Ένας κύβος χρυσού εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη. Είναι σημάδι της επικείμενης κατάρρευσης όλων των νομισμάτων του κόσμου...?

 

Για μία και μοναδική ημέρα, ένας χρυσός κύβος αξίας 11,7 εκατομμυρίων δολαρίων

βρισκόταν στη μέση του Central Park της Νέας Υόρκης, φρουρούμενος από τη δική του ασφάλεια.

 Σύμφωνα με το Artnet, ο κύβος, που ονομάζεται Castello Cube, ήταν το πνευματικό παιδί του Γερμανού καλλιτέχνη Nicholas Castello. Ήταν κατασκευασμένο από χρυσό 999,9 και ζύγιζε 410 κιλά. Ο Castello "είναι κυρίως γνωστός για τα γλυπτά και τους πίνακές του, εν μέρει εμπνευσμένους από καλλιτέχνες όπως ο Jean-Michel Basquiat και ο Andy Warhol", γράφει το Artnet.



























Ο κύβος τοποθετήθηκε στο Central Park για μία μόνο ημέρα αυτή την εβδομάδα, την Τετάρτη.

Ο Castello δήλωσε στο Artnet ότι πρόκειται για "ένα εννοιολογικό έργο τέχνης σε όλες του τις πτυχές" και ότι προσπάθησε να "δημιουργήσει κάτι που είναι πέρα από τον κόσμο μας - που είναι άυλο".
 

Και τι θα ήταν η τέχνη στις μέρες μας αν δεν ήταν συνδεδεμένη με κρυπτονομίσματα; Αυτό ακριβώς έκανε το Castello, λανσάροντας το νόμισμα Castello Coin παράλληλα με τα φυσικά του έργα. Το νόμισμα είναι διαθέσιμο για αγορά σε αρχική τιμή 0,39 ευρώ (0,44 δολάρια ΗΠΑ), αναφέρει. Μια δημοπρασία του NFT θα πραγματοποιηθεί αργότερα τον Φεβρουάριο.

Η βιεννέζα γκαλερίστα Lisa Kandlhofer δήλωσε στο Artnet: "Ο κύβος μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος επικοινωνίας μεταξύ του αναδυόμενου πολιτιστικού οικοσυστήματος του 21ου αιώνα, που βασίζεται στο κρυπτονόμισμα, και του αρχαίου κόσμου όπου βασίλευε ο χρυσός".

Το έργο τέχνης χυτεύτηκε κατά παραγγελία σε χυτήριο στο Arau της Ελβετίας και χρειάστηκε ειδικό κλίβανο λόγω του μεγέθους του και της θερμοκρασίας που απαιτείται για την τήξη του.














Φεύγοντας από το Central Park, ο κύβος πήγε σε "ιδιωτικό δείπνο στη Wall Street", σύμφωνα με την έκθεση.

Το μεγάλο σχόλιο του συντάκτη: Η τέχνη των αρχών του 20ού αιώνα ήταν, όπως υποπτεύονται ορισμένοι ανθρωπολόγοι, ένα είδος δοκιμής της ηλιθιότητας των ανθρώπων ως είδος.  Έτσι, αν στους ανθρώπους έδειχναν έναν πίνακα με ένα μαύρο τετράγωνο, έναν γυμνό πισινό καρδιάς ή κάτι τέτοιο και τους έλεγαν ότι "είναι πολύ ωραίος και αξίζει ένα εκατομμύριο δολάρια" - τότε, ανάλογα με την αντίδραση των μαζών, θα μπορούσε κανείς να προσδιορίσει το μέσο IQ της φυλής. 

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του πειράματος, όταν οι άνθρωποι κοίταζαν το εκθεσιακό έργο τέχνης, έγνεφαν χαρούμενα και άρχισαν να επαναλαμβάνουν ότι πρόκειται για ένα πραγματικό αριστούργημα του επιπέδου του Μιχαήλ Άγγελου.  Αυτή η αντίδραση υποδήλωνε ότι οι άνθρωποι ήταν μια εξαιρετικά ηλίθια φυλή ή ότι υπήρχαν εξαιρετικά πολλοί ηλίθιοι άνθρωποι σε αυτήν, και τότε μπορούσες να κάνεις ό,τι ήθελες με αυτούς. Πράγμα που, στην πραγματικότητα, έγινε και πάλι τον Μάρτιο του 2020. 

Με βάση αυτή την ιστορική εμπειρία, θα πίστευε κανείς ότι το πείραμα συνεχίζεται και ότι ο Χρυσός Κύβος είναι κάτι τέτοιο, αλλά μια σειρά από περιστάσεις υποδηλώνουν ότι το πείραμα έχει προ πολλού ολοκληρωθεί και το ερώτημα δεν αφορά την τέχνη.

Και αυτό δεν είναι δημόσιες σχέσεις για ένα νέο κρυπτονόμισμα, καθώς οι δημόσιες σχέσεις αποδείχθηκαν αξιολύπητες. Θα ήταν λογικό να φτιάξετε έναν κούφιο κύβο με πλευρά μεγέθους αρκετών μέτρων, να τον τοποθετήσετε σε ένα βάθρο, να καλέσετε δημοσιογράφους και να τον κρατήσετε έτσι για αρκετές εβδομάδες, προσελκύοντας ηλίθιους από όλη την πόλη στο θέαμα.  Και εδώ είναι ένας μικρός κύβος στο μέγεθος μιας χρυσής λεκάνης τουαλέτας. Ποιο είναι το νόημα;

Δεν υπάρχει καμία διαφημιστική αξία, αν και το δημιουργικό είναι εξαιρετικά δαπανηρό. Επομένως, σύμφωνα με την κοινότητα των συνωμοσιολόγων, αυτό είναι ένα σημάδι κάποιου είδους, ένα σημάδι, φυσικά, για τις αγορές. Δηλαδή, είτε η τιμή του χρυσού πρόκειται να εκτοξευθεί στα ύψη, είτε όλα τα κρυπτονόμισμα θα καταρρεύσουν, είτε όλα μαζί. Είναι πιθανόν η ημερομηνία έναρξης της παράστασης να κωδικοποιείται με κάποιο τρόπο στο όνομα του "καλλιτέχνη", ή στο μήκος των πλευρών του "γλυπτού", ή οτιδήποτε άλλο. Μέχρι στιγμής οι υπολογισμοί των συνωμοσιολόγων βρίσκονται μόνο σε προκαταρκτικό στάδιο, αλλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις.  
















ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις