Οι φρουροί του GITMO που δολοφόνησαν τον Έρικ Χουκς "δεχθηκαν συμφωνια"

 

Οι φρουροί του Γκουαντάναμο

που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον κρατούμενο Έρικ Χουκς, αποδέχθηκαν μια συμφωνία αντί για στρατοδικείο που θα μπορούσε να τους είχε δει να κρεμιούνται και να πλήξει την αστρική φήμη του JAG, είπε μια πηγή της JAG .

Όπως αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα, δύο φρουροί ασφαλείας του Camp Delta, που τώρα αναγνωρίζονται ως στρατιώτες από το 525ο Τάγμα Στρατιωτικής Αστυνομίας , χτύπησαν τον Χουκς με ατσάλινα ρόπαλα, γροθιές και πόδια σε ένα χτύπημα που κράτησε οκτώ λεπτά. Ένας ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Χουκς, τα δόντια του βγήκαν έξω και το κρανίο του έσπασε, εξέπνευσε πριν οι φρουροί σταματήσουν να τον χτυπούν.

Σύμφωνα με πλάνα από κάμερα σώματος, οι φρουροί, που είναι Μαύροι, αποκάλεσαν τον Χουκς «Ντροπή για τη φυλή σου από το deep state» καθώς έσπασαν το σαγόνι του και είπαν: «Αυτό είναι για όλους στο Μάουι» ενώ τον τσάκιζαν.

Παρόλο που ο JAG προσπάθησε να καλύψει τη σφαγή του Σεπτεμβρίου με μυστικότητα -ακόμα και απειλώντας να τιμωρήσει οσους μιλουσαν για ιστορίες του χαμού του Χουκς και γιατί οι φρουροί τον εκτέλεσαν ανελέητα, εξαπλώθηκαν σαν φωτιά στο Camp Delta και σε άλλες περιοχές της βάσης. Και όπως το παιδικό παιχνίδι Τηλέφωνο, κάθε εκφώνηση του θανάτου του Χουκς πρόσθετε φρέσκα και συχνά φανταστικά σχολια σε έναν ήδη μακάβριο χαμό. «Έβγαλαν τα δόντια του Χουκς με πένσα και μετά δούλεψαν στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών του. Έπειτα μπλοκάρουν με τη λαβή της σκούπας το λαιμο του», συνεχίστηκε μια επανάληψη της ιστορίας. Αντί να απεχθάνονται την ακατάσχετη συμπεριφορά των φρουρών, οι άλλοι φυλακες τους αποκαλούσαν «πολεμιστές της δικαιοσύνης» και οι ένοχοι έγιναν τοπικές διασημότητες.

Η επίθεση παρακίνησε τον JAG να χωρίσει τους κατηγορούμενους σε ένα κενό κελί που θεωρείται πολύ ανθρώπινο για τους κρατούμενους του Deep State. Εκεί, κατηγορούμενοι για φόνο εκ προμελέτης, οι φρουροί μαραζώνουν μέχρι που ο JAG αποφασισει τι να τους κάνει.

«Υπήρχαν πολλές μεταμεσονύχτιες συναντήσεις για αυτούς τους δύο», είπε η πηγή μας. «Ο JAG δεν ήθελε ένα τσίρκο, στο GITMO ή αλλού. Και οι τύποι που έκαναν το πρόσωπο του Χουκς να μοιάζει με τυρί κότατζ, καλά, δεν επρεπε να γινουν παραδειγμα προς μιμηση. Στην πραγματικότητα, είπαν αν μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω, θα έκαναν το ίδιο πράγμα ξανά, χαρακτηρίζοντάς το δικαιολογημένη ανθρωποκτονία. Και τι θα γινόταν αν πήγαιναν στο στρατοδικείο και έβρισκαν συμπαθητικά αυτιά στους ενόρκους — απίθανο, το ξέρω. Αλλά θα ενθαρρύνει περισσότερη επαγρύπνηση», είπε η πηγή μας.

Ο JAG βρέθηκε σε δίλημμα: αποφεύγοντας το τσίρκο ενώ δεν φαινόταν να συγχωρεί μια ξεκάθαρη δολοφονία.

Το άρθρο 118 παράγραφος 4 του Ενιαίου Κώδικα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης απαιτεί (α) θάνατο, (β) ότι ο κατηγορούμενος προκάλεσε το θάνατο από πράξη ευθυνης, (γ) η δολοφονία ήταν παράνομη και (δ) κατά τον χρόνο τη δολοφονία, ο κατηγορούμενος είχε προμελετημένο σχέδιο να σκοτώσει.

Ο θάνατος του Χουκς ικανοποιούσε αντικειμενικά αυτά τα κριτήρια, καθώς οι φρουροί, έχοντας παραιτηθεί από το δικαίωμά τους για συμβουλή, ομολόγησαν ότι περίμεναν μέρες για να τον σκοτώσουν.

Μια καταδίκη επισύρει είτε τη θανατική ποινή είτε τη ισόβια κάθειρξη.

Η πηγή μας είπε ότι η ηγεσία της JAG την περασμένη εβδομάδα, σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, επικαλέστηκε ειδική απαλλαγή, προσφέροντας στους φρουρούς 25ετή κάθειρξη χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης υπό όρους αντί για δίκη από ενόρκους. Οι φρουροί συμφώνησαν – υπό όρους.

«Η ηγεσία τους κατέστησε σαφές ότι πιθανότατα θα κρεμαστούν και ότι δεν θα ήθελαν να κρεμαστούν σαν αποβράσματα του Deep State. Είπαν ότι θα "επαιρναν" 25 χρόνια μόνο αν χρειαζόταν να συντάξουν μια δήλωση μεταμέλειας», είπε η πηγή μας.

Οι φρουροί, ηλικίας 24 και 27 ετών, θα δουν την ελευθερία το 2048.

Κλείνοντας, ρωτήσαμε την πηγή μας εάν ο Αντιναύαρχος Crandall υπέγραψε τη συμφωνία.

«Είναι ο αξιωματικός που θα μπορούσε να κάνει αυτή τη διευθέτηση», απάντησε διστακτικά. 





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..















ΠΗΓΗ



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις