Η σύλληψη του αναπληρωτή διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Κοέν

 

Όπως αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα,

ο αναπληρωτής διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ντέιβιντ Κοέν ήταν ένας από τους δύο κρατούμενους που πετάχτηκαν στη θάλασσα καθοδόν προς το Γκουάμ επειδή προσπάθησαν να υποκινήσουν μια εξέγερση κρατουμένων. Ακολουθεί ο απολογισμός της έρευνας που οδήγησε στη σύλληψή του.

Στις 3 Απριλίου, ένας φάκελος έφτασε στο 1100 S Ocean Blvd, Palm Beach, Florida, όπου κατοικεί ο νόμιμα εκλεγμένος POTUS, Donald J. Trump. Ήταν παρόμοιο στην εμφάνιση με τις εκατοντάδες αθώες αλληλογραφίες που έφταναν κάθε μέρα στην μπροστινή πύλη και τακτοποιούνταν και ελέγχονταν σε έναν ξενώνα που η ασφάλεια του Τραμπ είχε προσαρμόσει σε μια αίθουσα αλληλογραφίας - σωρούς αλληλογραφίας μίσους ανάμεσα σε δεκάδες επιστολές θαυμαστών. Οι συσκευασίες ελέγχθηκαν για εκρηκτικά και η λευκή αλληλογραφία δοκιμάστηκε για δηλητήριο επαφής και τοξίνες όπως η ρικίνη. Οι επιθεωρητές φρόντισαν να μην ξεφύγουν από τα άγρυπνα μάτια τους επιβλαβείς ουσίες. Ωστόσο, το ταχυδρομείο με υβριστικες επιστολες έφτανε μερικές φορές στο γραφείο του Τραμπ και εκείνος έσκιζε τακτικά προσβλητικά γράμματα αφού διάβαζε μόνο μία πρόταση.

Ωστόσο, μια συγκεκριμένη επιστολή στις 3 Απριλίου τράβηξε το μάτι του προέδρου και δικαιολογούσε μια διεξοδική ανάγνωση. Υποτίθεται ότι συντάχθηκε από τον αναπληρωτή διευθυντή της CIA Κοέν, το έγγραφο με απίστευτες λεπτομέρειες καθόριζε το μίσος του για τον Πρόεδρο Τραμπ. Ήταν ένα εξασέλιδο σχιζοφρενικό υπόβαθρο που κατηγορούσε τον Τραμπ για κάθε προβλημα που είχαν αντιμετωπίσει οι Ηνωμένες Πολιτείες από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν επιτέθηκε μόνο στον Ντόναλντ Τραμπ αλλά και στην καταγωγή του. Ο Κοέν έγραψε ότι ο πατέρας του Τραμπ, Φρεντ, ήταν συνεργάτης του Άλντριχ Έιμς, ο οποίος το 1994 συνελήφθη από το FBI επειδή πούλησε αμερικανικά μυστικά στην KGB κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Τα λόγια του Κοέν υπονοούσαν ότι και ο Φρεντ Τραμπ ήταν σοβιετικός κατάσκοπος. «Σαν πατέρας, σαν γιος», έγραφε μια πρόταση. Έγραψε: «Πρέπει να φροντίσουμε τον Μπάρον [τον γιο του Τραμπ] τώρα, ώστε να μην μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά σας ή να θέσει σε κίνδυνο τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως ο Έρικ και ο Ντον Τζούνιορ». Η επιστολή έκλεινε με το εξής: «Μη νομίζετε ότι αυτό που συνέβη στον προδότη Στρατηγό Μπέργκερ δεν μπορεί να συμβεί σε εσάς και στους δικούς σας», μια νύξη για τις επτά ημέρες που πέρασε ο στρατηγός Μπέργκερ στα χέρια των απαγωγέων της CIA τον Ιανουάριο.

Ο Τραμπ έβαλε έναν γραφολόγο να εξετάσει εξονυχιστικά τη μακροχρόνια επιστολη. Είχε ξαναδεί απομιμήσεις και ψεύτικα γραμματα. Τον Δεκέμβριο του 2016, μετά την ηχηρή νικη του επί της Χίλαρι Κλίντον, το γραμματοκιβώτιό του πλημμύρισε με απειλητικές επιστολές από ένα άτομο που υποτίθεται ότι ήταν ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα. Το σενάριο μιμούνταν τόσο πολύ αυτό του Ομπάμα που ξεγέλασε δύο ειδικούς στο χειρόγραφο και μόνο υπό την επιθεώρηση μικροσκοπίου και σαρωτή υπερύθρων τα γράμματα αποφάνθηκαν πλαστά.

Συγκρίνοντας την επιστολή του Κοέν με τις δημοσίως διαθέσιμες υπογραφές και υπομνήματα, οι άνθρωποι του Τραμπ ήταν 99,97% σίγουροι ότι ο Κοέν είχε γράψει το επιθετικό μήνυμα.

Αυτό το ποσοστό αυξήθηκε στο 100% όταν ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ ζήτησε από το τμήμα Λευκα Καπελα του αμερικανικού στρατού να επικυρώσει τα ευρήματά του. Οι σελίδες και ο φάκελος ήταν καλυμμένοι με τα δακτυλικά αποτυπώματα του Κοέν, ένα ταίριασμα 12 αποτυπωματων.

Σε εκείνο το σημείο, ο στρατηγός Έρικ Μ. Σμιθ και το συμβούλιο του αποφάνθηκαν ότι ο παράνομος αναπληρωτής διευθυντής της CIA ήταν μια σαφής και παρούσα απειλή για τον Ντόναλντ Τραμπ και την οικογένειά του. Η απειλή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ομοσπονδιακό κακούργημα σύμφωνα με τον Κώδικα Τίτλου 18, Ενότητα 871 των Ηνωμένων Πολιτειών. Συνίσταται στη συνειδητή και εσκεμμένη ταχυδρομική αποστολή ή με άλλο τρόπο «οποιαδήποτε απειλή για αφαίρεση της ζωής, απαγωγή ή πρόκληση μεγάλης σωματικής βλάβης ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο στρατηγός Σμιθ υποψιάστηκε επίσης ότι ο Κοέν είχε ενορχήστρωσει την απαγωγή του στρατηγού Μπέργκερ.

Στις 7 Απριλίου, οι χειριστές της Delta Force συνέλαβαν τον Κοέν στην κομητεία Fairfax της Βιρτζίνια. Ο Κοέν πρέπει να ένιωθε άτρωτος και άθικτος, γιατί είχε ταξιδέψει χωρίς προστασία και δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια να αλλάξει τη διαδρομή του από το σπίτι στη δουλειά στα κεντρικά γραφεία της CIA στο ΜακΚλίν της Βιρτζίνια.

Και έτσι, πρέπει να ήταν σοκαρισμένος όταν η Delta Force περικύκλωσε το όχημά του στο πάρκινγκ του αρχηγείου της CIA και του εξέδωσε στρατιωτικό ένταλμα σύλληψης κατηγορώντας τον για προδοσία, βοήθεια και συνέργεια στον εχθρό και απειλή για τη ζωή του POTUS.

«Όταν η Delta τον αντιμετώπισε με την κατηγορία ότι απειλούσε τον πρόεδρο, ο Κοέν είπε ότι δεν ήξερε για τι μιλούσαν επειδή ήταν πιστός στον Τζόζεφ Μπάιντεν και δεν θα απειλούσε ποτέ τον Μπάιντεν. Στη συνέχεια, η Delta του είπε ότι εννοούσαν τον Τραμπ και ο Κοέν μουρμούρισε κάτι σαν «ω, σκατά, αυτόν» και άπλωσε το χέρι του να πιάσει ένα πιστόλι κάτω από το σακάκι του», είπε μια πηγή από το γραφείο του στρατηγού Σμιθ.

Ένας χειριστής της Delta Force χτυπησε με το κοντακι απο το πιστόλι του τον Κοέν αναγκάζοντάς τον να χάσει τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, ο Κοέν μεταφέρθηκε στο GITMO, όπου έμεινε μέχρι να τοποθετηθεί στο αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke που κατευθύνθηκε στο Camp Blaz, στο Γκουάμ. Αν δεν είχε πεταχτεί στη θάλασσα θα είχε απαντήσει ενώπιον ενός στρατοδικείου για τις ενεργειες του.






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..














ΠΗΓΗ

Σχόλια

  1. Καλά για την Rochelle Walensky και τον σκυλοκοίτη της, το χαρήκαμε.
    Αλλά να πετάξουν στην θάλασσα τον "πατριώτη" Δαβιδ Κοέν που πολεμά όλους αυτούς που θέτουν "σε κίνδυνο τις Ηνωμένες Πολιτείες" δεν καταπίνεται με τίποτα.
    Εάν αυτο αληθεύει, ο θεός τους να βάλλει το χέρι του, να στείλει κανά δελφίνι να τον βγάλει στην στεριά, η και στην κοιλιά κανενός κήτους ακόμη, όπως συνέβει και με τον Ιωνά αν θυμάμαι καλά. Κρίμα να χαθεί τέτοιο εκλεκτό παιδί!
    Και το χειρότερο, θα μαραζώσει φοβάμαι κι αυτός ο Νετανιάχου. Εδώ γελάμε!
    Τώρα πως επέτρεψε το Ισραήλ στον αναπληρωτή διευθυντή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να γράψει απειλητικό γράμμα στον Τράμπ, μόνο ο Κόεν γνώριζε αν δεν ζεί και αν τύχει και σωθεί, μπορεί κάποτε να μάθουμε και μείς.
    Πάντως δελφίνι αποκλείεται να τον πλησιάσει γιατί μόνο με τους Έλληνες έχουν τα δελφίνια ιστορικούς αδελφικούς δεσμούς.
    Τα κήτη δικά τους.

    Κοσμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ. ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις