Σοκαρισμένοι Ευρωπαίοι πληρώνουν αστρονομικούς λογαριασμούς ενέργειας και δεν έχει έρθει ο χειμώνας

 

Την περασμένη εβδομάδα,

σοκαρισμένοι Ευρωπαίοι – ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία – δημοσίευσαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο με σοκαριστικά υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας στο GREAT RESET της ενεργειακής κρίσης.

Πολλά από τα μηνύματα προέρχονταν από ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που τώρα είναι εντελώς συντετριμμένοι και δεν θα μπορούν να κρατήσουν την επιχείρηση τους ακόμη ανοικτή.

Ένας τέτοιος ιδιοκτήτης είναι η Geraldine Dolan, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του καφέ Poppyfields στο Athlone της Ιρλανδίας – που έπρεπε να πληρώσει σχεδόν 10.000 $ για λίγο περισσότερο από δύο μήνες χρήσης ενέργειας.

Όπως αναφέρουν οι Irish Times:

«Το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για το καφέ Poppyfields για 73 ημέρες από τις αρχές Ιουνίου έως τα τέλη Αυγούστου ήταν 9.024,70 €, μια αύξηση 250% σε μόλις 12 μήνες. Αυτό δεν περιλαμβάνει τα 812,22 ευρώ του ΦΠΑ, που ανέβασαν τον συνολικό λογαριασμό της στα 9.836,92 ευρώ».

«Πώς στο διάολο είναι δυνατό αυτό», έγραψε στο Twitter η Ντόλαν.


 

 

Οι Βρετανοί συνταξιούχοι θα έχουν επίσης έναν «τρομακτικό» χειμώνα, καθώς οι ηλικιωμένοι Βρετανοί πρόκειται να πληγούν από μια αύξηση 80% στους λογαριασμούς ενέργειας τον Οκτώβριο.

Οι ηλικιωμένοι Βρετανοί θα μπορούν να δουν αύξηση της κρατικής τους σύνταξης κατά περίπου 1.000 λίρες το επόμενο έτος χάρη στην επιστροφή του triple lock, αλλά η κρίση και το κόστος ζωής θα κάνει πολύ φτωχότερους.

Ωστόσο, το ανώτατο όριο των λογαριασμών ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί κατά 80% στις 3.549 £ τον Οκτώβριο και προβλέπεται να ανέλθει σε πάνω από £ 6.600 το επόμενο έτος, σύμφωνα με την Cornwall Insight.

Οι υψηλότεροι λογαριασμοί κοινής ωφελείας βλάπτουν συχνά τους συνταξιούχους πολύ περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό, επειδή ξοδεύουν μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους για τη θέρμανση των σπιτιών τους.

 

 

 

 Daily Mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις