Οι συμβουλοι του παροτρύνουν τον DeSantis να τσακίσει τον Τραμπ για το «Δείπνο για τους Schmucks»

 

Οι συμβουλοι του κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις

τον προτρέπουν να δώσει ένα αποφασιστικό, ανελέητο χτύπημα στον Ντόναλντ Τζέι Τραμπ που διοργάνωσε αλόγιστα ένα συμπόσιο για δύο αμφιλεγόμενες, πολωτικές φιγούρες που βρίσκονται επί του παρόντος στο προσκήνιο των μέσων ενημέρωσης - τον Ye, παλαιότερα γνωστό ως Kanye West, και τον Nick Fuentes. ένα 24χρονο παιδί που κατηγορείται για αντισημιτικά και μισογυνικά σχόλια στις ζωντανές μεταδόσεις του.

Ο Τραμπ, όπως λέει η ιστορία, κάλεσε τον Ye σε δείπνο στο Mar-a-Lago το βράδυ της Τρίτης, επειδή ο τελευταίος ήθελε να δει το κτήμα του Τραμπ στη Φλόριντα και ο Φουέντες επισημάνθηκε ως απρόσκλητος καλεσμένος του Ye. Σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε αργότερα ο Ye στο Twitter, είχε ζητήσει από τον Τραμπ να είναι υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές του 2024, μια πρόταση που προκάλεσε μερικά όχι και τόσο ωραία σχόλια από τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος τ απέσυρε απο το Truth Social λίγες ώρες αφότου τ ανέφερε η Breitbart στο δείπνο.

Ο Τραμπ δημοσίευσε ότι ο Ye είχε έρθει σε αυτόν για επαγγελματικές συμβουλές, προσθέτοντας ότι δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ο Φουέντες πριν από το γεύμα της Τρίτης.

Αλλού στη Φλόριντα, ο Ron DeSantis έπαιρνε πολλές οδηγίες από μέλη του προσωπικού που του συνιστούσαν να κάνει αμέσως το δείπνο του Τραμπ εθνικό ζήτημα και ότι καταγγέλλει τον Τραμπ ως «απερίσκεπτο» και «αντιπροεδρικό». Ο Διευθυντής Επικοινωνιών, Taryn Fenske, συμβούλεψε τον DeSantis να φωνάξει το «Dinner for Shmucks» του Τραμπ, μια αναφορά σε μια κωμική ταινία του 2010.

«Ο Τραμπ κάλεσε σε δείπνο έναν Ισπανόφωνο λευκό αντισημίτη και έναν μαύρο αντισημίτη. Μην κάθεστε σε αυτό, Κυβερνήτη. Το να λέει ο Τραμπ ότι δεν ήξερε για τον Φουέντες είναι παράλογο. Είπε επίσης ότι δεν ήξερε ποιος ήταν ο Τζούλιαν Ασάνζ — αφού παρέθεσε τα WikiLeaks δεκάδες φορές το 2016. Ήξερε ακριβώς με ποιον είχε να κάνει και ο Τραμπ τους συνάντησε για κάποιο λόγο. Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι ο Φουέντες απλώς εμφανίστηκε απρόσκλητος. Το Mar-a-Lago δεν λειτουργεί έτσι - οι καλεσμένοι είναι RSVP και ελέγχεται το ιστορικό», είπε ο Fenske στον DeSantis, σύμφωνα με μια πηγή στο γραφείο του κυβερνήτη DeSantis.

Ο αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του DeSantis, Τζέρεμι Ρέντφερν, φέρεται να επανέλαβε το αίσθημα του Φένσκε, λέγοντας ότι η «μυστική συνάντηση του Τραμπ κατέρρευσε» και ότι ο Τραμπ «έδειξε τα αληθινά του χρώματα».

«Κυβερνήτη DeSantis, μιλάμε για τον Τραμπ να δειπνήσει με έναν αρνητή του ολοκαυτώματος που λέει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου. Ο Φουέντες είναι άθλιος. Εάν ο Τραμπ συμμαχεί με ανθρώπους σαν αυτόν και τον Κάνιε, πρέπει να ερθετε στο επίκεντρο των ειδήσεων», είπε ο Ρέντφερν. «Αυτές οι καταστροφικές κακοήθειες δεν είναι αληθινές MAGA – είναι αναδυόμενες εικόνες μίσους».

Ο Redfern συνέχισε λέγοντας ότι ο Ye και ο Fuentes προσπαθούν να ομαλοποιήσουν τον ρατσισμό και να τον κάνουν μέρος της κυρίαρχης συντηρητικής πολιτικής ιδεολογίας.

Ωστόσο, ο αρχηγός του επιτελείου του κυβερνήτη, Τζέιμς Ουθμάιερ, είχε διαφορετική αντίληψη για τη γιορτή του Τραμπ: ο Γε και ο Φουέντες έστησαν τον Τραμπ.

Ο Τραμπ, εξήγησε ο Ουθμάιερ, έχει μια ιστορική τάση να αγκαλιάζει τους yes-men, τους ψηφοφόρους που τον επαινούν διασκεδαστικά. Τόσο ο Ye όσο και ο Fuentes ταιριάζουν στο λογαριασμό. Ο Ουθμάιερ υποστήριξε ότι ο Τραμπ, πάντα ευγενικός οικοδεσπότης, πιθανότατα πίστευε ότι ο Γιε ήθελε απλώς να ρίξει μια ματιά στην πολυτελή έπαυλη του Τραμπ των 62.500 τετραγωνικών ποδιών και δεν είχε ιδέα ότι ο Φουέντες, ένας «προβοκάτορας πράκτορας», ήταν μαζί για τη βόλτα.

«Ίσως ο Τραμπ δεν έχει ιδέα για τον Φουέντες. Σίγουρα δεν επρόκειτο ν απομακρυνει τον καλεσμένο του Kanye με τον άλλο τρόπο», είπε ο Uthmeier στον DeSantis. «Αυτό έχει γραφτεί παντού. Ο Κάνιε θέλει να γίνει πρόεδρος. Ο Φουέντες είναι μέρος της εκστρατείας του. Θέλουν να υπονομεύσουν τον Τραμπ. Έτσι, ήξεραν ότι ο Φουέντες θα έφερνε τον κακό Τύπο στο επικεντρο και διέρρευσαν ολόκληρο το θέμα ελπίζοντας ότι τα ΜΜΕ θα έρθουν μαζί του».

Ο κυβερνήτης DeSantis επέλεξε τη γενναιότητα από την εκδίκηση, λέγοντας ότι «θα περιμενε για να δει τι θα συμβεί» αντί να ανακατευτεί στις προσωπικές υποθέσεις του Τραμπ.

Καμία από τις τρεις πηγές του Mar-a-Lago του δεν ήταν παρούσες την Τρίτη το βράδυ, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε επίσημο σχόλιο για την αντίδραση του Τραμπ.

Επικοινωνήσαμε με την εκπρόσωπο του Τραμπ, Λιζ Χάρινγκτον, η οποία είπε: «Είπαμε όλα όσα έχουμε να πούμε για το θέμα». 




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....














ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις