ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ 15.10.2021!!!

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δέκα γεγονότα σχετικά με την ρύπανση της  ατμόσφαιρας | Έμβολος 

Δειτε τι γινεται

στον κοσμο....

1) Σεισμοί 6.3 στα νησιά Σολομώντα, 5.8 και 5.7 στην Ινδονησία.
 
2)Ο αρχηγός της αστυνομίας των Ταλιμπάν σκοτώθηκε και άλλοι 11 τραυματίστηκαν σε επίθεση βόμβα στο Ασανταμπάντ της επαρχίας Κουβάρι του Αφγανιστάν.
 
3)46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φωτιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στο Kaohsiung της Ταϊβάν. Η φωτιά ξέσπασε στις 3:00 στη 13όροφη οικοδομή και σώθηκαν 85 άνθρωποι.
 
4) Τεράστια έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκε σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην περιοχή Λος Κούξες στην πόλη Σαν Ραϊμούντο στην Γουατεμάλα.
 
5) Έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκε σε εργοστάσιο υδρογόνου στην πόλη Huai'an της περιφέρειας Jiangsu στην Κίνα.
 
6)Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ανακοινωθηκε οτι νοσηλεύεται με λοίμωξη στο αίμα στο Irvine Medical Center στη Καλιφόρνια.
 
7) Έκρηξη αερίου σημειώθηκε πρίν από λίγο στη Μόσχα.
 
8)Το δικαστήριο Αντι-διαφθοράς της Δομινικανής Δημοκρατία καταδίκασε σε πέντε χρόνια φυλάκισης τον πρώην υπουργό υποδομών Víctor Díaz Rua και 8 χρόνια στον αντιπρόεδρο της κατασκευαστικής εταιρείας Odebrecht για μαύρη συμφωνία ύψους 92 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην υπόθεση της Odebrecht εμπλέκονται πολλοί πολιτικοί της Λατινικής Αμερικής και άλλες χώρες του κόσμου.
 
9) τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σε τζαμί κατά τη διάρκεια της προσευχής στην πόλη Κανταχάρ στο Αφγανιστάν.
 
10) Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν στη πορεία διαμαρτυρίας που οργανώθηκε από τη Χεζμπολάχ για να ζητήσει την παραίτηση του επικεφαλής ερευνητή για την περσινή έκρηξη στη Βηρυτό.
 
11)Η αντιπολίτευση της Χιλής ζητάει επίσημα την παραίτηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέδα για την εμπλοκή του στα Pandora Papers.
 
12)Ο Μπάιντεν θα πάει στο Βατικανό στις 29.10.2021.
 
13) Υποψήφιοι για το βραβείο Sajarov που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1988 είναι η πρώην εσωτερική πρόεδρος της Βολιβίας Jeanine Añez που βρίσκεται στη φυλακή για διαφθορά και εγκλήματα, ο Αλεξέι Ναβάλνι και μια ομάδα Αφγανών γυναικών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις