Ε.Μασκ και Τ.Κάρλσον ανατρέπουν τα πάντα στο χώρο των ΜΜΕ και συστεγαζονται κατω απο το Twitter....!!!


Ο Τάκερ Κάρλσον
,

ο συντηρητικός  σχολιαστής, τώρα στρέφεται στην επόμενη κίνησή του μετά από την απόλυσή του από το FOX News.

Παρά το γεγονός ότι είχε μερικές από τις υψηλότερες τηλεθεάσεις  από οποιοδήποτε πρόγραμμα καλωδιακής τηλεόρασης των τελευταίων ετών, το δίκτυο αποφάσισε τον Απρίλιο να τραβήξει την «πρίζα» του Tucker Carlson Tonight, χωρίζοντας επίσημα οριστικά τους δρόμους του με το αστέρι του.

Οι λόγοι; αδιευκρίνιστοι, αλλά λέγεται πως το FOX δεν άντεξε στις πιέσεις του βαθέως αμερικανικού κατεστημένου καθώς ήταν αμετακίνητος στις θέσεις του περί ελεύθερης πληροφόρησης και ελευθέρου λόγου.

Επίσημα η ρήξη μεταξύ του δικτύου και του παρουσιαστή ήρθε αμέσως μετά τη διευθέτηση της αγωγής της Dominion Voting System, κατά του  Carlson και του  Fox.

Η εταιρεία ψηφιακών συστημάτων είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας το Fox News ότι ψευδώς μετέδωσε πληροφορίες για ενδεχόμενο δόλο στην απόδοση του εκλογικού αποτελέσματος του 2020 και της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν

Το συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News συμφώνησε να πληρώσει στην εταιρεία ψηφιακών συστημάτων Dominion Voting Systems σχεδόν 800 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αποτραπεί η εκδίκαση της αγωγής που έκανε η εταιρεία με αφορμή τη μετάδοση ψευδών πληροφοριών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Αλλά ο  Κάρλσον δεν θα μπορούσε ένα μείνει στο παρασκήνιο μετά την απόλυσή του.

Έτσι ανακοίνωσε ότι ξεκινά το show του στο Twitter, λέγοντας ότι θα είναι η ίδια εκπομπή που έκανε και στο Fox.

Την ανακοίνωση έκανε την Τρίτη μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

Το βίντεο, το οποίο έγινε γρήγορα ανάρπαστο και έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα  90 εκατομμύρια προβολές, (το πρώτο βίντεο στο οποίο σχολίαζε την απόλυσή του στις 27 Απριλίου έκανε 82 εκατ. προβολές) την ώρα που ο μέσος όρος της τηλεοπτικής εκπομπής του στο Fox στις 20:00 (ανατολική ώρα ΗΠΑ) συγκέντρωνε  μόλις 3,5 εκατ. τηλεθεατές.

Η σύμπραξή του με τον Elon Musk (γιατί περί αυτού πρόκειται) ο οποίος θα φιλοξενεί την εκπομπή του στο twitter δείχνει πως  η πλατφόρμα εξελίσσεται από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε ένα πολύ δικτυακό χώρο ο οποίος σύντομα θα απειλήσει όλα τα καθεστωτικά και συστημικά ΜΜΕ των ΗΠΑ και όχι μόνο.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις βρισκόμαστε προ αλλαγών «τεκτονικού» τύπου στο χώρο της ενημέρωσης με το twitter να ανατρέπει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις