Αργεντινή: Απόπειρα δολοφονίας της Κ.Κίρχνερ

 

Η αντιπρόεδρος της Αργεντινής επιδιώκει να εντάξει την χώρα στα BRICS...

Ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη χθες Πέμπτη το βράδυ στο Μπουένος Άιρες επειδή έστρεψε γεμάτο όπλο στην αντιπρόεδρο Κριστίνα Κίρχερ καθώς επέστρεφε σπίτι της τελικά πραγματοποίησε απόπειρα δολοφονίας.

Ο συγκεκριμένος ήθελε να δολοφονήσει την πρώην πρόεδρο της χώρας (και για πολλούς αυτή είναι που έχει πραγματικά την εξουσία στα χέρια της) καθώς τράβηξε την σκανδάλη αλλά το πιστόλι δεν εκπυρσοκρότησε.

Η Κίρχνερ είναι ο πρωτεργάτης της προσπάθειας της Αργεντινής να ενταχθεί στα BRICS και άρα να στραφεί στο ρωσο-κινεζικό μπλοκ και κάποιοι στις ΗΠΑ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με αυτό.

Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα του ενόπλου που εικονίζεται να σημαδεύει με πιστόλι στο κεφάλι την πρώην πρόεδρο Κίρχνερ από πολύ μικρή απόσταση, καθώς η νυν αντιπρόεδρος βγαίνει από το αυτοκίνητο που τη μετέφερε στην κατοικία της, στη συνοικία Ρεκολέτα, και συναντάται με υποστηρικτές της που την περιμένουν προτού μπει.

«Είδα ένα χέρι να ξεπροβάλει πάνω από τον ώμο μου κρατώντας όπλο και μαζί με κόσμο γύρο μου τον θέσαμε υπό έλεγχο», είπε επιτόπου στο Γαλλικό Πρακτορείο υποστηρικτής της κυρίας Κίρχνερ, που δεν θέλησε να δώσει το όνομά του. Εικονίζεται καθαρά να συμμετέχει στην εξουδετέρωση του ενόπλου στα τηλεοπτικά πλάνα.

Αστυνομικοί συνέλαβαν κατόπιν τον άνδρα, που οδηγήθηκε σε περιπολικό της αστυνομίας σε παρακείμενο δρόμο. Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε εν μέσω φωνών και αποδοκιμασιών δεκάδων παρόντων. Ο υπουργός Ασφάλειας Ανίμπαλ Φερνάντες επιβεβαίωσε λίγο αργότερα. «Τώρα το συμβάν θα αναλυθεί από το προσωπικό της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της αστυνομίας», θα εξεταστούν «τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι διαθέσεις αυτού του προσώπου», είπε ο υπουργός Φερνάντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις