ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΓΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ....?

 

Κατα καιρους

εχουν ακουστει διαφορα για το σχημα της Γης...

Αλλοι λενε οτι ειναι επιπεδη ...

Αλλοι λενε οτι ειναι καμπυλοειδης...

Βεβαια η τηλεοραση ειπε οτι ειναι στρογγυλη

Αν δεν ξερει ο Αυτιας και ο Παπαδακης

ποιος ξερει δηλαδη....?

 

 


 

 

 

 

 SINOMOSIOLOGOS

sinomosiologos.blogspot.gr 

 

 

 



Σχόλια

  1. Για να το λέει και η Βιβλος, έτσι θα πρέπει να είναι.
    Όχι μόνο επίπεδη και ακίνητη, αλλά και τετράγωνη σύμφωνα με τους εβδομήκοντα.
    Αλλά κείνο το άπειρο όμως στο διδιάστατο επίπεδο, θα πρέπει να αποκλείει και το πεπερασμένο. Πως γίνεται να είναι μέρος του όλου έτσι πως φαίνεται, λιγο ακατανόητο για το φτωχό μου το μυαλό.
    Να καταργηθούν οι λέξεις λοιπόν Υδρόσφαιρα, Ατμόσφαιρα, Στρατόσφαιρα, Ιονόσφαιρα, μαγνητικοί πόλοι, Πλανήτης Γαία και όλες που σχτίζονται με την σφαιρικότητα της Γης, ακόμη και η Ηλικία. Οιι αφυπνισμένοι θα πρέπει να έχουν ηδη απαλαχθεί από τον Ηλιοκετρισμό,
    Καλά βρισκόντουσαν στην ησυχία τους μέχρι και τον Κοπέρνικο που έτρεχε στα υπόγεια του Βατικανού να ψάχνει για του Αριστάρχου τις “ανοησίες”. Τι πήγε να τους βάλει με το ζόρι σε πολλαπλές κινήσεις στο Διάστημα και μάλιστα με ιλιγγιώδεις ταχύτητες που μας φεύγουν τα μυαλά; Και κείνος ο Ερατοσθένης πάλι, τι εξυπνάδες πήγε να μας πουλήσει; Ρε τι κόλπα μας κάνει αυτός ο Ηλιος που κρύβεται από την μια μεριά και μας την βγαίνει απο την άλλη απέναντι!
    Παντως για τραπεζομάντηλο δεν θα ταν κι άσχημη ιδέα, έτσι οπως φαίνεται στην φωτογραφία. Και με τι κρόσια έτσι; όνειρο. Εγώ θα επιμείνω λίγο ακόμα στον Βορά, Νότο, Ανατολή και Δύση γιατι μου αρκεί η σκιά της Γης στη Σελήνη όπως και η κάλυψις Ηλίου απο την Σελήνη σε περιπτώσεις εκλείψεων κι ας μην καταταχθώ στους αφυπνισμένους.
    Μου αρέσει να περιστρέφομαι γύρω απο τον άξονά της καθώς επίσης και γύρω από τον Ηλιο. Έτσι απόλαυσα την μεσονύκτια για μας, ημέρα όμως ακόμη και στην Αγία Πετρούπολη κάποιο καλοκαίρι αν και μακρυά απο τον Β. Πόλο.
    Δυστυχώς μ' αυτές τις περιστροφές αδυνατώ να φαντασθώ την ζωή επίπεδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις