάδια μας μεγάλη...χάπατα ημεθα και χάπατα παραμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις