Κατηργησαν από τους χαιρετισμούς «κυρίες και κύριοι» για χάρη της διαφορετικότητας....!!!

 

Η British Airways έδωσε εντολή στους πιλότους της να

μην απευθύνονται πλέον στους επιβάτες ως κυρίες και κύριοι, διατηρώντας τους χαιρετισμούς ουδέτερους ως προς το φύλο. Η αλλαγή στην πολιτική προτάθηκε ως ένα νεύμα για «ένταξη και ποικιλομορφία»....

Ο αερομεταφορέας του Ηνωμένου Βασιλείου έγινε η τελευταία αεροπορική εταιρεία που αντικατέστησε τον παραδοσιακό χαιρετισμό με εναλλακτική ουδέτερη ως προς το φύλο, ανέφερε την Κυριακή η Telegraph. Η αλλαγή της πολιτικής έγινε για να αποφευχθεί η διάκριση εις βάρος των επιβατών που δεν εμπίπτουν σε καμία από τις δύο κατηγορίες, όπως τα παιδιά, καθώς και «να σέβονται τα νέα κοινωνικά πρότυπα», ανέφερε η εφημερίδα.

Ο εκπρόσωπος του BA φαίνεται να επιβεβαιώνει την κίνηση προς «ξύπνητη ομιλία», επισημαίνοντας τη δέσμευση της εταιρείας για «ένταξη και ποικιλομορφία».  "Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πελάτες μας αισθάνονται ευπρόσδεκτοι όταν ταξιδεύουν μαζί μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος της BA. Η ανακοίνωση δεν πήγε καλά με τους συντηρητικούς σχολιαστές. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να δηλώσουν την απόφαση του αερομεταφορέα να απορρίψει τη φράση, που θεωρούνταν από καιρό ως μια τυπική και ευγενική μορφή διεύθυνσης, μια «επίθεση» στον βρετανικό εθνικό χαρακτήρα.

«Είναι μια επίθεση σε ό, τι είμαστε» , έγραψε στο Twitter ο Λόρενς Φοξ, ηθοποιός και ηγέτης του κόμματος Reclaim του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο σκεπτικιστής του Lockdown και ο υποστηρικτής του Brexit Fox έλαβε μέρος στις εκλογές του δημάρχου του Λονδίνου νωρίτερα φέτος, λαμβάνοντας λιγότερο από το 2% της λαϊκής ψήφου.

 

 

 

"Πότε θα τελειώσει αυτή η γελοιότητα;" ένας άλλος συντηρητικός υποστηρικτής του Brexit έγραψε στο Twitter , ενώ ένας άλλος ανατίναξε τη βρετανική αεροπορική εταιρεία που μετατράπηκε σε «Woke Airways».

 

 

 

Ενώ οι επιβάτες που επιβιβάζονται σε πτήση της British Airways δεν θα ακούνε πλέον «κυρίες και κύριοι», δεν είναι σαφές πώς θα απευθύνονται οι ταξιδιώτες των αεροπορικών μεταφορών στο μέλλον, ενώ η The Telegraph αναφέρει ότι «η BA παραδοσιακά ενθάρρυνε τους πιλότους της να φέρουν τις δικές τους προσωπικότητες στις ανακοινώσεις του πλοίου. " 

Οι γρήγοροι πνευματικοί χρήστες του δικτύου δεν έχασαν χρόνο για να καταλήξουν σε λίγο-πολύ τους δικούς τους χαιρετισμούς. Ένας αυτοαποκαλούμενος «λάτρης των μεταφορών» πρότεινε να αποφύγουν την ευγένεια και απλά να αποκαλέσουν εκείνους που επιβιβάζονται στο αεροπλάνο «επιβάτες, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

«Πληρώνουμε για το πέρασμά μας. Ανεξάρτητα από την καμπίνα που καθόμαστε. «Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τους επιβάτες σε αυτό…» «πολύ απλά, κανείς δεν χρειάζεται να στενοχωρηθεί», έγραψε ο χρήστης στο Twitter.

 

 

 

Άλλες προτάσεις περιελάμβαναν φαινομενικά όλες τις «ανθρώπινες και μη ανθρώπινες καταλήψεις χώρου» καθώς και τους προσγειωμένους (δεν προορίζονται για λογοπαίγνια) «φίλους του πετάγματος» και « Γεια σας, όλοι ».

 

 

 

Ένας σχολιαστής υποστήριξε ότι δεδομένου ότι ο παραδοσιακός ευγενικός χαιρετισμός δεν είναι πλέον στη μόδα, αυτός με μια απόχρωση οικειότητας μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. "Ω, πολύ" ακούγεται πολύ καλύτερα " , έγραψαν στο tweet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ 

 

 

 

 

Σχόλια

  1. ΜΟΥ ΘΎΜΙΣΕ ΤΌΝ ΣΥΓΧΩΡΕΜΈΝΟ ΤΟΝ βΈΓΓΟ.....ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ, Ο ΒΕΓΓΟΣ ΕΛΕΓΕ "ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!" ...ΛΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΣΕ ΛΙΓΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις