ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 11.10.2021

 

Δειτε τι γινεται

στον κοσμο....

1)33 περιπτώσεις με παραγωγής νοθευμένων αλκοολούχων ποτών ανακαλύφθηκαν στην περιφέρεια Orenburg της Ρωσίας όπου υπάρχουν αναφορές για 29 θανάτους λόγω κατανάλωσης αυτών. Έχουν συλληφθεί 9 άτομα και κατασχέθηκαν 600 λίτρα προϊόντων.
 
2)Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και μπήκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μπάμπις Αντρέι.
 
3)Ο υπουργός εργασίας της Βικτώριας Αυστραλίας, Λουκ Ντόνελαν παραιτήθηκε από το υπουργικό συμβούλιο μόλις ξεκίνησε η έρευνα της Ανεξάρτητης Επιτροπή Αντι-διαφθοράς.
 
4) Τρείς υπάλληλοι του υπουργείου υγείας της Αιγύπτου έχουν συλληφθεί μετά από 18,400 σκευάσματα του "κουνουπιού" αξίας 333,000 δολαρίων που βρέθηκαν πεταμένα σε κανάλι της περιοχής Minya κοντά στο Κάιρο.
 
5) Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δεξαμενή με βενζόλιο στο διυλιστήριο Al-Zahrani στο Λίβανο.
 
6) Σεισμοί 6.1 και 6.2 σε νησιά της Χαβάης, 6.5 και 6.9 στην Αλάσκα, 5.7 στο Περού.
 
7)Οι αρχές του Ιράκ ανακοίνωσαν τη σύλληψη του οικονομικού αρχηγού του ISIS, Muhammad Al-Jaburi.
 
8) Επίθεση με αυτοκίνητο βόμβα εναντίον της πομπής του κυβερνήτη της πολιτείας Eden της Υεμένης σκότωσε 6 ανθρώπους. Στην πομπή ήταν ο κυβερνήτης Ahmed Lamlasi, ο υπουργός γεωργίας Salem Al-Suqatri οι οποίοι επέζησαν και σκοτώθηκαν τέσσερα μέλη της φρουράς και δύο πολίτες.
 
9)Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Bisher al-Khasawneh ανακοίνωσε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου για τέταρτη φορά σε ένα χρόνο από πέρσι που ανέλαβε καθήκοντα.
 
10)Ο πρόεδρος της Τυνησίας Kais Saied ενέκρινε τη νέα κυβέρνηση που σχημάτισε η νέα πρωθυπουργό Najli Borden αλλά δεν ξεκαθάρισε το πότε θα μεταφέρει την εξουσία.
 
11)Ο πρωθυπουργός του Μάλι Choguel Kokalla Maiga ισχυρίζεται ότι έχει αποδείξεις που αποδεικνύουν ότι η Γαλλία εκπαιδεύει τρομοκρατες στο Μάλι.
 
12)Ο πρωθυπουργός του Καναδά θα αφήσει χωρίς μισθό όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που δεν έχουν κουνουπιαστεί, συμπεριλαμβανομένων και αυτοί που εργάζονται από το σπίτι.
 
13) Στρατιωτικά οχήματα και εξοπλισμό του στρατού της Αυστρίας μεταφέρονται από το σιδηροδρομικό σταθμό στο Tullnerfeld.
 
14)16 άτομα σκοτώθηκαν σε αεροπορικό ατύχημα στο Ταταρστάν της Ρωσίας και 7 τραυματίστηκαν σοβαρά.
 
15)Ο συνασπισμός της Σαουδικής Αραβίας υποστηρίζει ότι περισσότεροι από 150 μαχητές επαναστάτες της Υεμένης εξουδετερώθηκαν νότια του Μαρίμπ.
 
16) Αεροπορικό ατύχημα με αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας της Βολιβίας άφησε 6 νεκρούς στην επαρχία Πουέρτο Γκονζάλο Μορένο κοντά στη ζούγκλα του Αμαζονίου, σκοτώθηκαν οι δύο πιλότοι και τέσσερις υπάλληλοι υγείας της χώρας.
 
17)Ο εθνικός στρατός της Αιθιοπίας εξαπέλυσε επίγεια επίθεση μεγάλης κλίμακας εναντίον δυνάμεων μαχητών από την βόρεια περιφέρεια της Τιγκράι.
 
18) Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από αυτοκίνητο βόμβα στο Αφρίν της Συρίας.
 
19) Blackout σημειώθηκε σε πολλές περιοχές της Φλωρεντίας στην Ιταλία καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό της TERNA.
 
20)Ο πατέρας του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν Abdul Qadeer Khan πέθανε και κηδεύτηκε με δημόσια δαπάνη στο Ισλαμαμπάντ.
 
21) Τεράστιες πλημμύρες στις Φιλιππίνες όπου πέντε άνθρωποι πνίγηκαν συμπεριλαμβανόμενο και ένα παιδάκι και αρκετοί αγνοούνται.
 
22)Το μεγαλύτερο τζαμί της Γερμανίας στην πόλη Κολωνία, θα επιτρέπει το κάλεσμα προσευχής από μεγάφωνα για τις προσευχές τις Παρασκευές. 
 
23)Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele ανακοίνωσε την κατασκευή ενός Μέγα Κτηνιατρικό Νοσοκομείο με τα έσοδα που έχει αφήσει η άνοδος του Bitcoin, το οποίο θα περιλαμβάνει 12 βασικά κτηνιατρεία, 4 ιατρεία για τα επείγοντα, 4 χειρουργεία, θάλαμοι αποκατάστασης, θάλαμοι νοσηλείας, θάλαμοι απομόνωσης, αιματολογικό βιοχημικό εργαστήριο, κομμωτήριο, αίθουσα διδασκαλίας, αμφιθέατρο και 14 θέσεις ανάπαυσης των εργαζομένων. Το Κτηνιατρικό Νοσοκομείο θα λέγεται Chivo Pets.
 
24) Πέντε Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα από ύποπτους μαχητές σε ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις