ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Ενθουσιασμένος από την καταπληκτική νίκη του επί

του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Λάρι Έλντερ στην στημένη ψηφοφορία ανάκλησης της Καλιφόρνιας το 2021, ο Γκάβιν Νιούσομ πρότεινε στο Υπουργείο Παιδείας της Πολιτειας μια ριζική «μεταρρύθμιση της φυλετικής ισότητας» που, εάν περάσει, θα απαιτήσει μαθητές 50% ή μεγαλύτερο της Καυκάσιας φυλης να παρακολουθήσει μαθήματα Sharecropping(μοιρασματος και ισοτητας) και να κερδίσει τους βαθμους των εργαστηριων με κόπο σε χωράφια αβοκάντο...!!!


Ο Newsom έδωσε την ιδέα στον Επόπτη Εκπαίδευσης της Καλιφόρνιας, Tony Thurmond, μόνο μια μέρα μετά τη συνάντηση με την Kamala Harris, η οποία ενέκρινε την ιδέα και είπε ότι θα χρησιμοποιήσει όλη τη δύναμη του γραφείου της για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις φυλετικές ανισότητες. Η Χάρις και ο Νιούσομ συμφώνησαν ότι το πρόγραμμα δεν θα δημιουργησει εκμεταλλευση και θα έδινε στους συμμετέχοντες μια καλύτερη κατανόηση του «λευκού προνομίου» που αυτοί, οι γονείς τους και οι προπάτορές τους απολαμβάνουν εδώ και γενιές.

Ο Thurmond υπέγραψε το σχέδιο, αλλά είπε ότι χρειάζονταν τροποποιήσεις και προϋποθέσεις για να μετριάσουν την πολιτική αναταραχή και να καλμαρουν τις πιθανές αντιδράσεις από τους λίγους συντηρητικούς νομοθέτες της πολιτείας. Πρότεινε τον περιορισμό της εργασίας  στους μαθητές της 5ης τάξης και άνω, αν και οι τάξεις Κ-4 θα ενσωμάτωναν τη «θεωρία των λευκών προνομίων» στο πρόγραμμα σπουδών της τάξης.

"Όσο νωρίτερα μάθουν, τόσο το καλύτερο", είπε ο Newsom για τις συστάσεις του Thurmond. «Αμεσως όμως θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο με τον οποίο τα μικρότερα παιδιά, αν το θέλουν, μπορούν να κάνουν εργαστηριακές/αγροτικές εργασίες μαζεύοντας επίσης αβοκάντο. Δεν θέλουμε να αισθάνονται παραμελημένοι. Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τους γονείς να υπογράψουν ένα έντυπο απελευθέρωσης, μια παραίτηση ή να πάρουν ένα σημείωμα γιατρού που να λέει ότι τα παιδιά, ανεξάρτητα από το αν είναι μικρά, είναι κατάλληλα για να κάνουν τη δουλειά ».

Ο Newsom είπε στον Thurmond ότι οι Καυκάσιοι εργάτες της επόμενης δεκαετίας πρέπει να μάθουν νέες δεξιότητες για να επιβιώσουν από τα μεταβαλλόμενα φυλετικά δημογραφικά στοιχεία που θα μπορούσαν κάποτε να οδηγήσουν στην «διαχωρισμένη υποτέλεια» τους.

Σε απάντηση, ο Thurmond ρώτησε πώς το Υπουργείο Παιδείας θα αποφασίσει ποιοι μαθητές πληρούν τα 50% ή μεγαλύτερο τα καυκάσια κριτήρια.

"Εάν έχουν μαύρο πατέρα και λευκή μητέρα ή αντίστροφα, ταιριάζουν", είπε ο Newsom. «Το ίδιο και για τους Ισπανούς, οι οποίοι είναι οι αρχικοί ιδιοκτήτες της Καλιφόρνιας. Εκατό τοις εκατό Καυκάσιοι είναι εύκολο να εντοπιστούν, συμφωνώ, αλλά μπορούμε να αναπτύξουμε ένα προγραμμα και να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα της Απογραφής, για να καθοδηγήσουμε τις αποφάσεις μας. Δεν χρειάζεται να περάσουμε από ολόκληρο το προγονικό δέντρο κάποιου - αυτό θα πάρει πολύ χρόνο ». 

Καθώς το πρόγραμμα επικεντρωνόταν στο Sharecropping και το "Λευκό προνομιο", ο Thurmond είπε ότι οι φοιτητές που εγγράφονταν στο μάθημα έπρεπε να αποκομίσουν κάποια ανταμοιβή για την εργασία τους, για τους Sharecroppers και τους γαιοκτήμονες σε προ-εμφύλιο πόλεμο στο Mississippi που έκαναν ετήσιες συγκομιδές.

«Οι μαθητές μπορούν να κρατήσουν το 5% των αβοκάντο που επιλέγουν, για μεσημεριανό γεύμα στο σχολείο. Θα τους μάθει για την καταπίεση των Λευκών και θα τους μάθει το νόημα της εργασίας », είπε ο Newsom, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να παρακάμψει τους νόμους για την παιδική εργασία επειδή η εργασία θα γινόταν κατά τη διάρκεια των σχολικών ωρών. «Μπορούμε ακόμη και να το ονομάσουμε εκδρομές».

Ο Thurmond ρώτησε τον Newsom εάν οι μαθητές θα πρέπει να τηρήσουν τις τρέχουσες εντολές του CDC για τη μάσκα.

«Μπορείτε να φανταστείτε την κριτική που θα έπαιρνα από την Kamala, τον Tony [Fauci] και τη Rochelle [Walensky] αν αποφεύγαμε αυτές τις εντολές. Αυτή είναι μια γελοία ερώτηση. Φυσικά, θα πρέπει να φορούν μάσκες, τόσο στην τάξη όσο και στο χωραφι », απάντησε ο Newsom.

Ο Thurmond, ο οποίος επηρεάζει την εκπαιδευτική πολιτική στην Καλιφόρνια, είπε ότι είχε μεγάλες ελπίδες για την ατζέντα, αλλά ήθελε να ζητήσει γνώμες από σχολικές επιτροπές στις κομητείες του Λος Άντζελες, του Σονόμα και του Μοντερέι - τα κύρια φιλελεύθερα προπύργια της πολιτείας - πριν από τη σύνταξη ενός μνημονίου προθέσεων.

"Αν το κάνουμε σωστα, άλλες Πολιτειες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, αλλά θα έχουμε την τιμή να το έχουμε κάνει πρώτα", δήλωσε ο Newsom.




Μεταφραση   SINOMOSIOLOGOS










ΠΗΓΗ






Σχόλια

  1. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΗΤΟ ΜΕΓΑΣ ΜΑΛ@Ξ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΤΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΥΓΟ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΦΑΣΑΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. katoiko stin california.nai einai kompinadoros o Neswon.ala o allos itan oti xeirotero mporousan na valoun oi rempoumplikanoi.gia auto kerdise.to kako edo xekinaei apo ta sxoleia pou kanoun sta paidia brain wash

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα μπ.. λο ειμαστε. Γι'αυτό θα μας κάψει ο Θεός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις