ΜΑΣ "ΓΛΕΝΤΑΝΕ" ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ...!!!

 

Η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας,

θίχτηκε από τις δηλώσεις Μητσοτάκη και έσπευσε να μας τονίσει να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της. Κοινώς: Μην μας παραζαλίζετε…

Σε ανάρτησή της στο Twitter, αναφέρει ότι η «πάταξη της εξαγοράς ψήφου αποτελεί προτεραιότητα για την αλβανική δικαιοσύνη και αφορά ισότιμα όλους τους πολίτες της χώρας και τους Έλληνες της Αλβανίας. Συνεπώς, αναφέρει και ο Φρέντι Μπελέρη είναι ισότιμος μπροστά στο νόμο και ανήκει στα αρμόδια όργανα να κρίνουν την υπόθεση».

Καλεί, όπως είπε, «τους φίλους στην Αθήνα να παρακολουθήσουν από κοντά και με υπομονή την υπόθεση, επιτρέποντας στην αλβανική δικαιοσύνη να εκτελέσει το έργο της, χωρίς πιέσεις ή διασπαστικά μηνύματα. Καλό είναι να ενημερώσουμε τις Βρυξέλες, αλλά πρέπει να υπομένουμε και τα στοιχεία».

Εν τω μεταξύ σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα χαρακτήρισε τη σύλληψη του Μπελέρη ως δείγμα «της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Προσπάθεια εκφοβισμού για να στηρίξει τον “εκλεκτό” του από τον Ράμα;

Η κίνηση των αλβανικών Αρχών να προχωρήσουν στη σύλληψη του ομογενή υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, εκτιμάται ως μία προσπάθεια εκφοβισμού των ψηφοφόρων, και κυρίως όσων σκοπεύουν να ταξιδέψουν από την Ελλάδα στην Αλβανία για τις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής, προκειμένου να στηρίξουν τον Φρέντι Μπελέρη.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Χειμαρριωτών, που εδρεύει στην Αθήνα, δηλώνει πως : «Ο Μπελέρης προσήχθη βίαια χωρίς κατηγορία, με έναν και μοναδικό σκοπό: να τρομάξουν οι ψηφοφόροι του ώστε να μην κατέλθουν στις κάλπες και να αφήσουν ελεύθερη την δημαρχία στον εκλεκτό του Ράμα», ζητώντας από τους Χειμαρριώτες που ζουν στην Ελλάδα, να βρεθούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους και να στηρίξουν στην κάλπη τον Φρέντι Μπελέρη.

«Ξέροντας τις καθεστωτικές πρακτικές που ακολουθεί ο Αλβανός πρωθυπουργός τόσα χρόνια δεν είχαμε καμία ελπίδα ότι θα ήταν μια κανονική αναμέτρηση. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει χρησιμοποιήσει κάθε παράνομη μέθοδο εξευτελίζοντας την έννοια του πρωθυπουργού για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Δεν θα του επιτρέψουμε να το πετύχει» αναφέρει η ανακοίνωση. «Τις τελευταίες μέρες ο Αλβανός πρωθυπουργός έχει στοχοποιήσει ευθέως τον Φρέντι Μπελέρη, προσπαθώντας να στηρίξει τον εκλεκτό του Γκιόργκι Γκόρο για τον δήμο Χειμάρρας.

Αποκορύφωση ήταν τα όσα δήλωσε δημόσια κατά την προεκλογική συγκέντρωση του υποψηφίου δημάρχου Τιράνων, με χυδαίους χαρακτηρισμούς και προσβολές κατά του υποψηφίου της αντιπολίτευσης απειλώντας τον πως «θα λογαριαστεί μαζί τους προσωπικά» αμέσως μετά τις εκλογές»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις