Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΜΟNSTER"

 Εικόνα 

Γεννημένη στις

29 Φεβρουαρίου 1956 στο Ρότσεστερ του Μίσιγκαν, η Aileen Wuornos αντιμετώπισε αντιξοότητες από νεαρή ηλικία. Ο πατέρας της, ένας καταδικασμένος παιδεραστής, αυτοκτόνησε ενώ βρισκόταν στη φυλακή και η μητέρα της εγκατέλειψε την Αϊλίν και τον αδερφό της. 

Τα παιδιά έμειναν με τους παππούδες και τη γιαγιά τους από τη μητέρα τους, οι οποίοι φέρεται να τα κακοποίησαν. Σε ηλικία 11 ετών, η Aileen άρχισε να ασχολείται με τη σεξουαλική δραστηριότητα και τελικά στράφηκε στην πορνεία για να συντηρήσει τον εαυτό της.

 Εικόνα

 Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η Wuornos άρχισε να παρασύρεται στη Φλόριντα, βασιζόμενη στην πορνεία για εισόδημα. Μεταξύ 1989 και 1990, δολοφόνησε επτά άντρες, τον καθένα από τους οποίους είχε μαζέψει ενώ εργαζόταν ως πορνη.

 Εικόνα

 Τα θύματά της ήταν οι Richard Mallory, David Spears, Charles Carskaddon, Peter Siems, Troy Burress, Charles Humphreys και Walter Antonio. Πυροβόλησε καθέναν από αυτούς πανω στο σεξ, ισχυριζόμενη αργότερα ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα αφού προσπάθησαν να της επιτεθούν σεξουαλικά. 

 Η έρευνα και η σύλληψη 

Η αστυνομία της Φλόριντα παρατήρησε ένα μοτίβο μεταξύ των δολοφονιών και τις συνέδεσε με την Wuornos μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων και φυσικών αποδεικτικών στοιχείων. Η έρευνα οδήγησε τελικά στη σύλληψή της σε ένα μπαρ στο Port Orange της Φλόριντα, στις 9 Ιανουαρίου 1991. Η Tyria Moore, η φίλη της Wuornos, συνεργάστηκε με τις αρχές και έλαβε μια ομολογία από την Wuornos, η οποία παραδέχτηκε ότι σκότωσε έξι από τους άνδρες, αλλά υποστήριξε ότι είχε ενεργήσει σε αυτοάμυνα.

 Εικόνα

Η Wuornos καταδικάστηκε για τη δολοφονία πρώτου βαθμού του Richard Mallory το 1992 και καταδικάστηκε σε θάνατο. Τα επόμενα χρόνια, έλαβε πρόσθετες θανατικές ποινές για τους άλλους φόνους. Παρά το γεγονός ότι απέσυρε τους αρχικούς ισχυρισμούς της για αυτοάμυνα και αργότερα ομολόγησε τους φόνους, αμφιταλαντεύτηκε μεταξύ τύψεων και δικαίωσης σε διάφορες συνεντεύξεις. 

Εκτέλεση και Επακόλουθα 

Η Aileen Wuornos εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στις 9 Οκτωβρίου 2002, στις κρατικές φυλακές της Φλόριντα. Η ιστορία της έχει από τότε απεικονιστεί σε βιβλία, ντοκιμαντέρ και στην ταινία του 2003 "Monster".

 Η πασίγνωστη ταινία Monster του 2003 που χάρισε στη Charlize Theron το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου

 

 

 

 

 

 

 

SINOMOSIOLOGOS

sinomosiologos.blogspot.gr 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις