The End: H Ρωσία αποτελείωσε το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας – Στο σκοτάδι και χωρίς νερό Κίεβο, Λβιβ και άλλες 16 περιοχές – Black out και στη Μολδαβία!

Η Ουκρανία εκκενώνει Χερσώνα και Νικολάεφ: Κινδυνεύουν οι ζωές εκατομμυρίων Ουκρανών – «Κολοσσιαίες» ζημιές στο δίκτυο ηλεκτρισμού! 

Στο σημείο χωρίς επιστροφή

είναι πλέον η Ουκρανία καθώς η Ρωσία αποτελείωσε ότι είχε απομείνει από τις ενεργειακές της υποδομές.

Ήδη υπάρχουν μη ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη την χώρα ακόμη και την Μολδαβία και την Υπερδνειστερία. Χτυπήθηκαν πολλοί στόχοι με μεγάλη σφοδρότητα.

Νωρίτερα, είχε εκδοθεί συναγερμός αεροπορικής επιδρομής σε ολόκληρη την Ουκρανία εν μέσω αναφορών για εκρήξεις σε διάφορες τοποθεσίες.

Χωρίς νερό είναι το Κίεβο, το Χάρκοβο και άλλες περιοχές ακόμη και το Κισινάου. Στην Υπερδνειστερία υπάρχει γενικό μπλακ άουτ, το ίδιο και στην υπόλοιπη Μολδαβία.

Η πρόεδρος της Μολδαβίας, Sandu, τόνισε ότι η “Ρωσία έριξε την Μολδαβία στην άβυσσο” με τις σημερινές πυραυλικές επιθέσεις.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους πυρηνικούς σταθμούς. Οι μονάδες:

  1. Khmelnytskyi NPP
  2. Rivne NPP
  3. South Ukrainian NPP
  4. TPP Ladyzhinskaya

Μαζί με τον Zaporizhzia NPP που ελέγχουν οι Ρώσοι αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο ενέργειας.

Στο Κίεβο κτυπήθηκαν οι σταθμοί ενέργειας TPP-6 και PSP γεγονός που οδήγησε σε διακοπή της παροχής ρεύματος στην ουκρανική πρωτεύουσα. 

Η Ρωσία μέσα σε λίγες ημέρες κατέστρεψε το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας. Οι αρχές του Κιέβου θα δώσουν τεράστια μάχη με τον χρόνο και τον χειμώνα για να επαναφέρουν σε λειτουργία κάποιες μονάδες.

Δείτε βίντεο

 

 

 

Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση 

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον εννέα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 εξαπέλυσαν πυραύλους κρουζ μαζί με πολεμικά πλοία του στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Μαζί με τις έκτακτες διακοπές ρεύματος, υπάρχουν διακοπές στις επικοινωνίες και στο Διαδίκτυο.

Χωρίς ηλεκτρική ενέργεια είναι οι περιοχές:

– Κίεβο
– Dnepropetrovsk
– Krivoy Rog
– Poltava
– Ζαπορίζιε
– Νικολάεφ
– Οδησσός
– Rivne
– Khmelnitsky
– Kremenets-Podolsky
– Kirovograd
– Χάρκοβο
– Lutsk
– Cherkassy
-Chernihiv
– Sumy
-Zhytomyr

Διακοπές νερού  στις περιοχές:

– Kίεβο
– Sumy
– Νικολάεφ
-Χάρκοβο
– Dnepropetrovsk
– Οδησσός

Χτυπήθηκαν ενεργειακές υποδομές στις περιοχές:

▪️ Κίεβο
▪️ Vyshgorod
▪️ Οδησσός
▪️ Dnipropetrovsk
▪️ Crooked Horn
▪️ Ζαπορίζιε
-Kremence-Podoljsk
▪️ Kirovograd
▪️ Χάρκοβο
▪️ Luck
▪️ Cherkasy
▪️ Chernigov
▪️ Sumi
▪️ Zhytomyr

Βροχή πυραύλων στο Κίεβο: Στο σκοτάδι 700.000 άνθρωποι στο Λβιβ

Ο επικεφαλής της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με το BBC, αναφέρει ότι έχουν πληγεί κρίσιμες υποδομές και κτίρια κατοικιών. Επιπλέον ολόκληρη η πόλη του Λβιβ (πληθυσμού άνω των 700.000 ανθρώπων) στα δυτικά της χώρας έχει βυθιστεί στο σκοτάδι σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής Andriy Sadovy.

Λίγο πριν από τις αναφορές για εκρήξεις στο Κίεβο, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η νότια Ουκρανία είχε δεχθεί εκ νέου επίθεση.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μικολάιβ έκανε λόγο για «πολλές ρουκέτες» που φτάνουν από τα νότια και τα ανατολικά.

“(Πύραυλοι) έπληξαν μια από τις εγκαταστάσεις υποδομών της πρωτεύουσας. Μείνετε στα καταφύγια! Ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής συνεχίζεται”, έγραψε ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, στο Telegram.

Στο σκοτάδι και η Μολδαβία 

Τα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις έχουν προκαλέσει «μαζικές διακοπές ρεύματος» στην Μολδαβία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της μολδαβικής κυβέρνησης Αντρέι Σπίνου.

«Ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας την τελευταία ώρα, έχουμε μαζικές διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε με ανάρτηση στο Facebook ο Σπίνου. Η Μολδαβία αντιμετώπιζε ήδη μεγάλα ενεργειακά προβλήματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Μαζικά μπλακ άουτ στη Μολδαβία μετά τη σημερινή ρωσική επίθεση σε ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας», έγραψε στο Twitter ο Σπίνου, ο οποίος διατελεί και υπουργός Υποδομών.

«Η Moldelectrica TSO (διαχειριστής συστήματος μεταφοράς), εργάζεται για να επανασυνδέσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε περισσότερο από το 50% της χώρας», συμπλήρωσε. Η χώρα μοιράζεται σύνορα με την Ουκρανία και είναι συνδεδεμένη με το ηλεκτρικό της δίκτυο.

Τόσο η αστυνομία της Μολδαβίας όσο και η Premier Energy, μια μολδαβική εταιρεία που προμηθεύει ηλεκτρικό ρεύμα στο νότιο και το κεντρικό σημείο της χώρας, ζήτησαν από τον κόσμο να παραμείνει ψύχραιμος και να λάβει προληπτικά μέτρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

  1. ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΈΤΣΙ ΤΕΤΟΙΟ ΛΟΥΤΣΟ! ΠΟΥ ΦΑΓΑΝ.
    Ε ΝΑΧΕΙ ΛΙΓΟ ΣΥΝΑΊΣΘΗΜΑ

    ΧΑΖΑΡΟΙ ΧΑΖΟΙ


    ΤΖΟΛΙ ΠΑΡΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις