Το CDC εκλιπαρεί τα φερεφωνα του διαδικτυου για περισσότερη δημοσιοτητα και φοβο για την ευλογιά των πιθήκων

 

Η Διευθύντρια του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων,

Ροσέλ Γουαλένσκι, είναι λίγο θυμωμένη με τα στελέχη του δικτύου που διέλυσαν απότομα την κάλυψη του Monkeypox(ευλογια των πιθηκων) μετά τη σφαγή του Uvalde, είπε ένας πληροφοριοδότης του CDC .

Για δύο εβδομάδες η Monkeypox κυριάρχησε στις βραδινές εκπομπές ειδήσεων και οι διαδικτυακές καθημερινές εφημερίδες παρουσίαζαν εικόνες φερόμενων θυμάτων της Monkeypox, παρόλο που, σύμφωνα με την Walensky, οι ΗΠΑ έχουν επί του παρόντος μόνο 10 ενεργές περιπτώσεις. Ο πληροφοριοδότης, ωστόσο, λέει ότι δεν υπάρχουν.

Ανεξάρτητα από αυτό, η κάλυψη του Monkeypox σταμάτησε ξαφνικά τη στιγμή που ένας 18χρονος, άνεργος και διανοητικά ανεξέλεγκτο τρανς παιδί μπήκε σε ένα δημοτικό σχολείο και παρέσυρε 21 άτομα σπαταλωντας μ ευκολια 5000 $ σε ημιαυτόματα τουφέκια, πυρομαχικά και τακτικό εξοπλισμό. , μια προφανής επίθεση ψευδούς σημαίας. Η ιστοσελιδα είχε αποφύγει σε μεγάλο βαθμό το θέμα, επειδή άλλα εναλλακτικά μεσα το έχουν καλύψει άφθονα και δεν είχαμε τίποτα επαληθευμένα μοναδικό να προσθέσουμε.

Ωστόσο, τις ώρες πριν από την επίθεση, η Walensky βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία του CDC στην Ατλάντα, έγραφε πυρετωδώς υπηρεσιακά σημειώματα ενθαρρύνοντας «μερικούς» από τους 11.000 υπαλλήλους του οργανισμού να εμβολιαστούν κατά της ευλογιάς των πιθήκων μόλις ο FDA εξέδωσε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης. Η Walensky, είπε ο πληροφοριοδότης, έκανε τρομερές προβλέψεις που δεν υποστηρίζονταν ούτε από την πιο αδύναμη επιστήμη.

«Η γυναίκα είναι τρελή», είπε ο πληροφοριοδότης. «Έλεγε στους ανθρώπους ότι η Monkeypox, μια ασθένεια που συνήθως περιορίζεται στην ομοφυλοφιλική κοινότητα, θα μεταπηδούσε σε άτομα «cisgender» επειδή η κοινότητα LBGQT είχε αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Είπε ότι ένα άτομο που έχει μολυνθεί από ευλογιά των πιθήκων αλλά δεν έχει ακόμη συμπτώματα θα μπορούσε ν αποβαλλει νιφάδες δέρματος και να μολύνει άλλους. Παρομοίασε επίσης την ασθένεια με μύκητα, λέγοντας ότι τα «σπόρια» της ευλογιάς των πιθήκων θα μπορούσαν να μεταδοθούν στον αέρα και να αρρωστήσουν οποιονδήποτε σε ακτίνα εκατό μέτρων από έναν μολυσμένο ασθενή. Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. Αφού ο Uvalde, και οι ειδήσεις σταμάτησαν να αναφέρουν την Monkeypox, τρελάθηκε».

Η Walensky, πρόσθεσε, παραπονέθηκε στον γραμματέα του HHS Xavier Baccara για την εξαφάνιση της ευλογιάς των πιθήκων στις ειδήσεις. Ο τελευταίος φέρεται να είπε ότι αυτοι σε «υψηλές θέσεις» αποφάσισαν να επωφεληθούν από μια «χρυσή ευκαιρία», δημιουργωντας μια στημενη κατακραυγή για την περιοριστική νομοθεσία για τα όπλα αντί να προωθήσουν αμέσως μια νέα πανδημία.

Η Walensky βλεποντας οτι τα σχεδια της καταρρεουν επικοινωνησε προσωπικά με στελέχη στο CNN, MSNBC, ABC και, ναι, στο Fox News, ζητώντας τους να αποκαταστήσουν την κάλυψη του Monkeypox. Σε κάθε περίπτωση, είπε ο πληροφοριοδότης, της είπαν ότι το Monkeypox είχε τεθεί στο στόχαστρο μέχρι νεοτέρας, επειδη το κοινό είχε βαρεθεί να ακούει για άλλη μια πανδημια. Η Γουαλένσκι θύμιζε ασταμάτητα, λέγοντας ότι οι θάνατοι 19 παιδιών, αν και τραγικοί, ήταν ωχροί σε σύγκριση με τον όλεθρο που θα μπορούσε να εξαπολύσει η ευλογιά των πιθήκων στο αμερικανικό κοινό.

«Αν δεν δώσουμε την προσοχή στην ευλογιά των πιθήκων, οι άνθρωποι θα πεθάνουν», λέγεται ότι είπε η Walensky σε στέλεχος του CBS.

Η ιστοσελιδα επικοινώνησε με τους εκπροσώπους του CNN, του MSNBC και του ABC για ένα σχόλιο, αλλά κανένας δεν απάντησε τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το άρθρο. Ένας παραγωγός του Fox News, ωστόσο, είπε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας: «Ναι, εκείνη [η Walensky] έκανε μια ντουζίνα τηλεφωνήματα, κάθε φορά που ήθελε να μιλήσει με κάποιον ανώτερο στην αλυσίδα διοίκησης εδώ. Της είπαμε ότι τουλαχιστον στο συγκεκριμενο καναλι ούτε αυτή ούτε η διοίκηση υπαγορεύουν τι θα πουμε.Αυτο το κάνουν τα ποσοστα τηλεθεασης». 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS



ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατυρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν....















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις