Ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών χαρακτήρισε «κράτος» το Ισλαμικό Χαλιφάτο

http://www.zougla.gr/assets/images/1868029.jpg


Το Ισλαμικό Χαλιφάτο «εμφανίζεται ως κράτος» και ο χαρακτηρισμός του ως «τρομοκρατική» οργάνωση περιορίζει το εύρος του προβλήματος, σύμφωνα με τον επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών εσωτερικού, ο οποίος εκτίμησε επίσης πως με τις επιθέσεις του Παρισιού, το Χαλιφάτο ήθελε να «δυσφημίσει» τους πρόσφυγες.
«Ο χαρακτηρισμός του ΙSIS ως τρομοκρατική οργάνωση
περιορίζει το πρόβλημα», εκτίμησε ο Χανς-Γκέοργκ Μάασεν σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες βράδυ από το τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix.
Για τον Μάασεν, το Χαλιφάτο δεν συγκρίνεται με οργανώσεις όπως η ακροαριστερή Φράξια Κόκκινος Στρατός, που αιματοκύλησε τη Γερμανία τις δεκαετίες του '70 και του '80. «Το ΙSIS είναι ένας σχηματισμός που ανήκει σε ένα κράτος και που θέλει να διεξαγάγει πόλεμο εναντίον μας», δήλωσε.
Αναφερόμενος στις επιθέσεις του Παρισιού, δύο από τους δράστες των οποίων φαίνεται ότι βρίσκονταν μεταξύ των προσφύγων που ταυτοποιήθηκαν στη Λέρο, ο Μάασεν εκτίμησε πως το «ΙSIS έκανε επίδειξη δύναμης».
Οι τζιχαντιστές ήθελαν να «δείξουν αυτό που μπορούσαν να κάνουν» και «να μας εντυπωσιάσουν. Ήθελαν επίσης να δυσφημίσουν ένα μέρος των μεταναστευτικών ροών», δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου για την Προστασία του Συντάγματος (Verfassungsschutz).




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις