Σταύρωση χωρίς Ανάσταση στη Γάζα

 

Στην Ιερουσαλήµ,

στους Αγιους Τόπους, οι πιστοί συρρέουν από όλο τον κόσµο µε αφορµή το ορθόδοξο Πάσχα, όµως φέτος το µαρτύριο είναι πιο ζωντανό από κάθε άλλη χρονιά. Οι ισραηλινές δυνάµεις συνεχίζουν για έβδοµο µήνα να σκοτώνουν αδιακρίτως γυναίκες, παιδιά, νέους και γέρους Παλαιστίνιους, τόσο στη Λωρίδα της Γάζας όσο και στη ∆υτική Οχθη. Η Ανάσταση δεν θα έρθει ποτέ για όλους αυτούς.

Από τις 7 Οκτωβρίου µέχρι και σήµερα η γενοκτονική µανία των ισραηλινών δυνάµεων είναι σε πλήρη εξέλιξη και πέρα από τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυµατίες έχει αφήσει και µια από τις πιο πυκνοκατοικηµένες περιοχές του κόσµου απολύτως διαλυµένη και εκατοµµύρια ανθρώπους ξεριζωµένους και στα πρόθυρα του λιµού.

Σύµφωνα µε τις επίσηµες τοποθετήσεις και των Αµερικανών και των Ισραηλινών, που µοιάζουν πιο πολύ µε ευχές, η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια θα αρχίσει να εισρέει µαζικά στη Γάζα µετά την… Ανάσταση, στις αρχές Μαΐου. Ακόµη κι έτσι οι ειδικοί εκτιµούν ότι η ζωή στη Γάζα δεν θα επιστρέψει σύντοµα στην κανονικότητα, ούτε καν αν επιτευχθεί εκεχειρία. Το βασικό πρόβληµα της µαρτυρικής Γάζας, όπως και της ∆υτικής Οχθης, είναι η κατοχή και όσο δεν αναγνωρίζεται το παλαιστινιακό κράτος η ανοικοδόµηση και κάθε κίνηση που απαιτείται να γίνει για να επιστρέψει η ζωή των εκατοµµυρίων Παλαιστίνιων της περιοχής σε κανονικούς ρυθµούς αναγκαστικά θα περνά από τα χέρια της ισραηλινής κυβέρνησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις