Εξοντώθηκαν Γάλλοι της Λεγεώνας των Ξένων – Το ΝΑΤΟ αδειάζει Macron ...!!!

  Έρχεται ντόμινο κατάρρευσης στην Ουκρανία – Εξοντώθηκαν Γάλλοι της Λεγεώνας των Ξένων – Το ΝΑΤΟ αδειάζει Macron 

Στο μέτωπο σε 6 κατευθύνσεις

ο Ουκρανικός στρατός καθημερινά ηττάται, έχει υποστεί πανωλεθρία και χάνει συνεχώς εδάφη… ειδικά δυτικά της Avdiivka ο Ρωσικός στρατός προελαύνει σχεδόν 1,5 χιλιόμετρο καθημερινά.
Μάλιστα εάν πέσει η πόλη Chasiv Yar θα εξελιχθεί η κατάρρευση σε ντόμινο... το game over πλησιάζει για τον Ουκρανικό στρατό.

Οι αμερικανοί προβλέπουν ότι τελικά το Kharkiv και η Οδησσός θα πέσουν στα χέρια του Ρωσικού στρατού.
Πράκτορες της CIA θεωρούν ότι ο Zelensky είναι πλέον εμπόδιο για την Ουκρανία, ενώ πρώην αξιωματικός της CIA ζητάει την δολοφονία του Zelensky… για να διασωθούν χιλιάδες.
Εν τω μεταξύ οι ρώσοι πραγματοποίησαν την 5η μεγαλύτερη επίθεση στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας ακρωτηριάζοντας το ηλεκτρικό δίκτυο…
Η αρχή του τέλους για την Ουκρανία έχει ξεκινήσει, οι Δυτικοί ενώ απείλησαν ότι θα στείλουν στρατεύματα το ξανασκέφτονται… πάντως οι πρώτοι νεκροί από την Λεγεώνα των Ξένων – από τους πρώτους 500 που έφθασαν για να υποστηρίξουν την 54η ουκρανική χωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία στο Slavyansk… είναι γεγονός…
Οι Γάλλοι το διαψεύδουν αλλά πηγές στο μέτωπο επιμένουν ότι είναι ακριβείς οι πληροφορίες.

Ο Ρωσικός στρατός με 21 drone Shahed-136/131 και 55 πυραύλους ακρωτηριάζει τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε νωρίς στις 8 Μαΐου μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον ενεργειακών και στρατιωτικών υποδομών στην Ουκρανία.
Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στις πρόσφατες προσπάθειες του καθεστώτος της Ουκρανίας να καταστρέψει τις ρωσικές εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας.
Το καθεστώς του Κιέβου είπε ότι περισσότεροι από 50 πύραυλοι και 20 drones χρησιμοποιήθηκαν στη ρωσική επίθεση και ισχυρίστηκε ότι οι περισσότεροι από αυτούς αναχαιτίστηκαν. Ωστόσο, σοβαρές ζημιές αναφέρθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας από ουκρανικές επιχειρήσεις και αξιωματούχους.
Ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας της Ουκρανίας, η DTEK, αναγνώρισε ότι τουλάχιστον τρεις θερμοηλεκτρικοί σταθμοί «υπέστησαν σοβαρές ζημιές».
Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας είπε επίσης ότι η επίθεση μπορεί να προκαλέσει «περιορισμούς στον ενεργειακό εφοδιασμό» για τους βιομηχανικούς καταναλωτές.
Ο Διοικητής της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγος Mykola Oleshchuk ανέφερε στις 8 Μαΐου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 21 drone Shahed-136/131 και 55 πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων 45 πυραύλων κρουζ Kh-101/555, τεσσάρων πυραύλων κρουζ εκτοξευόμενου από τη θάλασσα Kalibr, δύο Iskander-M, έναν βαλλιστικό πύραυλο Iskander-K, δύο πυραύλους κρουζ Kh-59/69 και έναν αεροβαλλιστικό πύραυλο Kh-47 «Kinzhal».
Ο Oleshchuk ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αναχαίτισαν 33 πυραύλους κρουζ Kh-101/555, και τους τέσσερις πυραύλους κρουζ Kalibr, και τους δύο πυραύλους κρουζ Kh-59/69 και 20 Shaheds.
Ο υπουργός Ενέργειας της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν εγκαταστάσεις παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις περιφέρειες Poltava, Kirovohrad, Zaporizhia, Lviv, Ivano-Frankivsk και Vinnytsia.
Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας ενέργειας της Ουκρανίας DTEK ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε τρεις σταθμούς θερμικής ενέργειας (TPP) στην Ουκρανία και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ουκρανικής κρατικής εταιρείας μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Ukrenergo Maria Tsaturyan δήλωσε ότι οι περιφερειακές ενεργειακές αρχές θα εφαρμόσουν ομοιόμορφα τερματισμούς λειτουργίας σε όλες τις περιφέρειες της Ουκρανίας λόγω ελλείψεων ενέργειας και προειδοποίησε ότι το κέντρο ελέγχου Ukrenergo θα εκδώσει εντολή για διακοπή λειτουργίας έκτακτης ανάγκης σε όλη την Ουκρανία εάν συνεχιστεί η κατανάλωση.
Ο ουκρανικός κρατικός σιδηροδρομικός φορέας Ukrzaliznytsia ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν επίσης τη σιδηροδρομική υποδομή στην περιφέρεια Kherson, αναγκάζοντας τους διαχειριστές των σιδηροδρόμων να μειώσουν τα ταξίδια τρένων κατά μήκος των διαδρομών Κίεβο-Kherson και Κίεβο-Mykolaiv.
Αυτή είναι η πέμπτη μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση με πυραύλους και drone με στόχο την ουκρανική ενεργειακή υποδομή από τις 22 Μαρτίου 2024, καθώς ο ρωσικός στρατός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις υποβαθμισμένες ουκρανικές δυνατότητες αεράμυνας την άνοιξη του 2024 για να καταρρεύσει το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας και να περιορίσει την αμυντική βιομηχανική ικανότητα της Ουκρανίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν μαζικές επιθέσεις για να προκαλέσουν μακροπρόθεσμη ζημιά στην ουκρανική ενεργειακή υποδομή καθώς οι υποβαθμισμένες δυνατότητες αεράμυνας της Ουκρανίας παραμένουν μέχρι την άφιξη των πυραύλων αεράμυνας που παρέχονται από τις ΗΠΑ και άλλων δυτικών μέσων αεράμυνας σε κλίμακα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίσης εντείνει τα χτυπήματα κατά της ουκρανικής υποδομής μεταφορών τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προφανή προσπάθεια να διαταράξουν τις ουκρανικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) και να περιορίσουν τη ροή της αναμενόμενης βοήθειας των ΗΠΑ στην πρώτη γραμμή.

Stoltenberg αδειάζει Macron: Το ΝΑΤΟ δεν θα αναμιχθεί άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί άμεσα στον πόλεμο στην Ουκρανία τονίζει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, «αδειάζοντας» για ακόμα μια φορά τον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, ο οποίος πρόσφατα είπε πως δεν αποκλείει την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων, εάν οι Ρώσοι σπάσουν τις πρώτες γραμμές άμυνας και εάν ζητήσει κάτι τέτοιο το Κίεβο.
Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, o Stoltenberg είπε πως «το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύει να συμμετάσχει άμεσα στη σύγκρουση».
Όπως λέει, η Συμμαχία έχει δύο βασικές αποστολές: να στηρίξει το Κίεβο και να αποτρέψει την επέκταση της σύγκρουσης πέρα από την Ουκρανία.
«Ο Πρόεδρος Putin δεν πίστευε ότι θα παρέχουμε τόση βοήθεια στον Zelensky, αλλά ταυτόχρονα ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θα στείλουμε στρατεύματα.
Η Ουκρανία δεν ζήτησε κάτι τέτοιο.
Αυτό που μας ζητά είναι υποστήριξη, πυρομαχικά και επιθετικό πυροβολικό» τόνισε ο Stoltenberg.
Ο Stoltenberg υπογραμμίζει πως δεν βλέπει «άμεσο κίνδυνο στρατιωτικής επίθεσης σε οποιονδήποτε σύμμαχο του ΝΑΤΟ» από τη Ρωσία.
Επιπλέον, χαρακτήρισε απερίσκεπτη τη ρωσική πυρηνική ρητορική.
«Το ΝΑΤΟ δεν βλέπει καμία αλλαγή στη στάση της Μόσχας όσον αφορά αυτό το θέμα» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Sergei Naryshkin (Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας): Η αποστολή στρατού της Δύσης στην Ουκρανία… θα θεωρηθεί κλιμάκωση

Οι δηλώσεις δυτικών πολιτικών για την πιθανότητα αποστολής στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά ανεύθυνες, μπορούν να θεωρηθούν ως κλιμάκωση της σύγκρουσης, ο Sergei Naryshkin, διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.
«Πρόκειται για εξαιρετικά ανεύθυνες δηλώσεις δυτικών πολιτικών και ακόμη και οι ίδιες οι δηλώσεις μπορούν να θεωρηθούν ως κλιμάκωση της σύγκρουσης», είπε ο Sergei Naryshkin, σχολιάζοντας τις ολοένα και συχνότερες δηλώσεις στη Δύση για τη δυνατότητα αποστολής στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε τον Φεβρουάριο 2024 ότι οι δυτικοί ηγέτες συζητούσαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Παραδέχτηκε ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση, αλλά, σύμφωνα με τα λόγια του, «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».
Σε συνέντευξή του στον Economist στις αρχές Μαΐου, ο Macron επανέλαβε ότι δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο εάν η Ρωσία διαπεράσει την πρώτη γραμμή και υποβάλλει αίτημα για βοήθεια η Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Macron, «πολλές χώρες» συμφώνησαν με την προσέγγιση της Γαλλίας σχετικά με την πιθανή αποστολή στρατευμάτων.
Λίγο αργότερα , ο πρώην Βοηθός του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας Stephen Bryan, σε άρθρο για τους Asia Times, ανέφερε ότι η Γαλλία «έστειλε επίσημα» στρατιώτες της Λεγεώνας των Ξένων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 1.500 στρατιώτες έχουν σταλεί για να υποστηρίξουν την 54η ουκρανική χωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία στο Slavyansk.
Ωστόσο, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε άμεσα αυτές τις πληροφορίες.
Ο ηγέτης της Δημοκρατικής μειονότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων του Αμερικανικού Κογκρέσου, Hakeem Jeffries, πρόσφατα σε συνέντευξή του στο CBS News δεν απέκλεισε τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον Hakeem Jeffries, ένα τέτοιο σενάριο είναι πιθανό εάν ηττηθεί η Ουκρανία, καθώς οι ΗΠΑ «δεν μπορούν να επιτρέψουν την πτώση της Ουκρανίας».
Την ίδια ώρα, όπως είπε αργότερα ο εκπρόσωπος του State Department Matthew Miller, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι δεν θα αποσταλούν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Corriere della Sera: Το ΝΑΤΟ θα ανακοινώσει στη σύνοδο κορυφής ότι δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο, ενδέχεται να εγκρίνουν μια δήλωση που αποκηρύσσει την άμεση επέμβαση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επικαλούμενη το προσχέδιο του εγγράφου.
«Όχι μπότες στο έδαφος», σύμφωνα με την Corriere della Sera, αυτή είναι μια από τις βασικές φράσεις που περιέχονται στο προσχέδιο εγγράφου που θα εγκριθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
Μιλάμε για την Ουκρανία: η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα στείλει στρατιώτες στη μάχη», αναφέρει η Corriere della Sera.
Επιπλέον, σημειώνει η Corriere della Sera, στη σύνοδο κορυφής σχεδιάζουν να μεταφέρουν την προεδρία της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας από τον επικεφαλής του Πενταγώνου στα κεντρικά γραφεία στις Βρυξέλλες.
«Η στρατηγική στην Ουκρανία που μεταδίδεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αλλάξει, και την ίδια στιγμή, οι δυτικοί ηγέτες ετοιμάζονται να αλλάξουν πορεία».
Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου στην Ουάσιγκτον.
Όπως υποσχέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, θα είναι το «πιο φιλόδοξη» από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προειδοποίησε ότι δεν αναμένεται συμφωνία για την ένταξη της Ουκρανίας, αν και κάλεσε τους συμμάχους να διαθέσουν όπλα στο Κίεβο κατά προτεραιότητα.

David Marples (University of Alberta): Ο δρόμος προς το ΝΑΤΟ είναι κλειστός για την Ουκρανία

Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, παρά τις αισιόδοξες διαβεβαιώσεις από την Ουάσιγκτον, δήλωσε ο David Marples, καθηγητής στη Σχολή Ρωσικών Σπουδών στο University of Alberta στον Καναδά.
«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι η πολιτική του ΝΑΤΟ όσον αφορά την ένταξη νέων χωρών δεν καθορίζεται από τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken: αυτό απαιτεί ομόφωνη απόφαση όλων των μελών της συμμαχίας και πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν αρκετές χώρες στο ΝΑΤΟ που δεν είναι έτοιμες να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την ένταξη της Ουκρανίας», σημείωσε ο David Marples.
Εκτός από την έλλειψη συναίνεσης μεταξύ των μελών της συμμαχίας, η είσοδος του Κιέβου στο ΝΑΤΟ παρεμποδίζεται επίσης από τη σύγκρουση με τη Ρωσία.
Όπως σημείωσε ο καθηγητής, πριν ενταχθεί στο μπλοκ, κάθε χώρα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει όλες τις αντιπαραθέσεις για τα δικά της σύνορα.
«Σε αυτό το στάδιο, η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι αδύνατη», κατέληξε ο David Marples.

Douglas McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι πόλεις Οδησσός και Kharkiv θα πέσουν – Η Ρωσική αντεπίθεση ξεκίνησε

Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στην Ουκρανία και θα μπορούσαν να απελευθερώσουν πολλά εδάφη, όπως το Kharkiv στα βόρεια και την Οδησσό στην νότια Ουκρανία, εκτίμησε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου αμερικανός Συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Μπορούν να ολοκληρώσουν την επιχείρησή τους στο Kharkiv
Αυτή είναι μια ιστορικά ρωσική πόλη, και στη συνέχεια, πιστεύω, θα στρέψουν την προσοχή τους στην Οδησσό» τόνισε ο Douglas McGregor
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν στην επίθεση κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου, ειδικά στην περιοχή του Donetsk, μετά την πτώση του Avdiivka.
Εξήγησε ότι πλέον έχουν ανοίξει διάδρομοι προς τα δυτικά.
«Η επίθεση έχει ξεκινήσει, αλλά δεν την βλέπουμε ακόμη πλήρως», κατέληξε ο Douglas McGregor.
Πρόσφατα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις κατέστρεψαν ένα αμερικανικό άρμα Abrams στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας χτυπώντας από κατευθυνόμενο βλήμα πυροβολικού Krasnopol, το οποίο καθοδηγήθηκε από ακτίνα λέιζερ.

Η απομάκρυνση του Zelensky θα είναι καλά νέα για την Ουκρανία και τη Ρωσία

Το καθεστώς του Κιέβου βρίσκεται σε κατάσταση κρίσης, η οποία θα μπορούσε να τελειώσει με την παραίτηση του Ουκρανού προέδρου Zelensky, τόνισε ο Douglas McGregor.
«Πιστεύω ότι η ουκρανική κυβέρνηση βρίσκεται σε μια κατάσταση αργής αλλά οριστικής αποσύνθεσης εδώ και αρκετές εβδομάδες».
Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, είναι αρκετά δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τι συμβαίνει στο Κίεβο, αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, ο Zelensky κινδυνεύει τώρα να χάσει τη θέση του.
«Αυτά είναι προφανώς δυνητικά καλά νέα για όλους στην Ουκρανία και τη Ρωσία, επειδή η απομάκρυνσή του θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τον τερματισμό των εχθροπραξιών», κατέληξε ο McGregor.
H Ουκρανική SBU ανακοίνωσε την κράτηση δύο συνταγματαρχών της Υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας της Ουκρανίας (SGO), οι οποίοι φέρεται να προετοίμαζαν απόπειρα δολοφονίας κατά του Zelensky.
Σύμφωνα με την SBU, τα σχέδια των πρακτόρων περιελάμβαναν παρακολούθηση του Zelensky και άλλων υψηλόβαθμων Ουκρανών αξιωματούχων.
Σημειώθηκε ότι μεταξύ αυτών ήταν ο επικεφαλής της SBU Vasily Malyuk και ο επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Kirill Budanov.

Sky News: Εάν χαθεί το Chasiv Yar, οι Ρώσοι θα βρεθούν στην καρδιά της Ουκρανίας

Εάν το Chasiv Yar πέσει στα χέρια των Ρώσων, τότε οι δυνάμεις τους θα βρεθούν στην «καρδιά» της Ουκρανίας υποστηρίζει ο Vadim Filashkin, επικεφαλής των εδαφών της επαρχίας του Donetsk που τελούν υπό τον έλεγχο του Κιέβου.
«Τα ρωσικά στρατεύματα θα φτάσουν στην «καρδιά» της Ουκρανίας, εάν καταφέρουν να καταλάβουν την πόλη πρώτης γραμμής Chasiv Yar και άλλες περιοχές του Donbass» υποστήριξε ο Filashkin όπως μεταδίδει το βρετανικό Sky News.
Σε αυτήν την περίπτωση, εάν δηλαδή οι Ρώσοι καταλάβουν όλο το Donbass, τότε θα μπορούν να συνεχίσουν την προέλαση τους στις κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας.

El Mundo (ΜΜΕ Ισπανίας): Η Ουκρανία έκτισε ένα δίκτυο μυστικών εργοστασίων

Η Ουκρανία έχει κατασκευάσει ένα δίκτυο κρυφών εργοστασίων προκειμένου να επανεκκινήσει την αμυντική της βιομηχανία υποστηρίζει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Mundo.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας, Alexander Kamyshin, έχει φτιάξει ένα δίκτυο κρυφών εργοστασίων, μερικά από τα οποία είναι υπόγεια και επίσης καμουφλαρισμένα.
«Ο Kamyshin κατέχει τώρα τη θέση του Υπουργού Στρατηγικών Βιομηχανιών της Ουκρανίας και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο κρυφών εργοστασίων, μερικά από τα οποία είναι υπόγεια ενώ άλλα είναι στο επίπεδο του εδάφους καμουφλαρισμένα» υποστηρίζει η El Mundo.
Όπως αναφέρεται, η τοποθεσία αυτών των εργοστασίων φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό.
Το δημοσίευμα επικαλείται μια πηγή στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας, η οποία τονίζει ότι η παραγωγή όπλων έχει τριπλασιαστεί από το 2023 ενώ επισημαίνεται πως το Κίεβο έχει δεσμευτεί να γίνει το κέντρο παραγωγής όπλων για ολόκληρη τη Δύση.

Strana (ουκρανικό ΜΜΕ): Παραδοχή Ουκρανών - Η πιο απειλητική κατάσταση για το μέτωπο από την έναρξη του πολέμου

Η πιο απειλητική κατάσταση από την έναρξη της σύγκρουσης αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή στο μέτωπο υποστηρίζει ο αναπληρωτής διοικητής της ταξιαρχίας επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Maxim Zhorin, όπως μεταδίδει το Strana.ua.
«Δεν γνωρίζουμε τα ακριβή σενάρια – Kharkiv, νότος, Donbass ή όλα μαζί παράλληλα με ορισμένες επιθετικές ενέργειες στα σύνορα.
Αλλά οι Ρώσοι ετοιμάζονται για επίθεση» επισημαίνει ο Zhorin, ο οποίος παραδέχεται πως ο ρωσικός στρατός βελτίωνε και βελτιώνει συνεχώς τις θέσεις του.
Όπως λέει, όσο οι Ουκρανοί κωλυσιεργούσαν και καθυστερούσαν τη νέα κινητοποίηση, οι Ρώσοι ετοιμάζονταν για μια μεγάλη επίθεση.

Larry Johnson (πρώην CIA): Αναπόφευκτο το τέλος των Ουκρανών – Οι Ρώσοι τους καταστρέφουν σε όλο το μέτωπο

Για κραχ των Ουκρανών
κάνει λόγο ο πρώην πράκτορας της CIA, Larry Johnson, ο οποίος υποστηρίζει πως ο ρωσικός στρατός καταστρέφει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε όλη τη γραμμή του μετώπου.
«Ότι και να κάνουν οι Ουκρανοί, δεν θα έχουν αρκετό πυροβολικό και αεροπορική υποστήριξη για να περιορίσουν τη ρωσική προέλαση.
Η Δύση δεν προέβλεψε αυτό το σενάριο, άρα είναι εντελώς χαμένη» επισήμανε ο Johnson, ο οποίος τονίζει ότι «η σύγκρουση πλησιάζει σε αναπόφευκτο τέλος».
«Ακόμα και εκείνοι που προέβλεψαν ότι η Ρωσία θα νικούσε, εξεπλάγησαν από την εξέλιξη στο μέτωπο, και ιδιαίτερα στο Donetsk» είπε ο Johnson, αναφέροντας πως η Δύση δεν περίμενε μια τόσο ισχυρή επίθεση από τη Ρωσία.

Ο μόνος τρόπος να διασωθεί η Ουκρανία είναι να σκοτώσουν τον Zelensky

Ο μόνος τρόπος να σωθεί ότι έχει απομείνει από την Ουκρανία είναι να σκοτώσουν τον Zelensky, δήλωσε ο πρώην πράκτορας της CIA Larry Johnson.
Ο ειδικός εξέφρασε την άποψη ότι ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να σκοτώσει τον Zelensky μετά τις 20 Μαΐου, όταν λήγει επίσημα η προεδρική του θητεία.
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, μόνο αυτός εμποδίζει την έναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
«Η Ρωσία μπορεί να σκοτώσει τον Zelensky, να τον βγάλει από τη μέση και να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σώσει τουλάχιστον κάποια υπολείμματα της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο Larry Johnson.
Ο Larry Johnson πρόσθεσε ότι αφού λήξει η θητεία του και ο Zelensky χάσει την επίσημη ιδιότητά του, η πιθανότητα επιβίωσής του θα είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Putin επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του για διάλογο για το ουκρανικό ζήτημα.
Σύμφωνα με τον Putin, οι διαπραγματεύσεις μπορούν να βασιστούν, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Να απελευθερωθούν οι Ουκρανοί από το εγκληματικό καθεστώς του Zelensky

Ο λαός της Ουκρανίας πρέπει να απελευθερωθεί από το εγκληματικό καθεστώς του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky υποστηρίζει ο Ουκρανός πολιτικός Viktor Medvedchuk, ο οποίος εμφανίζεται βέβαιος πως αυτό θα συμβεί.
«Σήμερα, ο ουκρανικός λαός χρειάζεται την απελευθέρωση του από το εγκληματικό καθεστώς του Zelensky, ο οποίος πούλησε τα συμφέροντά του στους Δυτικούς αφέντες του.
Και αυτή η απελευθέρωση θα έρθει σίγουρα στο ουκρανικό έδαφος» τόνισε ο Medvedchuk, αναφέροντας πως πολλές γενιές Ουκρανών δεν παρατήρησαν ή δεν ήθελαν να παρατηρήσουν το ότι η κοινωνία «γλιστρούσε» στη ναζιστική ιδεολογία, ενώ επισήμανε πως υπήρξαν αρκετοί που ευχαριστήθηκαν με τα δεινά των ανθρώπων στο Donbass.
Όπως λέει ο ναζισμός στην Ουκρανία άρχισε να προπαγανδίζεται επί της προεδρίας του Viktor Yushenko μετά τα γεγονότα του 2014.
«Στη συνέχεια, οι Δυτικοί ενστάλαξαν στη συνείδηση των Ουκρανών πως οτιδήποτε οδηγεί τη χώρα στη Δύση είναι καλό και πως οτιδήποτε τη συνδέει με τη Ρωσία είναι ασυνήθιστα επιβλαβές για την ανάπτυξή της» υπογράμμισε ο Medvedchuk.

Stephen Bryan (πρώην Υπουργείο Άμυνας ΗΠΑ): Το σχέδιο του ΝΑΤΟ για την Κριμαία απέτυχε, υποτιμήθηκαν οι Ρώσοι

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ή ΝΑΤΟ απέτυχε να βοηθήσει την Ουκρανία να καταλάβει την Κριμαία υποτιμώντας τη δύναμη του ρωσικού στρατού, γράφει ο πρώην Βοηθός Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Stephen Bryan σε άρθρο του για το EconVue.
«Αν και η Δύση προσέγγισε την επίθεση με μια αναμφισβήτητα αρνητική, μάλλον υποτιμητική, εικόνα του ρωσικού στρατού, το αποτέλεσμα υπονόμευσε αυτές τις εύκολες υποθέσεις.
Με καλύτερους διοικητές και διοικητές πεδίου, καθώς και με σύγχρονο εξοπλισμό και τακτικές, οι Ρώσοι διέκοψαν την επίθεση που σχεδιάστηκε από το ΝΑΤΟ».
Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ για 12 μήνες εξόπλιζε και εκπαίδευε 12 ουκρανικές ταξιαρχίες για να σπάσει τον ρωσικό έλεγχο στην Κριμαία.
Το σχέδιο ήταν να απομονωθούν τα ρωσικά στρατεύματα από τη χερσόνησο, ακολουθούμενο από ένα πονηρό σχέδιο του ΝΑΤΟ για την καταστροφή της γέφυρας, το οποίο υποτίθεται ότι θα επέτρεπε στην Ουκρανία να ανακαταλάβει την Κριμαία από τη Ρωσία και να καταλάβει λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα.
«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξέτασαν προσεκτικά τα σενάρια επίθεσης χρησιμοποιώντας τους πιο σύγχρονους προσομοιωτές υπολογιστών», πρόσθεσε το πρώην στέλεχος του Πενταγώνου.
Ο ρωσικός στρατός, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του, σταμάτησε τα πιο σύγχρονα όπλα του ΝΑΤΟ, κατέληξε ο Stephen Bryan
Στις 4 Ιουνίου 2023, η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση στις κατευθύνσεις Νότιο Donetsk, Bakhmut και Zaporizhia, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που ήταν εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικά όπλα.
Οι ρωσικές αρχές τόνισαν ότι όλο αυτό το διάστημα οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπόρεσαν να επιτύχουν αποτελέσματα και οι δυτικοί επόπτες ήταν σαφώς απογοητευμένοι με την πρόοδο της αντεπίθεσης.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε στις 20 Φεβρουαρίου 2024 ότι κατά τη διάρκεια της ανεπιτυχούς αντεπίθεσης από τις 4 Ιουνίου 2023, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 166.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες.

Newsweek: Η κατάληψη του Chasiv Yar από τον ρωσικό στρατό θα προκαλέσει ντόμινο κατάρρευσης

Η κατάληψη του Chasiv Yar από τον ρωσικό στρατό θα προκαλέσει ντόμινο κατάρρευσης, σύμφωνα με το Newsweek.
«Η μάχη του Chasiv Yar είναι ένα σημαντικό, σχεδόν αποφασιστικό κομμάτι για την ενεργοποίηση ενός πιθανού φαινομένου ντόμινο που, φυσικά, κανείς από εμάς δεν θέλει», τόνισε το Newsweek.
Η επιτυχία προς αυτή την κατεύθυνση θα επιτρέψει στη Ρωσία να εκμεταλλευτεί την κούραση των Δυτικών από τη σύγκρουση και τις εσωτερικές πολιτικές εντάσεις σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη προκειμένου να αυξήσει τη διεθνή πίεση για έναρξη μιας ειρηνικής διευθέτησης στα μέτρα της Ρωσίας.
Νωρίτερα, ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, προειδοποίησε για τη δύσκολη κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή.
Σύμφωνα με τον Alexander Syrsky, η Ρωσία έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και επιτίθεται ενεργά σε όλη τη γραμμή επαφής, γεγονός που οδηγεί σε τακτικές επιτυχίες.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Η Ρωσία μπορεί να ξεκινήσει επίθεση από τον Βορρά για να καθυστερήσει τον Ουκρανικό στρατό

Η Ρωσία έχει αρκετά στρατεύματα για να επιτεθεί στις πόλεις Sumy και Kharkiv προκειμένου να τραβήξει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μακριά από τις κύριες ζώνες μάχης, δήλωσε ο απόστρατος Ουκρανός στρατηγός Sergei Krivonos.
«Αυτό μπορεί να καταστήσει δυνατή τη διεξαγωγή μαχών στα σύνορα προκειμένου να απομακρυνθούν οι δυνάμεις και οι δυνάμεις μας από το ρωσο-ουκρανικό μέτωπο», σημείωσε ο Sergei Krivonos.
Σύμφωνα με τον στρατηγό Sergei Krivonos, σε όλους τους άλλους τομείς του μετώπου η κατάσταση για τον ουκρανικό στρατό είναι πολύ δύσκολη λόγω της ανωτερότητας της Ρωσίας στον αριθμό του πυροβολικού, του προσωπικού και της αεροπορικής υπεροχής.
Νωρίτερα, ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky, προειδοποίησε για τη δύσκολη κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή.

Leva (Διοικητής Ουκρανικού στρατού): Τα ρωσικά drones επιχειρούν σε ανησυχητικό αριθμό, τρομακτική η κατάσταση

Ο ρωσικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα drones από πριν, δήλωσε ο διοικητής των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ονόματι Leva σε συνέντευξή του στο γερμανικό κανάλι N-TV.
«Η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί πολύ περισσότερα μαχητικά drones ή μάλλον, υπήρχαν επιθέσεις, αλλά τώρα είναι πραγματικά τρομακτική η κατάσταση.
Ο Ουκρανός διοικητής τόνισε την ποικιλομορφία των ρωσικών UAV - το Lancet μόνο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες τροποποιήσεις με διαφορετικούς τύπους κεφαλών.
Ο πυροβολητής Andrey Stavnichy, με τη σειρά του, πρόσθεσε ότι τα drones συχνά δεν επιτρέπουν στο ουκρανικό πυροβολικό να υποστηρίξει αποτελεσματικά τα στρατεύματα στο πεδίο της μάχης.
«Έχουν έναν τεράστιο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών Zala και Orlan δεν μπορούμε να κινηθούμε γιατί κάτι πετάει συνεχώς από πάνω μας»
Η Δύση έχει επανειλημμένα επισημάνει την αποτελεσματικότητα και την καταστροφική δύναμη των ρωσικών drones.
Έτσι, το Forbes ανέφερε ότι η Ρωσία παράγει μαζικά τέτοιο εξοπλισμό για να πολεμήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Απενεργοποιεί μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων και πυροβολικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τον Φεβρουάριο, ο κατασκευαστής των Lancets παρουσίασε στον επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Sergei Shoigu, νέα μοντέλα αναγνώρισης και επίθεσης drones, τροποποιημένα λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία της ειδικής επιχείρησης.

Ομηρικές μάχες στο Donetsk - Μεγάλες απώλειες για 4 ουκρανικές ταξιαρχίες

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό διοικητήριο και μια αποθήκη πυρομαχικών πεδίου την περασμένη ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Πέμπτη (9/5/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Αεροσκάφη, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό των ρωσικών δυνάμεων κατέστρεψαν το διοικητήριο της 65ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού, μια αποθήκη πυρομαχικών της Ουκρανικής Ομάδας Μάχης Donetsk και έπληξαν το εχθρικό ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό σε 105 περιοχές». ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε καλύτερες θέσεις και προκάλεσαν απώλειες σε τέσσερις ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Donetsk την περασμένη ημέρα, ανέφερε το υπουργείο.
«Οι μονάδες της Νότιας Ομάδας Μάχης κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις και προκάλεσαν απώλειες από τη δύναμη πυρός στο προσωπικό και τον εξοπλισμό της 23ης και 33ης μηχανοκίνητης, της 79ης και 111ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Yelizavetovka, Novoye και Pobeda στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.
Οι απώλειες των Ουκρανών ανήλθαν σε 215 άτομα προσωπικό (νεκροί, τραυματίες) δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου ενός αμερικανικού M113, δύο μηχανοκίνητων οχημάτων, ενός M777 αμερικανικής κατασκευής, τεσσάρων οβιδοβόλων D-20 των 152 χιλιοστών και δύο D-30 των 122 χιλιοστών», διευκρίνισε.

Αποκρούστηκε αντεπίθεση στο Kupyansk

Τα ρωσικά στρατεύματα απέκρουσαν την ουκρανική αντεπίθεση στην περιοχή Kupyansk την περασμένη ημέρα
Τα ρωσικά στρατεύματα βελτίωσαν τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή και απέκρουσαν μια αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό Senkovka στην κατεύθυνση Kupyansk στην περιοχή Kharkiv την περασμένη ημέρα.
«Οι μονάδες της Δυτικής Ομάδας Μάχης βελτίωσαν τις θέσεις τους και προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς της 21ης και 44ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Stelmakhovka και Nevskoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk.
Επιπλέον, απέκρουσαν μια αντεπίθεση με ομάδα επίθεσης της 116ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Senkovka», ανέφερε το υπουργείο.
Ο ουκρανικός στρατός έχασε περίπου 40 στρατιώτες, δύο οβίδες D-20 των 152 χλστ. και ένα οβιδοβόλο D-30 των 122 χλστ. στην κατεύθυνση του Kupyansk τις τελευταίες 24 ώρες, διευκρίνισε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις