Η εκδίκηση του καταναλωτή...!!!

  

Ο Έλληνας επιτέλους

μοιάζει να ξυπνά από το λήθαργο και να αποκτά καταναλωτική συνείδηση. Ένα αυθόρμητο λαϊκό κύμα συμπαράστασης αγκαλιάζει την εταιρία που η κυβέρνηση προσπάθησε να βάλει λουκέτο επειδή είχε φθηνά ελληνικά προϊόντα και ανταγωνιζόταν την εταιρία Μπαρμπα Στάθης που πουλούσε σε υπερδιπλάσιες τιμές κι είχε στέλεχος την κόρη του Μητσοτάκη!

Το καθεστώς Μητσοτάκη επέβαλλε το πρόστιμο 742.000 ευρώ στην «ΑΙΝΟΣ ΑΕΒΕ», μια ελληνική οικογενειακή εταιρία, γιατί «αποκόμιζε μεγαλύτερο περιθώριο μικτού κέρδους από αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία.»

Το πρόστιμο μπήκε σε μια εταιρεία που τα κατεψυγμένα προϊόντα της είναι 50% έως 70% φθηνότερα από τα αντίστοιχα προϊόντα του «Μπάρμπα Στάθη», που ανήκει πλέον στην CVC- την αγαπημένη εταιρεία της οικογένειας Μητσοτάκη, η οποία έχει αγοράσει κοψοχρονιάς εταιρείες, νοσοκομεία, ΔΕΗ και δεν συμμαζεύεται και έχει προσλάβει σε διευθύνων θέση την κόρη του Μητσοτάκη στην μητρική της εταιρεία στο Λονδίνο.

Αυτή είναι μια καθημερινή εικόνα απο τα σούπερ μάρκετ της χώρας, όπου τα ελληνικά προϊοντα Αίνος γίνονονται ανάρπαστα και τα αγνώστου προέλευσης προϊόντα «Μπάρμπα Στάθη» παραμένουν στο ράφι.

Παρακάτω θα δώσουμε μια λίστα για τις εταιρίες που η CVC έχει ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ και αφορά την μισή ελληνική αγορά ρυθμίζοντας πάντα τις τιμές της αγοράς ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ! Και όπως φαίνεται, όποιος τολμήσει να πουλήσει φθηνότερα, τρώει τεράστιο πρόστιμο…

Η δύναμη σου Έλληνα καταναλωτή είναι μεγάλη, η Ελλάδα κατέχει πλέον την 4η θέση παγκοσμίως στα πιο ακριβά τρόφιμα σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ Επέβαλε το δικό σου καθεστώς κόντρα στο μαφιόζικο καθεστώς της φαμίλιας Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους πληθωρισμούς στα τρόφιμα σε όλες τις χώρες του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), που σημαίνει ότι η ακρίβεια κυριολεκτικά «τσακίζει» τους Έλληνες.

Ο πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 6,7%, με την Ελλάδα να έχει την 4η χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών που ελέγχει ο οργανισμός. Εάν συνυπολογιστεί ότι η Ελλάδα έχει και από τους πιο χαμηλούς μισθούς στην ΕΕ τότε η ακρίβεια των τροφίμων καθίσταται απαγορευτική για την επιβίωση των Ελλήνων πολιτών!

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στη χώρα μας διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στο 6,7%, από το 8,3% τον Ιανουάριο του 2024.

Παρά τη μείωση του πληθωρισμού στην ενέργεια (2,1% τον Φεβρουάριο και 5,7% τον Ιανουάριο), ο γενικός δείκτης πληθωρισμού μειώθηκε ελαφρώς, από το 3,1% τον πρώτο μήνα του 2024 στο 2,9%.

Την ίδια ώρα, στις χώρες που παρακολουθεί ο ΟΟΣΑ ο συνολικός πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 5,7%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο βασικός πληθωρισμός μειώθηκε στα 3/4 των χωρών του ΟΟΣΑ, με τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση να καταγράφεται στην Πολωνία και τη Σουηδία, και τη μεγαλύτερη άνοδο στην Τουρκία.

Ο συνολικός πληθωρισμός ήταν κάτω του 2% σε επτά χώρες του ΟΟΣΑ και παρέμεινε αρνητικός στην Κόστα Ρίκα.

Ο πληθωρισμός των τροφίμων συνέχισε να μειώνεται για 15ο συνεχόμενο μήνα, φτάνοντας στο 5,3% τον Φεβρουάριο, από 6,3% τον Ιανουάριο, και αυξήθηκε μόνο σε τέσσερις χώρες του ΟΟΣΑ.

Ο πληθωρισμός των τροφίμων του ΟΟΣΑ ήταν χαμηλότερος από τον ονομαστικό πληθωρισμό για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021.

Ο πληθωρισμός της ενέργειας του ΟΟΣΑ αυξήθηκε, αλλά παρέμεινε μετρίως αρνητικός, στο -0,5% τον Φεβρουάριο, παρά τον ισχυρό ενεργειακό πληθωρισμό στην Τουρκία και την Κολομβία.

Ο βασικός πληθωρισμός του ΟΟΣΑ (πληθωρισμός μείον τα τρόφιμα και την ενέργεια) συνέχισε να μειώνεται, αλλά παρέμεινε υψηλός στο 6,4%, ανακλώντας τις σταθερές τιμές των υπηρεσιών.

Στη ζώνη του ευρώ, ο ετήσιος πληθωρισμός, όπως μετράται με τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ), μειώθηκε στο 2,6% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με το 2,8% τον Ιανουάριο.

Η μείωση του πληθωρισμού των τροφίμων ήταν περίπου διπλάσια από αυτήν του ΟΟΣΑ, ενώ ο πυρήνας μειώθηκε με ρυθμό παρόμοιο με αυτόν του ΟΟΣΑ.

Τον Μάρτιο του 2024, η προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat έδειξε άλλη μια πτώση στη ζώνη του ευρώ (στο 2,4%) και στον δομικό πληθωρισμό (στο 2,9% από 3,1% τον Φεβρουάριο), με επιβράδυνση της πτώσης των τιμών της ενέργειας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις