ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ....Ο κινεζικός κολοσσός επενδύσεων ακινήτων Evergrande κηρύσσει πτώχευση...!!!

Πανικός στα χρηματιστήρια της Ασίας: Ο κινεζικός κολοσσός επενδύσεων ακινήτων Evergrande κηρύσσει πτώχευση 

Την πτώχευσή του αναμένεται

να κηρύξει σύμφωνα με πληροφορίες ο μεγαλύτερος όμιλος της Κίνας σε επενδύσεις ακινήτων Evergrande. Τον Απρίλιο του 2022 ήδη η εταιρεία παρουσίαζε παθητικό 300 δισ.$ ενώ σε επιστολή της προς τους μετόχους της ανέφερε επίσημα ότι δεν μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ο Δρ Marco Meltzer, Γερμανός χρηματοοικονομικός αναλυτής και επενδυτής στην Evergrande  λέει ότι έλαβε μια επιστολή από τη Citi νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία είναι πλέον υπό  πτώχευση.

Η Citigroup χρησιμεύει ως αντιπρόσωπος πληρωμών για μια σειρά από ομόλογα offshore της Evergrande.

«Μόλις αυτή την εβδομάδα, έλαβα μια επίσημη επιστολή από τον πράκτορα της Citibank ότι η Evergrande έχει αθετήσει τις υποχρεώσεις της. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι δεν πρόκειται να  ξαναδώ τα χρήματά μου», είπε ο Δρ Μέλτζερ.

 

 

 

«Όπως γνωρίζετε, είχα αγοράσει ομόλογα πέρυσι τον Νοέμβριο για να δω εάν τα όσα ανέφεραν τα ΜΜΕ για τον κολοσσό των ακινήτων ήταν ακριβή, καθώς ανέφεραν επανειλημμένα ότι ο Evergrande τα πήγαινε καλά.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι αυτή η κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης ήταν μια φούσκα και αυτή».

Η κατάρρευση του κινεζικού κολοσσού ακινήτων αναμένεται να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στα χρηματιστήρια της Ασίας που πρόκειται να ανοίξουν τη Δευτέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις