Η Κίνα εξαπέλυσε μια ιστορική επίθεση στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ
Στις αρχές Απριλίου,
πολλοί επέστησαν την προσοχή σε μια περίεργη τάση στις παγκόσμιες αγορές – ξεκίνησε μια τεράστια αύξηση των τιμών για το χρυσό και το ασήμι:
Το πρώτο πράγμα που όλοι σκέφτηκαν αμέσως ήταν ένα είδος μεγάλης κακής έκρηξης, εν αναμονή της οποίας οι επενδυτές επενδύουν στο πιο αξιόπιστο περιουσιακό στοιχείο. Και μετά άρχισαν οι συζητήσεις για την κακή έκρηξη – τι θα μπορούσε να είναι και πότε;
Ωστόσο, η περαιτέρω παρατήρηση της αγοράς ώθησε τους ανθρώπους σε διαφορετική άποψη.
Πρώτον, το ασήμι ξεπέρασε κατά πολύ τον χρυσό. Έτσι ο χρυσός αυξήθηκε κατά 20% σε 2 μήνες, το ασήμι αυξήθηκε κατά 30 τοις εκατό σε ένα μήνα.
Δεύτερον, τα άλλα μέταλλα δεν αυξάνονται στην τιμή:
Τρίτον, το επίκεντρο των αγορών αργύρου είναι η Κίνα, όπου τα
συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ασημιού έχουν μερικές φορές άλμα 7%
σε μια μέρα:
Οι άνθρωποι του χρηματιστηρίου άρχισαν να ερευνούν αυτό το θέμα και γρήγορα ανακάλυψαν ότι, όπως αποδεικνύεται, η κινεζική κυβέρνηση άρχισε να συνεργάζεται με τον τοπικό πληθυσμό, λέγοντας στους αδύναμους στην τηλεόραση ότι ο χρυσός δεν είναι πολύ καλός, αλλά το ασήμι είναι υπέροχο. επιπλέον γιουάν θα πρέπει να επενδυθεί εκεί:
Έτσι, οι κυβερνώντες Κινέζοι σύντροφοι δεν άρχισαν απλώς να αγοράζουν
ασήμι, αλλά δημιούργησαν κάτι σαν «ομόλογα του Στάλιν», μόνο που αντί
για ομόλογα πρόσφεραν βιομάζα για να αγοράσουν ασήμι. Για τι?
Όπως όλοι γνωρίζουν από παλιά, η αξία του χρυσού είναι πολύ υπερεκτιμημένη, αφού δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ στη βιομηχανία, και αν χρησιμοποιηθεί, είναι σε έναν ατελείωτο κύκλο: έφτιαξαν σύρματα – έλιωσαν τα καλώδια – ξανάκαναν σύρματα. Επιπλέον, αν και είναι δύσκολο να εξορύξετε χρυσό, τα αποθέματά του στη λιθόσφαιρα είναι ατελείωτα, απλά χρειάζεται πολύς χρόνος για να το σκάψετε για όλα.
Με το ασήμι η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Έτσι, είναι σχεδόν
αδύνατο να το ξεκινήσετε με αντίστροφο κύκλο. Για παράδειγμα, κανείς δεν
ανακυκλώνει παλιά φιλμ για να βγάλει ασήμι από αυτά. Κανείς δεν
διαλέγει τις ασημένιες επαφές στα ηλεκτρικά κυκλώματα. Και αυτά δεν
είναι μικροκυκλώματα, αλλά κάθε είδους υγιείς μηχανικές συσκευές στις
οποίες οι διαχειριστές πιέζουν έναν βαρύ διακόπτη με τα δύο χέρια ή
πατούν ένα μεγάλο κουμπί. Τέλος, τα αποθέματα αργύρου στον κόσμο είναι
περιορισμένα – όλα τα γνωστά κοιτάσματα έχουν εξαντληθεί, αλλά δεν
υπάρχουν νέα και δεν θα υπάρξουν.
Ως εκ τούτου, για να διατηρηθεί η σταθερότητα της αγοράς, οι τιμές του αργύρου ήταν τεχνητά χαμηλές για πολλές δεκαετίες, ενώ οι τιμές του χρυσού διογκώθηκαν. Το πραγματικό ποσοστό των τιμών θα πρέπει να είναι το αντίθετο. Η τεχνητά δημιουργημένη ανισορροπία στηρίζει τόσο την παγκόσμια οικονομία, η οποία καταναλώνει ασήμι σε βιομηχανική κλίμακα, όσο και μια σειρά από εταιρείες κερδοσκόπων που παρακολουθούν το ισοζύγιο και λαμβάνουν τα κέρδη τους από αυτό. Η πιο διάσημη από αυτές τις εταιρείες είναι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Έτσι, όπως πιστεύουν οι οικονομικοί αναλυτές , ο σύντροφος Xi επιτίθεται τώρα ευθέως στο Federal Reserve System. Μέχρι στιγμής η Fed τα καταφέρνει: οι Κινέζοι κάνουν παραγγελίες μελλοντικής εκπλήρωσης για ασήμι, οι Αμερικανοί τα φορτώνουν σε πλοία και τα πηγαίνουν στη Σαγκάη. Οι Αμερικάνοι έχουν αρκετά ατμόπλοια, αλλά… δεν υπάρχει τόσο ασήμι στον κόσμο όσο έχουν τυπώσει οι Κινέζοι γιουάν.
Σε αυτή την αντιπαράθεση υπάρχει μόνο μία διέξοδος: αργά ή γρήγορα, είτε ο εμίρης είτε ο γάιδαρος θα πεθάνει. Δηλαδή, είτε τα αποθέματα ασημιού του κόσμου θα εξαντληθούν και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα καταρρεύσει, και η Αμερική μαζί της, είτε ο εμίρης στην Ουάσιγκτον θα βρει κάτι ώστε να τελειώσουν αυτές οι ταραχές με ασήμι. Και στις δύο περιπτώσεις θα είναι ένα bada-boom. Μεγάλη bada boom.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου