Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ "ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΟΝΤΡΑ"...!!!


Οι ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν σχεδόν διπλασιάσει τις αποστολές ρωσικού πετρελαίου από τον Φεβρουάριο, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των ηγετών της ΕΕ να πιέσουν το Κρεμλίνο εμποδίζοντας τις εξαγωγές της Ρωσίας από τις παγκόσμιες αγορές. Οι τρεις κύριες ναυτιλιακές χώρες της Ευρώπης - η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα - έχουν αυξήσει ραγδαία την ποσότητα ρωσικού πετρελαίου που μεταφέρουν κάθε μήνα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. 

Παρά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι θα απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου στο εμπορικό μπλοκ δια θαλάσσης, το ρωσικό πετρέλαιο θα συνεχίσει να ρέει προς την Ευρώπη μέσω αγωγού μέσω Ουγγαρίας, και μετά από πιέσεις από ναυτιλιακά συμφέροντα στην Ελλάδα, η Μάλτα και η Κύπρος επιτρέπεται να εγγραφούν στην ΕΕ Τα πλοία και οι εταιρείες συνεχίζουν να μεταφέρουν πετρέλαιο από ρωσικά λιμάνια σε χώρες εκτός ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες της ΕΕ μπορούν να συνεχίσουν να επωφελούνται από τη διευκόλυνση της μεταφοράς ρωσικού πετρελαίου σε χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα, που έχουν αποδεδειγμένα πρόθυμους αγοραστές για το αργό που η Ευρώπη δεν θέλει πλέον. 

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου έχει δώσει στη ρωσική κυβέρνηση μια τεράστια οικονομική ώθηση και είναι σε καλό δρόμο να λάβει μια άνευ προηγουμένου εισροή κεφαλαίων 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Οι λεγόμενες κυρώσεις κατά του ρωσικού πετρελαίου είναι απλώς μια φάρσα. Προς το παρόν, τίποτα δεν εμποδίζει τις ευρωπαϊκές εταιρείες να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο από τρίτες χώρες. Για παράδειγμα, η Τουρκία, η Ινδία και η Κίνα εισάγουν ρωσικό πετρέλαιο και εταιρείες από χώρες της ΕΕ μπορούν να αγοράσουν αυτό το λάδι από αυτές και άλλες χώρες. 

Αυτό που έκαναν οι Βρυξέλλες είναι να εμφανιστούν ενώπιον του Τύπου, να λυγίσουν τους μυς τους προς τη Ρωσία απαγορεύοντας εικονικά το πετρέλαιο της και τελικά να αποδείξουν ξανά την υποκρισία τους αγοράζοντας αυτό το πετρέλαιο από τρίτες χώρες. Η ΕΕ δεν είχε καμία πραγματική πιθανότητα να κερδίσει έναν οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας. Η Δύση υποτίμησε κατάφωρα τον Πούτιν. Ο Πούτιν προετοιμαζόταν για αυτή τη στιγμή εδώ και χρόνια. 

Γνώριζε ότι αργά ή γρήγορα το ευρωατλαντικό μπλοκ θα προσπαθούσε να απομονώσει τη Ρωσία και εργαζόταν για να κάνει τη χώρα ανεξάρτητη από το εξωτερικό. Μόλις δύο μήνες μετά τις κυρώσεις, η Ρωσία βγαίνει από αυτή την αντιπαράθεση ως ξεκάθαρος νικητής. Αγγλοσιωνιστικές χρηματοπιστωτικές τράπεζες όπως η JP Morgan αναγκάστηκαν να παραδεχτούν απρόθυμα ότι η ανθεκτικότητα της Ρωσίας - η αγαπημένη τους λέξη - είναι πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις τους. 

Η ήττα ήταν σημαντική. Η αγγλοαμερικανική πολυπολικότητα τελείωσε. Η πολυπολικότητα των κυρίαρχων εθνών μόλις προανήγγειλε τη νέα της εποχή. 
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις