Μια Νέα Παγκόσμια Τάξη σε εξέλιξη

brics us dollar leaders usd local currency 

Η παγκόσμια τάξη

βιώνει μια αλλαγή παραδείγματος, καθώς οι οικονομικές δυνάμεις περιστρέφονται από τη Δύση προς την Ανατολή. Η συμμαχία BRICS+, η οποία είναι πλέον μια εννεαμελής συμμαχία, αντιπροσωπεύει το 40% της παραγωγής και των εξαγωγών αργού πετρελαίου. 

Αντιπροσωπεύουν επίσης το ένα τέταρτο του παγκόσμιου ΑΕΠ και διοικούν σχεδόν τον μισό παγκόσμιο πληθυσμό. Είναι τώρα ισχυρότερες από άποψη εμπορίου, ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης και ΑΕΠ από ποτέ άλλοτε. Οι BRICS είναι μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων σε εξέλιξη που επιδιώκει να ποδοπατήσει τις δυτικές δυνάμεις.

Ο πρώτος στόχος είναι να βγει το δολάριο ΗΠΑ από το καθεστώς του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος και να αντικατασταθεί από τοπικά νομίσματα. Οι αναδυόμενες οικονομίες επιβαρύνονται συστηματικά με το δολάριο ΗΠΑ για να χρηματοδοτήσουν το έλλειμμα της Αμερικής. 

Σε αντάλλαγμα, οι εγχώριες οικονομίες τους δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν κανένα πλεόνασμα, καθώς το δολάριο ΗΠΑ στέκεται εμπόδιο. Ο τερματισμός της εξάρτησης από το δολάριο ΗΠΑ και η προώθηση των τοπικών νομισμάτων για το εμπόριο είναι η κύρια ατζέντα των BRICS στο πλαίσιο της νέας παγκόσμιας τάξης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις