Εξτρεμιστές μουσουλμάνοι: «Το Ισλάμ είναι το μέλλον της Ευρώπης – Θα καταλάβουμε όλες τις πρωτεύουσες»
Ένα αμφιλεγόμενο βίντεο
που εμφανίστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει εκτεταμένη οργή και ανησυχία σε εθνικό επίπεδο στην Γαλλία, ανησυχία η οποία αναμένεται να εκφραστεί με τον χαρακτηριστικό τρόπο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.Στο βίντεο, μια ομάδα μουσουλμάνων εκφράζει ανοιχτά τη δυσαρέσκειά της για τη γαλλική κυβέρνηση ενώ περιγράφουν και τις μελλοντικές τους φιλοδοξίες για κατάκτηση της Ευρώπης.
Στο βίντεο, οι εξτρεμιστές ξεκινούν διαμαρτυρόμενοι για αυτό που αντιλαμβάνονται ως «ανεπαρκή» υποστήριξη από το γαλλικό κράτος.
«Οι άνθρωποι λιμοκτονούν, τα ντουλάπια τους είναι άδεια, τα ψυγεία τους είναι σχεδόν άδεια», ισχυρίζεται ένας ομιλητής, υπονοώντας ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να καλύψει τις ανάγκες τους.
Παρά τα εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας που εφαρμόζονται, επιμένουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.
Η ρητορική γρήγορα μετατοπίζεται σε έναν πιο δυσοίωνο τόνο.
«Απλώς αναρωτιόμαστε, “Α, ίσως είναι καιρός να προετοιμαστούμε… Ο θυμός μας σήμερα είναι κάτι παραπάνω από ορατός!” οι απαιτήσεις μας δεν ικανοποιούνται.»
Ανησυχητικές απειλές κατάκτησης
Το πιο ανησυχητικό μέρος του βίντεο είναι οι σαφείς απειλές για ισλαμική κατάκτηση της Ευρώπης.
«Το Ισλάμ είναι το μέλλον για τη Δύση, είναι το μέλλον για το Παρίσι, είναι το μέλλον της Γαλλίας, είναι το μέλλον της Ευρώπης.
Το Ισλάμ θα έρθει και θα καταλάβει όλες αυτές τις πρωτεύουσες, μία προς μία», δηλώνει ευθαρσώς ένας ομιλητής.
Αυτή η δήλωση καθιστά ξεκάθαρα τα σχέδιά τους για αυτό που πιστεύουν ότι είναι η αναπόφευκτη κυριαρχία του Ισλάμ στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Οι ομιλητές επέκριναν ταυτόχρονα την προσοχή που δίνουν κάποιοι σε «επιφανειακές» πτυχές της θρησκείας τους, όπως τα γένια της σαρία και τα νικάμπ τους, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα ζητήματα αποσπούν την προσοχή από πιο σημαντικά κοινωνικο-οικονομικά παράπονα.
«Τι μας ανησυχεί; Τα ρούχα μας. Για να ξέρουμε αν τα γένια μας ή το νικάμπ των γυναικών θα βελτιώσουν την κατάσταση των Γάλλων;». λέγοντας ότι αυτές οι ανησυχίες είναι ασήμαντες σε σύγκριση με την ευρύτερη ατζέντα τους.
Η περιφρόνησή τους για τις δυτικές δημοκρατικές αξίες γίνεται σαφής. Όταν ρωτήθηκε,
«Συμφωνείτε με τη δημοκρατία τώρα;» η απάντηση είναι ένα ηχηρό «Όχι!» Αυτή η ξεκάθαρη απόρριψη της δημοκρατίας είναι ίσως το βασικό χαρακτηριστικό μέσα στο βαθύ ιδεολογικό χάσμα μεταξύ μουσουλμάνων και γαλλικής κοινωνίας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου