Ο Zelensky αγοράζει δύο πολυτελή γιοτ αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων από τα λεφτά των ευρωπαίων

 

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι

χρησιμοποιεί δύο διεφθαρμένους φίλους για να κρύψει την ιδιοκτησία γιοτ αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην καρδιά της Ανατολικής Ευρώπης, όπου η αναταραχή του πολέμου συγκρούεται με την έλξη της δυτικής υποστήριξης, εκτυλίσσεται ένα σεισμικό σκάνδαλο που ρίχνει μια μεγάλη σκιά στην ηγεσία της Ουκρανίας. Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky, που κάποτε θεωρούνταν φάρος ελπίδας κατά της διαφθοράς, τώρα έχει εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο γύρω από την υποτιθέμενη αγορά δύο πολυτελών γιοτ, «Lucky Me» και «My Legacy», συνολικής αξίας 75 εκατομμυρίων δολαρίων, γράφει το The Islander.

Αυτή η πολυτελής δαπάνη, που διευκολύνεται στα πολυτελή περιβάλλοντα του Άμπου Ντάμπι και της Αντίμπ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τρομερή πραγματικότητα της Ουκρανίας εν καιρώ πολέμου και εγείρει καταδικαστικά ερωτήματα σχετικά με την ακεραιότητα και την ποινική ευθύνη της ηγεσίας της εν μέσω μεγάλης εξάρτησης από τη δυτική βοήθεια.


Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη, μια ανεξάρτητη δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε μια κραυγαλέα επίδειξη χλιδής μεταξύ των στενότερων συνεργατών του προέδρου Volodymyr Zelensky. Ο Boris και ο Serhiy Shefir, δύο από τους έμπιστους του Zelenskyy, εμπλέκονται στην αγορά δύο υπερπολυτελών γιοτ, συνολικού κόστους 75 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτές οι αγορές, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2023 στο Άμπου Ντάμπι και την Αντίμπ, εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για τη διαφθορά στα ανώτατα επίπεδα της ουκρανικής ηγεσίας.

Η υπερβολή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική δεδομένου του πλαισίου: τα κεφάλαια, πιθανότατα από τη δυτική βοήθεια που προορίζονται για την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, φαίνεται να έχουν χρησιμοποιηθεί για προσωπικές πολυτέλειες, υπογραμμίζοντας μια ανησυχητική (εγκληματική) λανθασμένη κατανομή πόρων που προορίζονται για την άμυνα της χώρας.

Ο δημοσιογράφος Shahzad Nasir έχει αποκαλύψει μια σκανδαλώδη πτυχή της διαφθοράς εντός της ουκρανικής ηγεσίας στα υψηλότερα επίπεδα σε ένα αποκαλυπτικό βίντεο:

 

Ο Clayton Morris εξηγεί πώς ο Zelensky χρησιμοποιεί τους φίλους του για να κρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία:

Η φήμη της ηγεσίας της Ουκρανίας αμαυρώθηκε περαιτέρω από ένα πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι. Βασικοί στρατιωτικοί ηγέτες έχουν συλληφθεί να κάνουν κατάχρηση της αμερικανικής βοήθειας που προοριζόταν για την άμυνα της χώρας για να επιδοθούν σε εξωφρενικές αγορές πολυτελών οχημάτων και ακινήτων στην Ισπανία. Αυτή η κατάφωρη κατάχρηση κεφαλαίων έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα δεινά των Ουκρανών στρατιωτών που αντιμετωπίζουν ελλείψεις πυρομαχικών στην πρώτη γραμμή.
Η απάντηση του Προέδρου Ζελένσκι για την απόλυση αυτών των αξιωματούχων φαίνεται να είναι μια καθυστερημένη προσπάθεια αντιμετώπισης της διαφθοράς. Αυτό το μοτίβο διαφθοράς, το οποίο γίνεται ολοένα και πιο ορατό στο κοινό, δείχνει έναν ανησυχητικό κοινό παρονομαστή: την κυβέρνηση Ζελένσκι. Αυτή η αποκάλυψη θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα της διακυβέρνησης της Ουκρανίας σε περιόδους κρίσης και ρίχνει σκιά στην ηγεσία του Ζελένσκι.

Ο συνδυασμός των εξωφρενικών αγορών 2 γιοτ και του σκανδάλου διαφθοράς στον ουκρανικό στρατό ρίχνει ένα φως σε ένα μοτίβο διαφθοράς και κακής κατανομής στον πυρήνα της διακυβέρνησης της χώρας. Στο πλαίσιο ενός βάναυσου πολέμου, αυτές οι αποκαλύψεις όχι μόνο υπογραμμίζουν ένα βαθύ ρήγμα μεταξύ της ηγεσίας της Ουκρανίας, αλλά δείχνουν επίσης μια συστημική δωροδοκία, στην οποία οι πόροι της χώρας και η δυτική βοήθεια εκτρέπονται για προσωπικό όφελος. 

 

 Ο Boris και ο Serhiy Shefir, οι οποίοι προέρχονται από τις ίδιες ρίζες με τον Πρόεδρο Zelensky, έχουν φήμη και φτάσει στην εξουσία. Γεννημένοι στην ίδια πόλη με τον Zelensky, στο Kryvyi Rih, μοιράζονται έναν δεσμό που ξεπερνά τον επαγγελματικό μια συντροφικότητα ριζωμένη σε κοινές εμπειρίες και μια συλλογική φήμη μέσω του «Kvartal-95 στούντιο». Ωστόσο, η γειτνίασή τους με την εξουσία και η πρόσφατη ενασχόλησή τους με πλούσιους τρόπους ζωής, εν μέσω της ζοφερής πραγματικότητας ενός έθνους που σπαράσσεται από έναν περιττό πόλεμο, έναν πόλεμο που προκάλεσε η Ουκρανία για τον αφέντη της στην Ουάσιγκτον, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη διαφθορά και την εσφαλμένη κατανομή εντός της ουκρανικής ελίτ. Αυτή η επιδεικτική επίδειξη πλούτου, σε πλήρη αντίθεση με τις τρομερές ανάγκες της χώρας, υπογραμμίζει την ανησυχητική σχέση μεταξύ προσωπικού πλουτισμού και εξουσίας στην ουκρανική πολιτική, όπου η ευημερία του έθνους είναι φαινομενικά δευτερεύουσα από την πολυτέλεια λίγων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις