ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΠΗ....!!!


Μετά απο μια χτεσινή ηλιόλουστη μέρα με

άπλετο φως θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε μια «παρανόηση» που συμβαίνει σε σχέση με το φως.Καταρχάς το φως δεν είναι τίποτα άλλο απο αυτό που εμείς λέμε αγάπη.Ας πάμε όμως στην μεταφορική του έννοια ότι το φως πλημμυρίζει την γαία . Το φως σαν ενέργεια λοιπόν φωτίζει αυτό που είναι σκοτεινό.Εδώ υπάρχει ίσως και η παρανόηση : το σκοτάδι δεν εξαφανίζεται με την έλευση του φωτός γιατί αν συνέβαινε αυτό πολύ απλά θα επέστρεφε όπως όταν κλείνετε τον διακόπτη σε ένα δωμάτιο.

Η δυναμική λοιπόν που φέρνει το φως είναι ότι εκθέτει στα μάτια σας το σκοτάδι δηλ το βγάζει στην επιφάνεια με σκοπό να το δείτε ότι υπάρχει και μέσα απο πράξεις και επιλογές να το εξαφανίσετε ….κρατείστε λοιπόν ότι το φως ερχόμενο βγάζει όλο το σκοτάδι στην «φορά» ώστε να αντιμετωπιστεί …αυτό που ίσως έχετε πλέον ακούσει όλα στο φως σημαίνει ότι το σκοτάδι πλέον βγαίνει ώστε να το δείτε. Επίσης έχετε ακούσει ότι όλοι θα έρθουμε αντιμέτωποι με το σκοτάδι μας είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο.


Εδώ ίσως χρειαστεί να αναφέρω κάποια παραδείγματα γνωστά σε όλους που έχουν να κάνουν με την φώτιση του σκοτεινού. Αλήθεια τι νομίζετε ότι συμβαίνει όταν μαθαίνετε για την κιβωτό ,για τον καθηγητή, για την 12 χρόνη και για πολλά ακόμα που θα βγούνε;


Φωτίζεται λοιπόν η κάθε σκοτεινή πτυχή της κοινωνίας και ο στόχος για αυτό είναι ότι όταν πραγματικά γνωρίζεις τι συμβαίνει τότε δομούνται οι αλλαγές οι οποίες δημιουργούν μια φωτεινή και μόνιμη κατάσταση της κοινωνίας. 


Όταν θεωρούσαμε μέχρι χθες ότι δεν μπορεί μια μάνα να σκοτώσει τα παιδιά της, ότι δεν μπορεί κάποιος να επιτίθεται σεξουαλικά σε ανήλικο, ότι κανείς δεν είναι άμεμπτος επειδή πχ είναι Πάπας σε μια εκκλησία κλπ


Ξαφνικά λοιπόν όλα ανατράπηκαν…. Τώρα λοιπόν που το σκοτάδι συνεχίζει να βγαίνει κάποιοι αρχίζουν αργά αλλά σταθερά να δημιουργούν τις αλλαγές που χρειάζεται η κοινωνία ώστε αφού αποβάλλει όλο της το σκοτάδι να θεμελιώσει μια νέα (και ας μου επιτραπεί) πραγματικότητα η οποία θα υπάρχει όχι με αρχή το «όλα στο φως» όπως γίνεται τώρα αλλά θα βασίζεται στο φως (αγάπη) σαν θεμέλιος λίθος. Τέλος : θα πρέπει να χαίρεστε για όλο αυτό που βλέπετε σκεπτόμενοι ότι η γνώση μιας κατάστασης θα δημιουργήσει αυτό που δεν θα  επιτρέψει  να ξαναγίνει.Γιατί οι επιλογές είναι δικές μας ασχέτως τι κάνουν ή τι μας λένε οι απέξω, και αυτές οι αλλαγές στις επιλογές είναι αυτό που ονομάζουμε επίγνωση αλλά και αφύπνιση. Η έννοια του μαθαίνω τι συμβαίνει αφορά ένα κομμάτι τις αφύπνισης ή αν θέλετε το πρώτο κομμάτι.


Το υπόλοιπο κομμάτι θα επιτευχθεί με τις αλλαγές .


Κανείς μα κάνεις δεν θα μπορεί να αλλάξει αυτό που θα αποφασίσουμε συνειδητά μέσα απο τις εμπειρίες μας …γιατί οι επιλογές που μας οδήγησαν εδώ είναι και αυτές που θα μας οδηγήσουν μπροστά απλά αλλάζοντας τες.


Ευγνώμων για τον άνθρωπο που συνειδητοποιεί οτι αλλάζοντας τον εαυτό του δημιουργεί έναν νέο κόσμο …έναν κόσμο που όλοι οι μεγάλοι διδάσκαλοι έλεγαν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι : ανιδιοτελής αγάπη 













ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις