Η JAG Καταδικάζει τον Διοικητή της Διαστημικής Δύναμης Chance Saltzman σε θάνατο για ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 

Ο διοικητής της Διαστημικής Δύναμης

του καθεστώτος Μπάιντεν, στρατηγός Τσάνς Σάλτζμαν, καταδικάστηκε για προδοσία και καταδικάστηκε σε θάνατο το πρωί της Τετάρτης στο Camp Blaz, στο Γκουάμ, για παράνομη κλοπή του προϋπολογισμού του κλάδου για το 2023 —περίπου 27 δισεκατομμύρια δολάρια— και τον παρέδωσε στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy με κληροδότημα. του Υπουργού Άμυνας Lloyd Austin, του στρατηγού του Deep State Mark Milley και του John Kirby, ανέφεραν πηγές από το γραφείο του αντιναύαρχου Darse E. Crandall.

Όπως αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα, οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ συνέλαβαν στις 16 Απριλίου τον Σάλτζμαν κοντά στη Διαστημική Βάση Δυνάμεων Πίτερσον στο Κολοράντο Σπρινγκς. Μεταφέρθηκε στον κόλπο του Γκουαντάναμο και, αργότερα, επιβιβάστηκε σε ένα από τα δύο αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burke που μετέφεραν μια ομάδα εγκληματιών του Deep State στο Γκουάμ.

Ο Σάλτζμαν αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις ενόψει στρατιωτικού δικαστηρίου, λέγοντας ότι θα αθωωνόταν στα δικαστήρια και θα υπερασπιζόταν τον εαυτό του ενάντια στην «κακόβουλη δίωξη». Είχε μάλιστα πει ότι θα καταθέσει για την αθωότητά του και θα παρείχε μια εύλογη αντίκρουση στους «συκοφαντικούς ισχυρισμούς της JAG».

Όταν έλαβε θέση την Τετάρτη το πρωί, ωστόσο, ο Saltzman,τον οποιο ειχαν "ξηλωσει" και εμφανίστηκε με μια πορτοκαλί ολόσωμη φόρμα, είχε μια επιπόλαια απάντηση στην πρώτη σχετική ερώτηση του ναύαρχου Crandall: «Αυτό είναι ταξινομημένο», είπε ο Saltzman.

«Λοιπόν, κρατούμενε Saltzman, δεν μπορείς να πεις σε αυτήν την επιτροπή εάν συναντήθηκες ή μιλήσατε ποτέ με τον Volodymyr Zelenskyy ή με οποιονδήποτε αξιωματούχο του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας;» είπε ο ναύαρχος Crandall.

«Αυτό είναι σωστό», είπε ο Σάλτζμαν επί της ουσίας. «Θέλω να πάω στην ουσια. Αυτό είναι ένα παράνομο δικαστήριο που εκτελεί παράνομες δίκες για μια παράνομη αίρεση των ενόπλων δυνάμεων. Όπως καταλαβαίνω τις κατηγορίες εναντίον μου, κατηγορούμαι για κλοπή δισεκατομμυρίων δολαρίων του Υπουργείου Άμυνας και, υποθέτω, ότι τα διοχέτευσα στην Ουκρανία. Είσαι αξιωματικός σταδιοδρομίας, ναύαρχε Κράνταλ, οπότε ξέρεις καλά ότι δεν μπορώ να αγοράσω ούτε ένα κάθισμα τουαλέτας χωρίς να συμπληρώσω μισή ντουζίνα φόρμες εις τριπλούν με έναν συνυπογράφοντα».

«Θα φτάσουμε σύντομα σε αυτο, κρατούμενε Σάλτζμαν. Είπατε ότι θέλετε να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και σας δίνουμε την ευκαιρία, αλλά αν δεν ακολουθήσετε το πρωτόκολλο, μπορείτε να επιστρέψετε στο εδωλιο του κατηγορουμενου και απλώς θα παρουσιάσουμε στοιχεία χωρίς τη συμβολή σας», είπε ο ναύαρχος.

«Συνεχίστε», είπε ειρωνικά ο Σάλτζμαν, χλευάζοντας τον JAG και το Γραφείο Στρατιωτικών Επιτροπών.

«Τον Ιούλιο του 2022, ο εγκληματίας Τζόζεφ Μπάιντεν σας όρισε να αντικαταστήσετε τον υπάρχοντα διοικητή της Διαστημικής Δύναμης στρατηγό Τζον Ρέιμοντ, σωστά;»

«Ο Πρόεδρος και ο Ανώτατος Διοικητής Τζόζεφ Μπάιντεν το έκαναν, αν αυτό εννοείτε», απάντησε ο Σάλτζμαν.

«Γνωρίζατε γιατί—γιατί θα αντικατασταθεί ένας υποδειγματικός αξιωματικός με ενα σωρο παρασημα κι εφημες μνειες;» ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

«Γιατί να με νοιάζει; Ήταν μια εκτελεστική απόφαση, που ελήφθη από τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Οπότε, όχι, δεν έχω ιδέα», είπε ο κατηγορούμενος Saltzman.

«Και εκείνη την εποχή, ήσασταν αναπληρωτής αρχηγός των επιχειρήσεων της Διαστημικής Δύναμης», είπε ο ναύαρχος Crandall.

«Αυτό είναι θέμα δημοσίου αρχείου», είπε ο κρατούμενος Σάλτζμαν. «Υπηρέτησα τη χώρα μου και τις ένοπλες δυνάμεις με πίστη».

Ο ναύαρχος προσκόμισε ένα έγγραφο που είχε συντάξει ο Σάλτζμαν και το είχε στείλει στον Μπάιντεν και στον Λόιντ Όστιν στις 14 Ιουνίου 2022. Παρέδωσε στην επιτροπή αντίγραφα και διάβασε δυνατά: «Ο στρατηγός Ρέιμοντ εξακολουθεί να είναι πιστός στον Ντόναλντ Τραμπ. Μου το είπε ευθέως πολλές φορές…ότι θεωρεί τον Πρόεδρο Μπάιντεν ψεύτικο πρόεδρο. Δεν θα υπονόμευα την αλυσίδα διοίκησης, ένα δόγμα που απαιτείται για έναν επιτυχημένο στρατό, εκτός κι αν ήταν θέμα εθνικής ασφάλειας…Πιστεύω ότι ο στρατηγός Raymond είναι προδότης που υποστηρίζει έναν εξεγερμένο… Αν με ονομάζανε διάδοχό του, θα το έκανα ως Το καθήκον μου υπαγορεύει, να υπακούω στις εντολές χωρίς αμφιβολία και να εργάζομαι επιμελώς για να καθαρίσω τη Διαστημική Δύναμη από αξιωματικούς που εξακολουθούν να θεωρούν τον Τραμπ πρόεδρο».

Ο ναύαρχος Κράνταλ πλησίασε τον Σάλτζμαν. «Διαπιστώσαμε μέσω ανάλυσης χειρόγραφου ότι η υπογραφή σας βρίσκεται σε αυτήν την επιστολή. Εξακολουθεί να είναι η μαρτυρία σας ότι δεν ξέρετε γιατί επιλέξατε για να αντικαταστήσετε τον στρατηγό Ρέιμοντ;».

Ο Σάλτζμαν παραδέχτηκε ότι είχε γράψει την επιστολή, αλλά είπε ότι δεν γνώριζε εκ των προτέρων ότι ο Μπάιντεν θα τον επέλεγε ως αντικαταστάτη του στρατηγού Ρέιμοντ.

«Είμαι βέβαιος ότι η ψευδορκία είναι ασήμαντη για κάποιον που κατηγορείται για προδοσία», ειπε ο αντιναύαρχος Κράνταλ. «Λοιπόν, τρεις μέρες αφότου στείλατε την επιστολή, λάβατε συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τον John Kirby και τον Lloyd Austin που σας είπαν ότι επρόκειτο να αντικαταστήσετε τον στρατηγό Raymond και να πάρετε ένα νέο αστέρι στον ώμο σας;»

«Δεν θυμάμαι», είπε ο Σάλτζμαν.

"Αν έχουμε ήχο από αυτές τις κλήσεις και τον αναπαράγουμε, θα σας βοηθούσε να ανανεώσετε την ανάμνησή σας;" ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

Για πρώτη φορά ο Σάλτζμαν φαινόταν αναστατωμένος. Σταματησε να κοιτα τον ναύαρχο και κοίταξε το ταβάνι. Μετά από μια στιγμή, είπε, «Ήταν πρόωρο, αλλά, ναι, έλαβα αυτές τις κλήσεις».

«Και στις 27 Ιουλίου 2022, έγινες ο νέος διοικητής της Διαστημικής Δύναμης, έτσι είναι;» ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

«Αυτό είναι σωστό», είπε ο Σάλτζμαν. «Και σίγουρα το άξιζα».

«Και δύο μέρες αργότερα, στις 29 Ιουλίου, εγκρίνατε μια πληρωμή 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο γραφείο ανάπτυξης drone της Raytheon στην Ουκρανία;» ρώτησε ο ναύαρχος Κράνταλ.

 «Ασχολούμαστε με πολλούς αμυντικούς εργολάβους», απάντησε ο Σάλτζμαν.

"Στην Ουκρανία?"

«Παντού», είπε ο Σάλτζμαν.

«Δεν αρνείστε λοιπόν ότι η υπογραφή σας βρίσκεται σε έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας για αυτό το τεράστιο ποσό, για το οποίο δεν υπάρχει δημόσια αναφορά, στο γραφείο της Raytheon που τυχαίνει να βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας», είπε ο ναύαρχος.

«Όπως είπα, δεν έχω τη μονομερή δύναμη να αγοράσω ένα σφυρί – η υπογραφή μου ήταν μια από τις πολλές», μουρμούρισε ο Σάλτζμαν.

«Αλλά η υπογραφή σας ήταν σημαντική για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή», είπε ο ναύαρχος.

«Έτσι φαντάζομαι».

«Και δεν σας πέρασε από το μυαλό αυτή η πληρωμή παρακάμπτει εντελώς την επίβλεψη του Κογκρέσου;»

«Ηταν πολιτικη αποφαση που επρεπε να υπακουσω», είπε ο Σάλτζμαν.

«Μία εβδομάδα αργότερα, εξουσιοδοτήσατε 4 δισεκατομμύρια δολάρια στα γραφεία της Lockheed Martin στην Ουκρανία, τα οποία βρίσκονται επίσης στο Υπουργείο Άμυνας;»

«Το όνομά μου εμφανίζεται σε πολλές επιταγές, μαζί με άλλα ονόματα», είπε ο Σάλτζμαν.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις επιταγές που γράφτηκαν στον ετήσιο προϋπολογισμό της Space Force;»

«Όπως μου έδωσαν οδηγίες», είπε περήφανα ο Σάλτζμαν.

«Ποια είναι η δήλωση αποστολής της Space Force, κρατούμενε Saltzman;»

Ο Saltzman απάντησε αμέσως, «Να παρέχει ελευθερία λειτουργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες στο, από και προς το διάστημα και να παρέχει γρήγορες και συνεχείς διαστημικές επιχειρήσεις, με τα δηλωμένα καθήκοντά τους να προστατεύουν τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στο διάστημα, να αποτρέπουν την επιθετικότητα σε, και στο διάστημα και να διεξάγουν διαστημικές επιχειρήσεις».

«Ουάου, πρέπει να έχεις ξαναπεί αυτήν την απάντηση», είπε ο ναύαρχος. «Και πώς ακριβώς έγινε αυτό παραδίδοντας στην Ουκρανία 20 δισεκατομμύρια δολάρια; Ήταν η Ουκρανία διαστημική απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες;». ρώτησε ο ναύαρχος. «Και γνωρίζετε ότι Αμερικανοί εργολάβοι άμυνας έδωσαν στη συνέχεια αυτά τα χρήματα στην Ukroboronprom, έναν ουκρανικό αμυντικό όμιλο συνδεδεμένο με το εμπόριο Adrenochrome σε αυτή τη χώρα;»

«Αδρενοχρωμα; Τι είναι αυτό? Υπάκουσα τον πρόεδρό μου και το υπουργικό συμβούλιο του. Και μου είπαν ότι τα χρήματα που διασκορπίστηκαν ήταν δάνειο», είπε ο Σάλτζμαν.

«Λοιπόν, νομίζατε ότι δανείζατε Αμερικανούς αμυντικούς εργολάβους στην Ουκρανία σχεδόν όλο τον προϋπολογισμό της Space Force για το 2023, τα χρήματα των φορολογουμένων. Αναρωτιέμαι πώς επιστρέφονται ολα αυτα τα χρηματα. Έχεις μετανιώσει, κρατούμενε Σάλτσμαν;»

'Εγώ δεν μετανιωσα για τιποτα. Θα το έκανα ξανά, πέντε φορές», είπε ο Σάλτζμαν. «Επειδή ακολούθησα εντολές, εντολές του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόζεφ Μπάιντεν».

Ο ναύαρχος είπε ότι εκτιμά την ειλικρίνεια του Σάλτζμαν και ζήτησε από την επιτροπή να καταλήξει σε ετυμηγορία. Ήταν ομόφωνη: Ο Σάλτζμαν ήταν ένοχος για προδοσία. Ο ανώτερος αξιωματικός στο πάνελ, ένας συνταγματάρχης πεζοναυτών, είπε ότι ο Σάλτζμαν θα έπρεπε να κρεμαστεί από το λαιμό μέχρι να πεθάνει επειδή πρόδωσε τον όρκο του. «Κρέμαστε το κάθαρμα», μουρμούρισε.

Ο αντιναύαρχος Κράνταλ έγνεψε καταφατικά. «Το θέμα είναι ότι πιστεύω ότι πιστεύεις ότι απλώς ακολουθούσες εντολές. Αλλά ως αξιωματικός, θα έπρεπε να είχατε συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι εντολές ήταν εγκληματικές, και έτσι αυτή η επιτροπή δεν θα δείξει έλεος. Θα κρεμαστεις τη Δευτέρα, κρατούμενε Σάλτζμαν».

Ο Saltzman ξαφνικά σηκώθηκε στα πόδια του, φωνάζοντας δυνατα: «Είπα την αλήθεια και τίποτα άλλο εκτός από την αλήθεια και για αυτό θέλετε να με εκτελέσετε. Δεν είσαι αξιωματικός, Κράνταλ, είσαι ένας καταραμένος δειλός».

Η στρατιωτική αστυνομία ακινητοποίησε τον Σάλτζμαν και στη συνέχεια τον συνόδευσε από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Ο ναύαρχος Crandall είπε ότι ο Saltzman θα κρεμαστεί στις 10:00 π.μ. τη Δευτέρα 15 Μαΐου.

 

 

 

 

 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ    SINOMOSIOLOGOS

 

 

 

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Θα δηλωσω ακομα μια φορα πως αρθρα τετοιου τυπου ειναι σατιρικου χαρακτηρα.Ελπιζω να σας διασκεδαζουν..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις