Η NULAND ΠΗΡΕ ΔΩΡΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ "ΓΡΑΒΑΤΑ" ΣΤΟ GITMO

 

Η Βικτόρια Νούλαντ

κρεμάστηκε στον Κόλπο του Γκουαντάναμο την Πέμπτη το απόγευμα, αφού είπε σε συνάδελφό της ότι ο ναύαρχος Κράνταλ ήταν ένας «δειλός μάγκας» που δεν είχε τις «μπάλες» για να εκτελέσει ή να διατάξει την εκτέλεση κάποιου της διάκρισης και εξέχουσας θέσης της. Καυχιόταν επίσης, μέσω εξαπάτησης ή αυταπάτης, ότι είχε παραδοθεί στο JAG οικειοθελώς επειδή ο «Πρόεδρος Ομπάμα» την ήθελε από μέσα για να συγκεντρώσει πληροφορίες για τις δραστηριότητες του GITMO. «Μπορώ να φύγω όποτε θέλω, ακόμη και σήμερα, και δεν υπάρχει τίποτα εδώ που μπορεί να κάνει για να με σταματήσει», καυχήθηκε η Νούλαντ.

Οι κρατούμενοι στο «θάνατο» του Camp Delta συνήθως περνούν τις τελευταίες τους μέρες στην απομόνωση και δεν έχουν καμία επαφή ούτε με τους κοντινότερους γείτονές τους. Δεν έχουν ανέσεις ή προνόμια και αφήνουν τα κελιά τους υπό αυστηρή φρουρά δύο φορές την εβδομάδα για να κάνουν ντους. Ωστόσο, ο συνωστισμός και η απροθυμία του JAG να μεθοδεύσει τις αυθημερόν εκτελέσεις - να τις κρεμάσει αμέσως μετά την καταδίκη - οδήγησε τους κρατούμενους να ανακατεύονται στους διαδρόμους, να περνούν σημειώσεις και να μιλούν ο ένας στον άλλο μέσω των αεραγωγών διακριτικά.

Η Nuland δεν ήξερε την έννοια της «διακριτικότητας» και ήθελε οι κάτοικοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία της, σε αντίθεση με τη δική τους, ήταν μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά. «Ένα τηλεφώνημα, ένα τηλεφώνημα στον Μπάιντεν ή τον Ομπάμα, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται και φεύγω από εδώ. Δεν μπορείς να πας σπίτι, αλλά εγώ μπορώ. Μπορώ να φύγω από αυτό το μέρος όποτε θέλω, ακόμη και σήμερα», είπε η Νούλαντ σε έναν κρατούμενο.

Ένας φρουρός άκουσε το καύχημα της Nuland και την ανέφερε στον διοικητή , ο οποίος φέρεται να ενημέρωσε τον ναύαρχο Crandall ότι η συμπεριφορά της Nuland είχε γίνει αφόρητη και ενοχλητική.

Ο ναύαρχος Κράνταλ την τίμησε με προσωπική επίσκεψη.

«Λοιπόν, η είδηση που ακουγεται είναι ότι μπορείτε να φύγετε από το GITMO σήμερα, κρατούμενη Νούλαντ. Το σκέφτηκα αυτό και αποφάσισα ότι έχεις δίκιο: φεύγεις σήμερα».

Το χρώμα έσβησε από το πρόσωπο της Nuland. «Όχι, όχι, είπες το δέκατη έκτη μερα. Υποσχέθηκες. Σήμερα είναι μόνο η ενδέκατη», είπε η Νούλαντ.

«Δεν σου υποσχέθηκα τίποτα, κρατούμενη Νούλαντ. Είπα «δοκιμαστικά» τυπικα την δεκατη εκτη, και δοκιμαστικό σημαίνει ό,τι το αλλαζω οποτε θελω...και θελω τώρα», είπε ο ναύαρχος.

Δύο ώρες αργότερα, η Νούλαντ στάθηκε πάνω από την αγχόνη τρέμοντας από φόβο με ένα σχοινί στο λαιμό της και τον τρόμο στα μάτια της. Δεν απάντησε όταν ο ναύαρχος ρώτησε αν είχε τα τελευταία λόγια, λες και ο φόβος είχε ρουφήξει την ανάσα από το στόμα της.

«Τελευταία ευκαιρία», είπε ο ναύαρχος.

Η Νούλαντ φάνηκε να μαζεύει λίγο θάρρος. Ίσιωσε το σώμα της και πήρε μια βαθιά ανάσα.

«Ορκίζομαι πίστη στον Ομπάμα»

«Δικιο εχεις με τοσα καλά που έκανε για σένα», είπε ειρωνικά ο ναύαρχος, κουνώντας το κεφάλι του, καθώς έβλεπε το άψυχο σώμα της Νούλαντ να κρέμεται από το σχοινί και να λαχανιάζει.

Κατά την εκφώνηση του ονόματος του Ομπάμα, είχε διατάξει τον δήμιο να ανοίξει την πόρτα κάτω από τα πόδια της Νούλαντ.

Τρία λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

 

 

 

 

  ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις